About

Tuesday, August 08, 2017

It's a Wrap

Salam...
Alhamdulillah.... Mega event yang dinanti-nantikan taon ni semuanya dah selesai. Wedding my one and only Brother. Macam gamai nau adik beradikss. Sister pon ada one and only gakk hihihi...

So saya boleh la fokus kembali kepada kerjaan. Bukan la tak keja selama tu, cume banyak tertunggak sikit. La ni back to normal la. No more event. Kot ada pon hanya sekadar memenuhi jemputan hihi. Later la update pasal sume-sume tu ek. Yang adik ipau tu ari pon tak selesai lagi entrinya hahaha..


Hokay tu je nak hapdet kikiki...baiii πŸ™‹

Tuesday, July 18, 2017

Cerita Hari Raya Kami

Salam Syawal dan Selamat Hari Raya semua...
Ketapi mane ler akak naik ni ek. Minggu last Syawal dah ni oiii hahaha...Mohon dimaafkan segala salah silap yek. Taon ni turn raya segamat, kena hashtag teamrayajohor la kann. Tak tahu la sejak bile wujudnya team-team ni. Team raya mana, team baju apa..layan je le.

Belanja video mercun dulu la ek...akak terhasut dengan drama HSC dikk tapi kualiti kemera ni tak sama ler cam dalam drama tu hihi.



Balaik raya awal..jumaat dah sampai. Mood baik pulak bos kasik coti panjang. Ari khamis lagi dah coti sampi ler ahad 3/7/17. Seminggu lebih. Tapi biase ler cuti paksa, kena tolak annual leave. Redho je. Syok jugek dapat rilek lelama kann. Raya sakannnn πŸ˜†


Sedondon lagi taon ni..tengok anak-anak dah besa-besa terasa tua nau hihi. Blog ni pon dah berapa abad kih kih. Maunya tak dari derang kecik samapi besau gini. Cepat betul masa berlalu. Ehhh tertukar cite plak...cite raya ler kan patutnya haha

Raya kami biase-biase je. Takde apa yang berubah dari taon-taon sebelum. Gamba pon tak banyak sangat. Dah kelam kabut nak menyambut orang datang beraya. Geng marhaban dapat ler merasa sup tulang kali  ni. Biasa tak de. Gigih asben saya caik tulang. Beli masa kat alor gajah hihi. Sejak pak mertua sakit ni, dia dah takde dah bela lembu. Kalau tak free je dapat, tokey katakan.

Makdara dan anak-anak dara...ehh sebelah tu menantu bilal ekekeke...sape tengok cite tu πŸ™‹


Duduk segamat sampai raya kedua, lepas settlekan makan minum geng marhaban perempuan balik ler melaka pulak. Mujur jalan clear...tapi abang ipar yang gerak kendian merasa terperangkap dalam jem. Pada hal beza sejam dua je.

Kat alor gajah ramai makcik ngan sepupu maka sakan ler beraya umah derang. Derang pon bukan balik kampung jauh-jauh. Semua kawen ngan orang melaka gak. Tak berkombang hahaha..dah jodoh kann.

Sempat gak tumpang posing umah kazen hihi...cantik umah dia.


Raya keempat malam tu, plan ngan adik pakai balik baju raya. Amik gambau. Biasa kalau raya segamat takde gambau ngan family melaka. Tu yang buat keja nih. Adik bongsu balik kejap jer. Raya ketiga dah keja, jumpa la kejap ari senin tu, tu pon paksa dia tunggu. Simpan cuti untuk kawen.


Gini je le cite raya...hari rabu malam dah balik Bangi. Balik awal sebab nak kasik can sedara mara beraya umah kami pulak. Nanti-nanti dah keja susah. Tunggu wiken je memang tak sempat. Kalau sebuah umah pon duduk botrak 2-3 jam mana sempat nye nak round kann.

Hj Mohamad clan..taon depan mungkinkah akan bertambah jeng jeng jeng 😝
Baikla...stop dulu. Masih ada ke orang nak buat open house hihi...kalau ada leh tumpang makan πŸ˜‹
Ok baiii

Friday, June 09, 2017

Adik Iparku Kahwin | Part 1

Salam
Kengkonon cam title drama Tb ekekeke. Cuti raye cine tu ari, kami ke ganu. Nganta adik ipau nikah. Rasenya last ke ganu taon 2013 kott. Cume kali ni tak sampai ke KT pon, takat Kerteh je, Felda Ketengah Jaya. Dulu masa study kat UUM penah join program anak angkat kat sini. Tapi tak ingat dah belah mana. Asalnya ada gak rancang nak menjejak kasih tapi tak jadi pasal last minit baru nak selongkau caik alamat family angkat tu. Memang tak jumpa la. Lagipun dah memang lost contact dah ngan mereka. Aduiii frust betol 😭


Gerak dari KL pagi sabtu, sekalian dengan abang dan adik-adik ipar yang sesama dul KL. Mak Abah ngan adik yang nak kawen tu dari johor. Janji jumpe tengahari kat hentian rehat gambang. Tapi sebab awal sangat kitaorang melencong masuk Temerloh sat, pekena patin tempoyak. Taim tu ada naik sikit air banjir. Jakun kejap hihi


First taim makan ni. nebes gak nak rasa. Tapi serius memang sedappp. Tetibe terasa nak makan lagiii plak..terlio nengok gambau hahaha. Tapi apa ye nama tempat makan tu, medan selera tepi sungai. Tak tahu nama...


Situ kire cam femes la kot. Ramai je orang. Masa kitaorang sampai memang ngam-ngam je dapat makan. Lepas tu sesaa nak kena tunggu derang masak lain. Siap dah beratur. memang sah ler femeskann. Biras saya yang sorang tu memang teree bab-bab jalan dan carik makan dia ler yang guide kami. Dapat-dapat cam saya ni, tahu follow jek haha.


Lepas tu sambung jalan. Jumpe adik iapu kat Gambang. Sampai kat homestay dah lewat gak la, ye le gi reramai memang takde  le speed. Mak abah pon tak tahan lelama dalam keta. Beberapa kali gak la berenti. Malam nya kami lepak umah je. Makan dan tido hihi. Ahad pepagi pegi akad nikah kat mesjid.


Lepas tu jamuan makan kat umah pantin pompuan. Serba sederhana je majlis nya. Alhamdulillah semoga berjalan lancar. Semoga berbahagia hingga ke jannah paksu dan maksu πŸ˜—

Pengantin sempoiii πŸ’“

Kali ni tak banyak amik gambau ler, asek kena kipnap je tepon mama hahaha. Gamba ehsan ipar duai jek. Belah kami buat cuti sekolah bulan tiga aritu. Pon tak meriah amik gambau. Tunggu susulan nya nanti ye. Nak sambung bekerja. Selamat berhujung minggu semua. Mana nak pegi yek esok...soping pon best ni kann hihi..ok bai!

Wednesday, June 07, 2017

Dating With Besties

Salam
Dari pagi menahan ngantok tapi bile tibe taim rehat, segau lak mata. Puas di pejam-pejam tak mau lena lak. Haii memang saje je kann. Wiken lepas akak pening lalat, rase berputar semua bende, asal bangun nak jatuh..pitam. Memula syak low BP tapi tu ari cek macam ok. Mungkin pasal low Hb plak la ni kot. Lom cek yang ni. Tengok dari simtom memang nampak ye sangat la. Tapi heran gak, selama ni tak penah-penah lak cenggini. Faktor usia gak ler kot ek...Pagi ni pon awal-awal saho dah ada terasa pusing tu tapi pas-pas tu tengok cam ok. Pi la kije. Takleh nak monteng or MC, keja lom siap. Date line dan hampir tamat huhu..

Bulan-bulan pose ni takde nak cite nau, rutin sama jek. Nak cite soping tak pi lagi. Cite masak utuk berbuka dan saho sama jek. Kang kata nak nunjuk gajin lak kan ekekeke. So buat cite-cite throwback sikit je la ek. Cite lama...ujung tahun lepas hihi...

Perjumpaan masa taon 2015

Saya ni memang takde kawan nau. Mereka ni je la takat ni yang boleh dikata rapat dan masih berhubung. Mungkin sebab mereka ni kawan pertama saya lepas abih skola, kawan masa amik diploma kat ITM merangkap roomate. Itu yang leh kekal sampai sekarang. Taon lepas kami jumpe tapi tak complete, Nani (paling kiri) tak dapat join pasal balik kampung. So dah beria apply coti, kami yang ada go on je la.


Lokasi yang paling senang Midvalley. Takde nya bawak keta pon. Janji ngan Kak Sa naik tren jek. Senang! Tak bersesak jem. Sesambil duk lam train leh le borak dulu ngan Kak Sa. Asalnya plan nak buat memacam kat sana tapi sudahnya hanya pindah dari satu kedai makan ke kedai kopi je hahaha. Cite tak penah abih. Cite anak, keja, asben, mak ayah, ipar duai, mak pak mentua oppsss hihi. Ye le mana lagi nak lepaskan segala apa yang terbuku, ni ler kengkawan yang memahami dan seusia kann. Anak pon lebih kurang sebaya semua.


Ralit nau nyembang tak perasan dah petang. Kelam kabut ler memasing. Nak window-window soping pon tak dan. Sebab memasing ada komitment nak amik anak skola. Betull le orang kata bile dah jumpe kawan lupa sume hihi. So next meeting konon nak buat taon ni ler, bulan lima tapi ni dah bulan nam nampaknya pospon lagi ler. Lagipon misi selim lom tercapai cemana nak jumpe hihihi. Nak selim cemana lagi tak tahu ler. Nak kembali cam anak dara kot πŸ˜…

Boleh pulak sedondon ngan Kak Sa 

Ok bateri dah recharge, sambung kerja jom. Ada a few waiting list nak di throwback kan. Ntah buat ke tak nanti ahahaha....

Thursday, June 01, 2017

Ramadhan

Salam...
Selamat berpuasa semua, semoga ramadhan kita kali ini lebih baik dari yang sebelumnya 😊


Laju je masa berjalankan. Tengok ni dah nak masuk nam ari berpuasa. Diari ramadhan saya pulak tak banyak beza dari tahun-tahun sebelum. Cume kali ni sempat ler balik kampung sambut puasa. Kebetulannya satu ramadhan tu jatuh ari sabtu dan cuti sekolah. Jadinya tak de le nak kena apply coti pasal awal puasa opis memang amik coti tu. Nak apply cuti pon cuti tinggal ciput, Kang nak amik cuti raye lagi, dak ayie nak kawen lagi. Silap-silap tak sampi ujung tahun abih dah semua dan biasa benau terjadi kih kih.

Ok laa... Later saya update lagi eh. Puasa elok-elok yek..

Wednesday, May 17, 2017

Addicted

Salam
Jangan terperanjat kakak rajin plak sekarang ni kann. Terasa mood untuk kembali menulis tu datang. Ke sebab dah takde kawan nak bercerita hihihi...

Ni adalah kegilaan lama akak yang kembali.....haaaa sapa yang sepesen cam akak ni. Kalau tengok drama korea tak penah cukup sekali, pastu layan OST drama plak sampai hapal hahahaha....parah! Latest edition yang akak gile cite Scarlet Heart ni, ulang ler berapa kali pon tetap rasa tak puas. Cite ni tayang taon lepas tapi akak tak sempat tengok masa tu, lagipon takde canel One HD astro hihi. Nijam layan balik kat iflix. Tapi ada gak yang dah siap download haha. Kekadang tengok balik cut-cut scene yang diminati πŸ˜… Lagi satu rahsia siap save klip video OST kat henpon πŸ™ˆ


Help help!! hahaha
Ok Bai..Nak layan lagu ' Say Yes' jap 😜

Monday, May 15, 2017

Memimpin

"Don't follow the crowd, let the crowd follow you."


Bukan saya kata tapi Iron Lady Margaret Thatcher yang kata. Kesahihan nya tak pasti, saya gugel je hee~ Rasa cam sesuai jek ngan gambau...walaupun crowd nya jauh, adlise dia follow kan. Macam tu gak ler realiti sebenar seorang ketua hurmm.
Salam Isnin semua, kerja elok-elok ye. Dah petang pon ek hihi. Semoga hari ini lebih baik dari sebelumnya.
Baii πŸ™‹

Thursday, May 11, 2017

Waktu Rehat

Salam semua 
Masa depan memang tak leh diduga kan. Apa pon yang mendatang tetap kita kena lalui. Selalu terjadi sesuatu yang tak dirancang...Hadap je la kann hihi

Akak ni tak sabau benaunya nak abihkan keja akak. Jaga akaun untuk gerup of company memang tak mudah. Ada satu lagi akaun tak settle. Phewww..lap peluh. Final stage, lepas ni leh la layan auditor plak. Walaupun tahu dah terlewat tapi apakan daya ku. Terlalu banyak ad hoc job. Bertabah aje la. Bersemangat nak kasik tip top semua dokumen supaya mereka tak sediakan query list yang menjela-jela..hadoi tobat akak nak buat akaun dah pasni hahahaha....


Lepas tu, kakak nak coti lama sket..santai-santai. Nak lupakan keja sekejap. Tak mo nampak nombo-nombo dah..huhu. Nak tolong mak settlekan hal kawen adik plak. Siyan dia buat sensorang...jap eh mak. Settle ni iza tolong makkk eh πŸ˜€

Tak lama dah mejlis adik saya, bulan lapan ni. Rasa cam lama lagi tapi tahu je kang dah sampai taim kann. Semoga semua urusan dipermudahkan.

Ok akak sambung keja dulu. Break jap minum kopi makan ghuti ☕ 
Baii...πŸ™‹

Monday, May 08, 2017

Rezeki

Salam...
Kakak terdengar lagu Alhamdulillah kat radio tadi. Sampai opis teros repeat dengar lagi kat utube. Terkesan sungguh kakak tau 😒
Bukan ler pes taim dengau, banyak kali dah sebelum ni tapi ni ari pulak mai emosi nya tu huhu

Antara bait liriknya yang akak dok pegang,
Walau genggamannya kuat tapi bukan milik kita, akan terlepas jua, 
tak ada yang lebih baik tak ada yang lebih cantik beroleh keredhaan nya

Kita sering lupa bahawa:-

Jika tiada rezeki anak,
mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak yang liar.

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga harta dunia.

Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar kerosakan yang mahal.

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.

Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman dan terjaga segala.

Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti
sepenuhnya pada orang tua.

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak dijangka.


Bersabar. Berusaha. Berdoa. Bertawakal dan Bersyukur....Insyaallah

Saturday, May 06, 2017

Otoke ottokaji

Salam siaran semua...
Lama nau blog akak tergantung sepi yek. Tak reti dah kakak nak tulis apa, Kekok semacam. Berapa kali taip dan backspace nih haa. Awkward πŸ˜‚

Otoke otokaji.....tetibe sekiping koya hahaha. Maknanya kakak pon tak sure, macam apakah, apa nak buat kot....belasah sebut aje hihi

Ini ler jadik nya kalau selalu nau nengok drama korea. Tak tahu la..akak rase tu je ler the best remedy akak time stress dan penat. Seriously memang sukar sekarang ni akak nak balance kan aktiviti harian akak, keja opis, keja umah, kesihatan, anak-anak, family.....haishhhh. Faktor usiakah????
But I just terai my very best and ok laaaa, so far so good kata omputeh. Walau kekedang rase nak nangih tepi bucu katil. End up...akak jamu mate nengok pelakon korea yang ensem...jahanam! 😜
Asek nengok pattah amin bosan gak kan...ehhhhh. Ape le nak jadik kakak korang ni, makin tua makin menggilerrr hahahaha..mahap kan ler yek

Ok itu je nak cite arini. Babai,,,hepi wiken semua, Saje isik masa lapang ni. Bosan lak ngadap keja...sambil picit jerawat kih kih dah tua pon jerawat nak singgah hahahaha...


Tuesday, March 14, 2017

Escape | Part 3

Salam
Waduh..tak sempat kakak nak sambung cerita yek. Manjang ada halangan. Ini hari kakak cuba ok huhu. Sedang berperang menyetelkan semua akaun-akaun, maklum ler nak berdating ngan auditor tak lama lagi fuhhh..lap peluh.

Mai mai nak sambung, sebelum kakak lupa cerita tu...orat berselirat dah haha. Tu ari sampai melawat muzium tentera darat kan. Kalau tak betul pon kire ye je la ek ekekeke.

Muka dan badan dah belenggas jenjalan, kami balik otel la. Amik udara nyaman sikit. Tido lam ekon. Penat kot hihi. Petang tu mandi manda aje di kolam dan laut. Angin pulak kuat..doa-doa gak jangan ujan dulu, Kasik ler budak-budak ni puas mandi manda. Sebab esok nak balik dah.

 

Takde ler amik gambau sangat dah memasing duk beremdam kan. Punya lama duk lam air sampai Syaqir pon serender haha. Padahal dia hantu air hihi. Stended ler kalau dah lelama berendam perot jadi lapauuu giler. Alya punya pilihan, makan di Restoren D'Oasis kat PD waterfront. Apa lagi..ke sana ler kami. Restoren ala-ala makanan arab cume tukang masak dan segalanya adalah orang malaysia.

Posing terkenal abad ini..hahaha
Sebelum tu sempat gak la kami tengok sunset. Perghh cam jakun hihi. Tapi seriously sangat cantek pemandangan ketika itu. Actually ada gambau yang lagi elok dari ni tapi tak ingat kat henpon sape. Banyak nau enpon kate kikiki
  

Ok..Selesai cerita hari kedua. Hari ketiga, nak balik dah. Asalnya ada gak plan nak tengok rumah api tapi cuaca dari malam ke pagi macam tak mengizinkan. Berangin dan ujan lebat. Breakfast masih di otel. Cuaca pon ada nampak ceria sikit 😍


Sebelum balik jenjalan je kat tepian pantai tapi budak kecik tu pantang nampak air.  Masuk gak dia lam air laut tu haha...


Selesai sudah cerita cuti ni...takde yang special pon tapi budak-budak ni tak berkire pon. Asal derang happy sudahh. Kakak pon happy...maka jomblo happy ler hahaha. 

Lima beradik....
Ok later kakak update lagi. Maaf kalau tenggelam timbul Dah memang serupa tu sejak 2-3 tahun kebelakang ni kan. Tak leh nak komplen, faktor usia semua nya kikiki. Semoga yang baik-baik aja untuk kamu semua dan bergembira selalu..Babai

Tuesday, February 14, 2017

Escape | Part 2

Salam
Ok mai nak sambung cerita..sebelum cerita menjadi basi hahaha. jarang-jarang berlaku tuan tanah tetibe rajin ni.

Hari kedua masih aktiviti di kolam renang dan laut, itu je la tempat best dan tenang kan. Pagi tu breakfast di hotel je. Boleh tahan jugak menu-menu nya. Lagipon pagi bukan nak makan benau.


Lepas tu, menuju ke Ostrich Farm. Tak sangka jugak di tengah-tengah bandau ada tempat ni. Sejalan dengan Rumah Terbalik. Hadif kan memang suke pegi tempat-tempat hewan ni, kemain laju ler dia menjelajah. Syaqir pon boleh tahan. Mujur dia berani sebab tak pernah lagi bawak dia ke tempat-tempat cenggini. Dia biasa tengok kat tv je.


Awal-awal masuk tu jumpe kambing. Nak bagi makan kena beli ler rumput-rumput tu. Rasanya kambing tu kekenyangan pasal semua orang yang datang bagi makan haha.


Ke dalam sikit baru jumpa ostrich. Ada gak sekor dua dilepaskan. Elok je jalan sana kemari. Takut jugak akak kot dia kejau hahahaha. Dasar penakut 😝Sesapa nak naik keldai, kuda pon boleh, Tapi bayau gak la. bebudak ni pon tunggang gak tapi takat naik kuda yang dituntun, ostrich pon boleh ditunggang tapi mereka takut haha.



Selain dari tu ada rabbit, ayam, angsa. Ok la tempat ni. Takde ler nengok ostrich je kan. Syaqir syok sangat kat sini, sampai liat nak ajak klua, nangis tak nak balik hahaha...hadoi la anak.



Next itinerary ke Muzium Tentera Darat. Cucu tentera katanye...haha


Masa tu syaqir tido, lenguh oii tangan. Papa dia la take over dukung, kalau tido ok, cuba kalau jaga memang tak la nak kat papa dia. Hadoii..sengal badan. Cuaca lak panas aritu...lenjun semua haha.



Tengok ape je sana, kapal terobang, keto kebal, senjata dan baca ler sejarah-sejarah sikit. Masa ni ler mama nak tunjuk terror cite hal-hal sejarah kat anak-anak kih kih. Feberet subjek kata nya kann. Selalu score A *flip hair* wakakaka..eksen nau! Overall ok la tempat ni, ada gak la tempat menarik nak di lawati. Takde ler mandi manda je kann. Tak abih pon round pasal semua battery dah weak. Makan pon tak lagi masa ni. tu yang tengok ala kadar je.



Settle jenjalan, caik tempat makan tengahari. Singgah je restoren memana asal dapat makan. Lepas tu, balik hotel tido. tak daya dah nak berjalan. Faktor usia! πŸ˜† Ok la nanti sambung la ek...kasik meriah sikit blog ni banyak posting hihihi..

Thursday, February 09, 2017

Escape | Part 1

Salam...
Bile keja penat, otak penat...jalan terbaik, lari la kannn.


Kemana aje mau lari ni...hahaha.  Tapi takde ler lari takpe notis. Hujung-hujung taon lepas, cuti sekolah, anak-anak dah tahap bosan kat umah tu, maka jadi ler percutian ala-ala ni. Entah bile le nak proper plan vacation dan pastinya nak pegi tempat best-best. Takat ni blum berjaya lagi. Semuanya plan terdesak, tempat pon tangkap muat. Asal namanya bercuti, klua dari umah, klua dari Bangi.

Kebetulan cuti hari Keputeraan Sultan Selangor tu sekalian dengan Maulidur Rasul, dapat ler berehat lelama sket. Coti tahun pon dah bo liao tu yang memang bersyukur ada coti pree camgini. Kalau bukan orang Selangor tak dapat ler extra kannn...kih kih eksen!


Memula kita balik kampung Segamat dulu, ziarah atok nenek, singgah kenduri kawen sepupu. Kendian tolong gak atok nenek spring cleaning umah. masa ni ler rasa lega anak-anak ramai, dapat ler membagi-bagikan tugas. Settle semua tu, baru ler pi rerehat. Baru feel...maka bermula la percutian 3 ari 2 malam di mana? Port Dickson πŸ™Œ

Kali ni stay kat The Grand Hotel, bentuk bumbung yang ala-ala minang kabau tu. Kire ok la. Book online, katanya sea view tapi nampak sisi jek haha..jadik ler. Kat sini best pasal ada private beach, lepas mandi kolam bole jalan je pi laut. Sekali mandi dedua. Ari pertama tak kemana pon, lepak tepian kolam. Sebelum tu lunch kat nasi ayam cowboy, sejalan je. Nak kata best nau tu tak la. Ok ok jek tapi orang ramai..mungkin sebab femes je kot


Lepas puas berendam, kluau ler pi Rumah terbalik. Hadoiii tertipu jek, serupa muzium 3D je pon. Duk espek macam ada sebijik rumah dibina terbalik kih kih...padahal dah gugel sebelum tu, cuma memang tak jangka gitu..layan je le. Dah ler mahaiiii nak masuk, dah anak-anak teringin, pejam mata je bayau huhu..


Ada 3 tingkat, awal-awal je deco umah terbalik, yang lain serupa 3D muzium. Amik ler gambau puas-puas. Tak dapat nak share banyak, kang meleret gambau jek. Sesikit je ler, nanti kome pegi ler sendiri nengok hihihi. Tapi sejak dah tua-tua ni mama derang kurang sikit minat bergambau, ade ler seketoi dua buat syarat kang takde bukti lak berasa di tempat kejadian πŸ˜œπŸ˜‚




Abih tu teros pi caik makan malam. Itinerary semua Alya yang buat, so ikut je mana dia dah sajes. Memang best pon tempat makan tu, Restoren Mesra. Harga pon mesra sangat hahaha. Tapi berbaloi la dengan rasanya. Tak sempat nak amik gambau-gambau makan, dah lapau nau semua. Maklum ler makan nasi ayam je tengahari tadi tu. Lepas makan tu, abih dah ler event arini. Tunggu la nanti esok plak sambung..ok bai! πŸ™†