About

Friday, June 09, 2017

Adik Iparku Kahwin | Part 1

Salam
Kengkonon cam title drama Tb ekekeke. Cuti raye cine tu ari, kami ke ganu. Nganta adik ipau nikah. Rasenya last ke ganu taon 2013 kott. Cume kali ni tak sampai ke KT pon, takat Kerteh je, Felda Ketengah Jaya. Dulu masa study kat UUM penah join program anak angkat kat sini. Tapi tak ingat dah belah mana. Asalnya ada gak rancang nak menjejak kasih tapi tak jadi pasal last minit baru nak selongkau caik alamat family angkat tu. Memang tak jumpa la. Lagipun dah memang lost contact dah ngan mereka. Aduiii frust betol 😭


Gerak dari KL pagi sabtu, sekalian dengan abang dan adik-adik ipar yang sesama dul KL. Mak Abah ngan adik yang nak kawen tu dari johor. Janji jumpe tengahari kat hentian rehat gambang. Tapi sebab awal sangat kitaorang melencong masuk Temerloh sat, pekena patin tempoyak. Taim tu ada naik sikit air banjir. Jakun kejap hihi


First taim makan ni. nebes gak nak rasa. Tapi serius memang sedappp. Tetibe terasa nak makan lagiii plak..terlio nengok gambau hahaha. Tapi apa ye nama tempat makan tu, medan selera tepi sungai. Tak tahu nama...


Situ kire cam femes la kot. Ramai je orang. Masa kitaorang sampai memang ngam-ngam je dapat makan. Lepas tu sesaa nak kena tunggu derang masak lain. Siap dah beratur. memang sah ler femeskann. Biras saya yang sorang tu memang teree bab-bab jalan dan carik makan dia ler yang guide kami. Dapat-dapat cam saya ni, tahu follow jek haha.


Lepas tu sambung jalan. Jumpe adik iapu kat Gambang. Sampai kat homestay dah lewat gak la, ye le gi reramai memang takde  le speed. Mak abah pon tak tahan lelama dalam keta. Beberapa kali gak la berenti. Malam nya kami lepak umah je. Makan dan tido hihi. Ahad pepagi pegi akad nikah kat mesjid.


Lepas tu jamuan makan kat umah pantin pompuan. Serba sederhana je majlis nya. Alhamdulillah semoga berjalan lancar. Semoga berbahagia hingga ke jannah paksu dan maksu 😗

Pengantin sempoiii 💓

Kali ni tak banyak amik gambau ler, asek kena kipnap je tepon mama hahaha. Gamba ehsan ipar duai jek. Belah kami buat cuti sekolah bulan tiga aritu. Pon tak meriah amik gambau. Tunggu susulan nya nanti ye. Nak sambung bekerja. Selamat berhujung minggu semua. Mana nak pegi yek esok...soping pon best ni kann hihi..ok bai!

Wednesday, June 07, 2017

Dating With Besties

Salam
Dari pagi menahan ngantok tapi bile tibe taim rehat, segau lak mata. Puas di pejam-pejam tak mau lena lak. Haii memang saje je kann. Wiken lepas akak pening lalat, rase berputar semua bende, asal bangun nak jatuh..pitam. Memula syak low BP tapi tu ari cek macam ok. Mungkin pasal low Hb plak la ni kot. Lom cek yang ni. Tengok dari simtom memang nampak ye sangat la. Tapi heran gak, selama ni tak penah-penah lak cenggini. Faktor usia gak ler kot ek...Pagi ni pon awal-awal saho dah ada terasa pusing tu tapi pas-pas tu tengok cam ok. Pi la kije. Takleh nak monteng or MC, keja lom siap. Date line dan hampir tamat huhu..

Bulan-bulan pose ni takde nak cite nau, rutin sama jek. Nak cite soping tak pi lagi. Cite masak utuk berbuka dan saho sama jek. Kang kata nak nunjuk gajin lak kan ekekeke. So buat cite-cite throwback sikit je la ek. Cite lama...ujung tahun lepas hihi...

Perjumpaan masa taon 2015

Saya ni memang takde kawan nau. Mereka ni je la takat ni yang boleh dikata rapat dan masih berhubung. Mungkin sebab mereka ni kawan pertama saya lepas abih skola, kawan masa amik diploma kat ITM merangkap roomate. Itu yang leh kekal sampai sekarang. Taon lepas kami jumpe tapi tak complete, Nani (paling kiri) tak dapat join pasal balik kampung. So dah beria apply coti, kami yang ada go on je la.


Lokasi yang paling senang Midvalley. Takde nya bawak keta pon. Janji ngan Kak Sa naik tren jek. Senang! Tak bersesak jem. Sesambil duk lam train leh le borak dulu ngan Kak Sa. Asalnya plan nak buat memacam kat sana tapi sudahnya hanya pindah dari satu kedai makan ke kedai kopi je hahaha. Cite tak penah abih. Cite anak, keja, asben, mak ayah, ipar duai, mak pak mentua oppsss hihi. Ye le mana lagi nak lepaskan segala apa yang terbuku, ni ler kengkawan yang memahami dan seusia kann. Anak pon lebih kurang sebaya semua.


Ralit nau nyembang tak perasan dah petang. Kelam kabut ler memasing. Nak window-window soping pon tak dan. Sebab memasing ada komitment nak amik anak skola. Betull le orang kata bile dah jumpe kawan lupa sume hihi. So next meeting konon nak buat taon ni ler, bulan lima tapi ni dah bulan nam nampaknya pospon lagi ler. Lagipon misi selim lom tercapai cemana nak jumpe hihihi. Nak selim cemana lagi tak tahu ler. Nak kembali cam anak dara kot 😅

Boleh pulak sedondon ngan Kak Sa 

Ok bateri dah recharge, sambung kerja jom. Ada a few waiting list nak di throwback kan. Ntah buat ke tak nanti ahahaha....

Thursday, June 01, 2017

Ramadhan

Salam...
Selamat berpuasa semua, semoga ramadhan kita kali ini lebih baik dari yang sebelumnya 😊


Laju je masa berjalankan. Tengok ni dah nak masuk nam ari berpuasa. Diari ramadhan saya pulak tak banyak beza dari tahun-tahun sebelum. Cume kali ni sempat ler balik kampung sambut puasa. Kebetulannya satu ramadhan tu jatuh ari sabtu dan cuti sekolah. Jadinya tak de le nak kena apply coti pasal awal puasa opis memang amik coti tu. Nak apply cuti pon cuti tinggal ciput, Kang nak amik cuti raye lagi, dak ayie nak kawen lagi. Silap-silap tak sampi ujung tahun abih dah semua dan biasa benau terjadi kih kih.

Ok laa... Later saya update lagi eh. Puasa elok-elok yek..