About

Friday, October 28, 2016

Si Manis Kitty

Salam
Tetibe nak update, maka update la arini kann...A quick update je, pasal dah stand by nak balik. Ticer Syaqir pesan suh amik dia awal petang ni. Nampak sangat mama selalu balik lambat kann..maaf la ticer, aritu rasanya keja semua dah stabil, ni semua dah kalut balik. Bertabah aje la..

Ni latest event surprise opismate. Adik bongsu kami, syahidah, ecehhh...maklum ler lenlain sume dah mak-mak, ada la sorang dua anak dara. Kekadang derang ni cam terpaksa je layan  kerenah akak-akak ni. Tak tahu ler suke ke dak dengar cite masak-masak, anak-anak dan seangkatannya, lagipun apa je pilihan yang korang ada kan hahaha


Syida tahu dah kami ada beli makan-makan, cume mungkin dia tak jangka kami datang dengan topeng muka hello kitty tu ahahaha...tetibe rasa muda layankan plan derang. Mahapp kan akak, terbabit dalam kejadian tu ari kih kih


Happy Birthday Syahidah...ohh dah lepas seminggu pon actually. Peminat tegar katun, Hello Kitty dia ni. Tu pasal la kami teruja nak buat camgini. Semoga manis-manis dan manja selalu.

Jom tengok video hihihi...


Friday, September 23, 2016

Terharu

Salam Jumaat
Eh eh tetibe aura rajin mari lak hihi...
Sebelom memanjangkan cite..kite nak tunjuk rasa terharu pasal dapat wish besday dari bos...


Hadoiii...terkedu baca. Mementang ler dah tua, cengitu sekali dia warning hahaha. Alah..takde hal no heart feeling. Kite pon memang dah tak mau menambah koleksi. Pokes yang ada jek, nak jaga badan pulak. Semoga umo panjang, dapat pegi aji, tengok anak-anak membesar, tengok derang kawen, bercucu..ecewahhh..insyaalllah :)

Sebenarnya saya berharap, semorang esp budak opis ler lupa besday saya taon ni. Dah tak mau ada seprais-seprais lagi. Dah tua-tua ni malu amat. Cukup ler taon lepas terkena haha. Tapi apa kan daya...dah kena dengan ari bersejarah negara kan. Harus ler mereka tak lupa. Dan paling best orang lain cuti, kami keja tsk tsk...pasrah!


Dari pagi bawak ke tengahari dah lega tengok derang takde pape yang mencurigakan..tup-tup..



Tapi macam cool la sikit sebab gegirl aje. Tak tahu kenapa duk ngurut lutut hahaha..tindakan bawah sedar. Pape pon tengkiu pada semua. Triffle tu nampak comelll sangat dan paling penting sedap yummmss. 


Mekasihhhh uolsss muah muah..

Thursday, September 22, 2016

Short Vacay (Last Year)

Salam
Haaa...setaon simpan ko..kikiki.
Dah lama dah tak pi bercuti. Last pegi pon yang penah update dulu tu lah. Yang boleh diiktirap bercuti lerrr hihi. Percutiaan kite selama ni pon, biase-biase aje. Nijam kan trend pegi obersea, kita je masih kat daratan lagi ekekeke. Vacation yang pegi taon lepas ni pon buat ada-ada aje kata orang. Err ke tak layak langsung disebut vacay (vacation) hahahaha.....gasak ler. Janji dapat tido otel sari kannn...


Tak silap pegi sini masa cuti besday sultan selangor, last minit plan. Memang payah ler nak dapat. Ni pon memang ada bilik untuk semalam. Rembat je...jauh sangat tempat ni tauuu...Kuala Selangor hahahaha..Sebelum check in kat De Palma Hotel tu, pegi la naik bukit Melawati tu dulu. Nak jalan kaki boleh naik tram pon boleh. Opkos pilih naik tram kann. lemah dah lutut mama derang ni nak panjat bukit. Faktor usia :) Dapat ler tengok sikit tinggalan sejarah. Budak-budak pon dah belajar jadi boleh ler kire lawatan sambil blaja hihi. Lotong je banyak kat atas tu, mesra plak. Dah selalu nampak orang, tak takut. Kita yang takut hahahaha


Turun tu, tram terus nuju ke tampat peliharaan ikan air tawar. Bukan banyak pon. Macam akuarium aje. Takde pulak gambau haha. Lepas check in hotel, budak-budak dah berbebooo masuk kolam. Feberet mereka ler tu. Sampai ke petang duk lam kolam. Pas Magrib baru klua balik pi tengok kelip-kelip. Hujan renyai pulak masa tu. Cemana nak tengok kalu hujan kan. Tapi alhamdulillah rezeki kami, hujan berenti. Nak tengok kelip-kelip kena naik sampan, afiya tak nak ikut jadi terpakse ler mama berkorban tak naik gak. Teman afiya. Tak berani jugak sebenarnya nak bawak Syaqir, Buatnya dia nangis ateh sampan, langsung tak kluau kelip-kelip nya kann. Gambar tak leh nak amik, takut flash atau bunyi mengganggu kelip-kelip, nanti majuk kata orang tu.


Lepas tu, makan leee kan. Susah jugak nak caik makan, padahal dah gugel tampat makan best dan memang banyak la jumpa tapi sebab dah malam plus hujan semula, so stop kat tempat yang biase-biase aje lah. Jadi ler...asal kenyang. Mata pon dah ngantok tu yang malas nak melilau. Tu je le aktiviti sehariannn hihi


Esok nya lepas mandi manda di kolam..balik teros. Ikutkan takde apa best pon sini. Boleh la nak rilek-rilek hujung minggu. Sebelum balik tu, pegi jugak menghala ke utara, nak tengok sawah padi yang shooting drama NurKasih..impian je laaa. En asben dah maleh hahaha. Patah balik, pulanggg ke rumah. Sekian aje short vacay kami ni. Ok baiii

Friday, September 16, 2016

Bertambah Lagi

Salam
Tidak terasa
Hari demi hari terus berganti
Minggu ke minggu terasa singkat
Bulan pun berganti bulan
Tahun berganti tahun
Ya Allah...
Singkat sekali rasanya
Tiada apa yang mampu terucap selain memanjatkan kesyukuran atas nikmat yang diberikan
Alhamdulillah....
Alhamdulillah...
Alhamdulillahh....


Tahun lepas tak sempat nak post on the date, tahun ni berusaha :P
Terima kasih atas ucapan dan doa yang diberikan oleh semua, saudara dan sahabat handai
Semoga bersama kita menuju kebahgiaan dan sentiasa dalam rahmat Allah SWT.
Selamat Hari Malaysia ^_^

Friday, September 02, 2016

Selesai Satu Majlis

Salam
Posting ni dah mula taip dari senin membawak ke jemahat..tak abih-abih lagi. Hidung srot sret, batuk berkokong...selasa tu ari ada jerebu sikit tu yang makin worst resdung. Sampai bile nak baik ntah. Dah pemalas amik ubat gini ler kih kih...sabau je le

Kali ni nak bukak cite sikit pasal mejlis adik saya, Alhamdulillah dah selamat menjadi tunangan orang. Perghh lama tu tunggu. Baru sampai seru kata orang kann. Memacam ujian. Nak kata tua takde le, kire sesuai ler orang lelaki tunang dan pikir hal kawen-kawen ni di usia dia sekarang.


Plan asal kita orang nak pi merisik aje, masa cuti hari pekerja tu (1hb Mei) tapi tup-tup jadi majlis tunnag. Lari bajet mamat tu kih kih. Datuk kami ler punya hal, dia kata buat apa nak pegi 2-3 kali. Sekali jalan sudah. Mujur dia tak saran nikah terus, mahu tergamam adik ku. Ke suke ekekeke. Tapi ada betulnya gak. Jimat belanja kan. Nanti-nanti nak panggil semua berkumpul camni bukan senang. Kebetulan coti tu la ramai join. Jem tak ingat time tu...


Bakal adik ipau saya ni orang selatan gak, gip me pai la brother. Orang Labis, Johor. Dekat sangat ngan umah mak mertua ku. Jadi ketua rombongan ler cik asben saya maklum ler kampung dia hihi. Tapi takde ler dekat nau, tambah lagi setengah jam perjalanan sampai la umah mak mertua. Bincang-bincang ikat setaon hidup. Sempat ke ayie nak kompul duit tu, bertabah ler...

Dah penat-penat semua, balik tu sempat ler mintak dak ayie payung makan nasik arab hihi. Lagipun susah nau kami nak kompol adik beradik. Usap perot pas balik kenduri dia. Jauh perjalanan, balik tu hujan lebat plak, kenyang pon leh jadi lapau balik kan.


Ok sekian untuk kali ni, nanti crita lain. Selamat berhujung minggu semua...

Friday, August 19, 2016

Discharge

Salam Jumaat
Alhamdulillah...masih berkesempatan nak tambah-tambah list posting hihi
Ni ape kes ek..Tak de cite sakit ke masuk spital ke hape alih-alih discaj. Haaa..Ni ler nak cite. Dan sebenarnya agak mengherankan jugak la situasinya. Jeng jeng...mistik kah?


Dah dekat setaon gak saya attach ngan ortopedik, Selang dua minggu buat fisio. Ni gara-gara syndrome carpal tunnel. Rasanya penah cite sesikit dulu kan. Entri mana ntah haha...

Lepas setaon ulang alik fisio, consultation doktor, alhamdulillah dah baik. Cume takler 100% tapi banding ngan memula dulu, kire yang tinggal ada la 10%. Doktor pon tak suggest operate. Dia mintak saya continue exercise sendiri, jangan stop. So last 2 week kita pon discaj ler dari orto ngan fisio. Arghh lega kann.

Tapi nak jadi cite, kurang best sikit ler ni..lepas discharge tu dalam seminggu la kot, kebas-kebas tu mai balik. Sepanjang on fisio, pagi-pagi bangun tido takde dah lagi tangan kebas. Lately ni ni mai balik. Grrr..apakah? Aktiviti harian saya masih sama as before. Ke selama ni permainan psikologi buat kite rasa ok. Wahh kemain kan. Takde jawapan...

Apa yang saya buat, layan kan dulu ler kesakitan ini selagi mampu handle kann. Mungkin sebab dah biase so kebas ke tak tangannya, keja tetap keja hihi. Cume akan lambat sikit la keja, asal kebas rest. Taip lelama tak leh, tulis lelama tak leh. Kalau dah kerap sangat, saya pakai ler balik wrist brace tu. Tangan robot haha.


Satu lagi persoalan, mostly yang mengalami syndrome ni adalah mereka yang dibidang accounting. Ye ke? Motip? Tapi dah jumpa 3 orang termasuk saya..hurmmm..

Tolong la pikirkan....itu je cite arini haha...k bai!

Tuesday, July 26, 2016

#teamrayamelakau

Salam semua...
Haa....Swag tak akak guna title hashtag yg disukai ramai ni.  Kang kata akak tak haptudate kann kih kih. Maklum ler anak-anak makin remaja, mak pon perasan nak remaja (mata kat ateh) hahaha. Ohh lupe ada lagi #teamhijau #rayasedondon ahahahaha..makin melampau akak kau ni

Rasanya tak terlewat nak wish rakan-rakan sekalian,  Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin.  Kosong-kosong ek.

Wepi je la kami
Taon ni turn alor gajah tapi kurang meriah, adik beradik tak balik. Beria-ia plan sedondon semua, asalnya nak tiru adik lelaki kite, dia dapat baju hantaran tunang kaler ijau. so lenlain nak polo. Last-last dia tak balik tsk tsk..kena keje. Dia nijam keja obersea..Singapore je pon ahahaha..
Adik yang pompuan, kena beraya ngan mentua dulu, asben dia pon keja obersea gak, tak balik. Adik bradik asben dia pon tak balik  jadi dia bawak ler mak dia tu raya dulu. Kirenya kami je masih tak skip turn raya. Baik kann hihihi

Dah gaya YB cik asben kite tu
Rutin raya macam sebelum-sebelumnya gak, cuma taon ni umah nenek tak masak-masak sangat pasal nenek tak sihat. Siyan dia, mujur ada kazen-kazen yang tangah cuti rotate teman dia dan atok. Alhamdulillah dah beransur pulih dah nenek tu.

Tahu tak, baju raya kita tu recycle je, modify sikit, tampal dokoh nampak ler cam baju raya. Akceli baju tu beli lama dah, pakai 2 kali jek, tu pon pegi kenduri kawen, macam tak penah orang nampak sangat kita pakai hihi. Tengok asben beli baju dia terus teringat baju ni, so jimattt. Ala pa de hal kan, Dah tua-tua ni tak de beria nak beraya nau, layankan anak-anak je kan. Eh ke kita je camgini..sindrom akak akak sangat kikiki

Ok la..nanti sembang lagi. Sesekali pegang keyboard memacam rasa nak taip, tapi tak dan. Later-later plak sambung. Baii

Tuesday, March 29, 2016

Kembali

Salam..
Haii gaissss..am back am back kikiki
Ececewahhh yo yo o je tu kann. Harap-harap kali ni bebetul ler. Lama tak menulis rasa kekok pulak.
Nothing much changed in my life, skali sekiping london daaa puiiih haha
Memang dah berniat nak start menulis semula dari awal taon tapi keadaan lom sepenuhnya mengizinkan. Bizi dengan urusan duniawi..keje le tu
Tambahan lagi, baru-baru nih ada lak kejadian menyayat ati, data accounting terlupa backup dan PC pon selamat diformat..ohhh apakah apakah...nangih huaaaa
Kasik kite settle dulu keja-keja, baru leh santai-santai blogging cam dedulu
K baiii...

Musim orang kawen nijam...kite blanje satu gambo opismate kawen hihi