About

Thursday, September 14, 2017

Fakhri & Shahira | Part 2 [Labis]

Salam
Minggu ni Aisyah start UPSR, mama dia yang tak keruan. First day tu pegi ler tengok dia masuk dewan. Support! Akceli mama  dia tak berkire sangat dengan apa pon result yang dapat. Yang penting kesungguhan dia. Semalam kecoh kata math kertas 2 susah. Mama tak respon pon. Sebab tahu kemampuan dia. Dan sebenarnya dia dah banyak improve pon dari D awal-awal taon, sampai naik ke B trial aritu. So apa pon mama terima ngan hati terbuka. No worries Aisyah! Just try your very best, selebihnya tawakal. Insyaallah!


Ok lets sambung cite kawen busu ayie plakk. Sebelum tu kakak blaje gambau gadis dulang, masalahnya gadis ke? Perasan nau! Layan kan aje la yekkk..Hahahaha


Settle nikah tu, kami ada masa rilek kejap la. Sebab belak-belah johor biase sanding kul 2 ke atas gitu. So apa lagi borak-borak ler dulu, ada gak yang sempat lelapkan mata. Tapi rilek punya rilek sampai terlajak lambat haha. Kelam kabut. Pantin pompuan lama dah siap. Ayie pulak taim tu ler kata sluau dia ketat..perghhh memang sengaja mengundang tau dia tu. Hura hara nyiapkan dia. Mak andam plak tak datang..ada ke patut cehhh..opss hihi jangan mara ira 😜



Janji helok je kitaorang siapkan ayie tu hahaha...sampai umah pompun memang tengah panas lit lit...kena tahan plak ngan penjaga tol. Lama nau pakcik berbincang. Ingatkan ada selapis jek...3 lapisan ko. Kakak dah panas! Syaqir plak dah taim nak tido. Menduga tol haha. Migrain teros kakak.
jenuh bergaduh nak sampaikan ke pelamin. Tapi gaduh-gaduh manje je uolsss..jangan salah sangka plak hihi


Acara biasa la pastu, tepung tawar, amik gambau dan makan. Lapau! Kakak Macam dah letih sangat...caik tempat rehat ler. Sakit bahu dukung syaqir yang dah tido huhu. Takde apa sangat la pon. Memsaing sibuk bergambau kenangan je le. Borak-borak sambil berkenalan ngan sedara ayie. Mereka pon peramah semua. Terbaik layanan! Mekasih semua..




Nampak nau ke'katik'an kakak πŸ˜†

Lepas makan-makan tu, beransur ler sume. Memasing nak pulang ke sarang. Letih nya ngalah kan orang yang kawen haha. Kakak makan pon tak selera nau walupun lauk pauk super dilicessss. Minum air je sampai kembong. Tapi serius memang panas betol cuaca nya....


Alhamdulillah...Demikian ler kesudahannya majlis di Labis. Dekat pulak kampung mentua kite ayie. Petang tu jugak kami balik KL. Tak singgah melaka dah. Minggu depannya tu majlis umah kami plak. So nanti la balik sekali. 


Sampai ketemu lagi kita ya. Ecehhh...dan semoga yang baik-baik aja untuk kalian. Lots of love πŸ’•πŸ’• ehhhh...teka tag line sape hihi..ok bai πŸ™‹

4 comments:

  1. Tahniah kakak n family dapat ahli keluarga baru. Untuk aishah, good luck ye! hehe..adat tol tu kalau orang tak biasa memang boleh bikin panas.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih Sal...ye btol mmg bikin panassss hahahaha

      Delete
  2. Centado10:33 AM

    Selamat Hepi Besdey Cik Mimi!
    [Wrote on 16 September 2017]

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh so sweet la cik...tengkiuuu
      :)

      Delete