About

Tuesday, June 23, 2009

Hadif Birthday

To my dear son, Hadif....


Thursday, June 11, 2009

My Aisyah Birthday

For my beloved Aisyah, wishing you a very happy birthday..



Aisyah pictures during her birthday celebration at Taska ABC.




Friday, June 05, 2009

Wedding (cont'd)

Gambar-gambar di sekitar majlis menyambut menantu di rumah kami pada 30hb Mei yang lalu.

Diet

Al-kisahnya di suatu hari, kejadian berlaku dirumah mak cik ku. Sedang asyik bersembang mata saya terpandang penimbang, dalam hati berkata 'emmm dah lama tak timbang, dah brapa la gamaknya berat badan'. Saya pon dengan penuh rasa ingin tahu naik ke atas penimbang tersebut.
HAH!!!! tidak..tidak...mesti timbang ni rosak ke pakai baju agak tebal. Terus jerit kat mak cik, 'Cik timbang ni boleh pakai lagi ke dah rosak?'. Acik saya menjawap,' eh..elok la, baru beli tu, kenapa???'. Hehehe malu nak cakap. Tapi memang sejak kebelakangan ini selera makan saya bertambah, mungkin tu la penyumbang utama kenaikkan berat badan yang boleh dikatakan agak mendadak tu. Hee~

Maka bermula azam dan semangat yang berkobar-kobar tuk mengurangkan lemak-lemak a.k.a spare tyre yang berlebihan. Plan A, ajak hubby gi jogging kebetulan dia pon nak mengurangkan berat badan die yang makin hari makin bertambah tapi kena weekend je la, tak sempat kalau hari-hari bekerja(alasan). Anak-anak pon kami ajak ikut serta, dah tu tak kan nak tinggalkan meka pagi-pagi tu, mahu meroyan nanti mangkit-mangkit tido mama papa tak de. Kemain seronok diaorang, pagi-pagi dah bersiap-siap nak berjogging. Sampai jadi aktiviti wajib hujung minggu.

Mama papa jogging, anak-anak main je kat playground.

Masalahnya setiap kali selesai jogging anak-anak mesti ajak makan. Ye la selalu kalau keluar pagi-pagi mesti breakfast kat luar. Kalau tak ikutkan ada yang merajuk. So mission incomplete, termakan hasutan anak-anak.

Tengok hadif tu, siap buat gaya kuat lagi, dapat segelas milo ais.

Tukar plak ke plan B, guna produk, pakat-pakat ngan hubby beli JDM5 (Jusdietmate5). Produk terglemer tika ini, mahai tu. Tapi gagah jugak sebab teruja ngan testimoni pengguna. Mudah betul terpengaruh tapi setelah 2 minggu mengamalkannya alhamdulillah ada perubahan positif. Suka la sangat! Sebenarnya apa-apa usaha kita lakukan paling utama adalah disiplin diikuti dengan semangat yang kental. Insyaallah berhasil.

Meh la cuba, kalau tak caya. (ceh promote lak)