About

Thursday, November 29, 2012

Kami Buddies

Kami buddies, kami takkan terpisah. Konon! Hakikatnya, pabila tiba masa sume akan pegi kann tsk tsk tsk. Akan tiada la lagi orang yang akan cover saya, kak mimi takde kat bilik dia la, kak mimi klua, kak mimi miting padahal kak mimi-nya duk tercogok kat depan dia. Hahaha..dasar nipu. Pasni kenalah kak mimi awak ni blaja nyamar jadik orang lain, blaja ubah-ubah suare. Adoii..pening la ari-ari nak kena menjawap. Malas!!!

Untuk Nor, moga sukses di tempat baru. Blaja bende baru, jadi independent. Moga makin bertambah rezeki awak sekeluarga. Doakan kami di Kamuja nih yang tak kepastian le bertahan selama mana. Mohon maaf atas segala kesilapan. All the best!
Menu pilihan; Ayam penyet Wang Solo, Air Soda Gembira
Huda dan Nasir buddy terhebat!

Tuesday, November 27, 2012

Don't Wait Until Tomorrow

Recently, mood keje saya adalah sangat terok. Oh kenapakah?
Kemengantokkan kuase seratos. 
Wahai semangat yang hilang, silalah kembali [o.O]


Monday, November 26, 2012

Imperfection

My mirror and my camera have two completely different ideas of what I look like.
And both doesn't define ME...



Mode: Cinta Halal (^_^)
"YaAllah, Selama ini aku terlalu angkuh menginginkan sesuatu yang sempurna kerana aku riak merasakan diri ini juga sempurna. Aku lupa bahawa tidak ada satu pon yang sempurna di dunia ini selain darimu YaAllah"

Sunday, November 25, 2012

Di Saat Aku Merinduimu

Saya tak penah rasa bosan di rumah, terutamanya wiken. Tapi minggu ini memang terasa amat. Macam pagi ni, sume keje dah bereh. Dah takde mende nak buat dah. Kagum kejap. Sebab utamanya adalah anak-anak besar yang tiga orang tu takde. Derang duk ngan mak saya sejak balik dari Terengganu tu ari. Rasa sunyi sangat umah nih. Tinggal piya sorang je. Aduii...Rindu sangat la! Walaupun ari-ari duk ber'whatapp' ngan alya. Nasib ada tepon, sat-sat sms, watup, antau gambau hahaha. Comel sungguh!


Dan pasal bosan jugak, semalam yang patotnya tak keje tapi saya volunteer gi. Tolong bukak ofis je pon, budak saya nak transfer barang dari site office. Incik bos pon ada appointement ngan supplier. Tetibe terasa macam pekerja cemerlang pulak *mata kat ateh* ahahaha. Happy wiken uols :-)

Saturday, November 24, 2012

Ajari Aku

Sweet-kan video nih tapi ending sedih :'(
Lama tak dengar sore Bang Nuar.
Best! Bang Nuar memang tak penah mengecewakan especially untuk lagu-lagu yang menyentuh jiwa. Oh..My heart melt..
Ni-lah keje orang bosan carik ubat tido di petang ari.

*Video ni takleh play sini, kena bukak kt utube*


Friday, November 23, 2012

Terengganu | Day 2

Another part story of our Terengganu trip. Macam le best sangat nak berpart-part bagai. Saje je sebab malas nak edit gambar yang banyak tu. Buat sikit-sikit ikot dan. Ni pon semangat lepas tengok FA kat tb program Primadona, Bila Wanita Berbicara ecehh..promote plak. Terkelip-kelip mata tengok dia. Hihi

Second day aktiviti kami adalah sangat santai. Tiada schedule pon. Lepas breakfast free kat hotel, teros sambong golek-golek ateh katil. Senangnye hatikan. Dah namanya bercuti tentula nak rilek. Sementara kekanak berendam pool mama tido lagi tentunya. Dak piya tak nak turun pool maka buat apa mama nak meneman kekanak lain tu. Papa derang kan ada. Lagipon mama tak pandai berenang tu pasal tak de minat melepak di tepian pool (^_^)

Kendian tu tros le siap-siap mulakan misi shopping. Wah! Heaven. Tapi peliknya bukan beli untuk diri sendiri, beli yang orang kirim-kirim. Pastinya jugak tak ketinggalan carik fridge magnet. Tetibe hobi bermusim ni datang balik. Naik lenguh kaki tawaf pasar payang tu. Dengan dokong dak-piya lagi. Adoi lomah lutut ai. Petangnye kami lepak kat Pantai Teluk Ketapang menikmati seafood celup tepung. Femes katenye! Memang osem. Pantainye pon cantek tapi takde gambau pasal bateri tepon abes. Nasib baik tak sosek nak kesini. Guna khidmat penunjuk arah, beliau adalah Nasir, ofismate saya yang asal ganu. Main whatapp je. Tq to Nasir. Pemandu pelancong jarak jauh hihihi. 
Bersantaian di cafe dan lobby 
Suming jomm..piya tatot hihi

Someday


I see myself as a crayon
I may not be your favourite color
But I know SOMEDAY
You will need me to complete your picture

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday, November 21, 2012

Terengganu | Day 1

Ok, jom cite pasal cuti-cuti musim ujan saya. Akceli kami memang tak plan mau bercuti-cutian lagi tahun ini pasal kami dah pon ada percutian mega bulan nam tu ari kan. Yang ke Langkawi tu, pakej cuti sepuluh taon sekali kate asben saya. Yang ini kami kategorikan sebagai rombongan meminang aje. Kebetulannya abah saya dilantik oleh paklong saya menjadik jurucakap di mejlis itu. Dan abah mak ajak kami gi sekali. Kena pulak cuti sekolah, cuti selang-selang jugak, jadiknye kami setuju le pegi. Lagipun kesian plak nak kasik abah drive jejauh cenggini. Adik saya, Fakhri pon tak leh nak cuti. Maka jadilah percutian buat kami sekeluarge. Sambil nyelam minum air. 

Kami bertolak pepagi gelap ari khamis, kul 4 pagi. Majlisnye sabtu. Kami saje pi awal, dah alang-alang bercutikan. Adoii!! Terasa sangat la jauhnye. Nam jam perjalanan tapi terasa macam sepuluh jam, tu pon brape kali berenti rehat. Kekanak dalam keta ni asek tanye je, ma dah sampai ke. Sejam kendian tanye lagi. Pitam mama nak menjawap jek. Last-last saya paksa derang tido hahaha. Sesampai tu tak leh nak cek-in lagi, so destinasi pertama haruslah Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam. Sesat-sesat nak sampai. Dah nampak masjidnye tapi jalan tah ke mana-mana. Mujur asben saya drebanye, kalau abah saya tah sampai ke idak le kih kih.

Pastu tros cek-in dan yang penting sekali adalah kami tido!!! Letih kot, teman drebar kesayangan ai tu, konon. Padahal tido jugak dalam keta hik hik. Dah rest sikit, baru le pi caik makan dan cuci-cuci mate sikit kat Pasar Payang. Tak beli apa pon, survey saje. Itu je aktiviti ari pertama. To be continued....
Supirku sayang, RNR temerloh-benti subuh
Sarap cekelat dak piya
Berkabus dan sejok, sleeping beauty piya

Monday, November 12, 2012

November And Me


My November schedule. Penuh sepanjang wiken. Hanya next week je free tapi kalau parent in-law jadi datang duk ngan saya, kire full dah le. Please welkem mak and abah. Sesekali tukau angin. Manatau sehat duk Bangi :-)

May be tis is my last posting before saya coti panjang. Kalau signal 'UMobile' cantek, menarik dan tertarik saya update destinasi cinta saya yek hihihi *mata kat ateh*.

Okeh le korang, saya mau bereskan kerjaan. Mau bercutian dengan aman. Take care uols! If you suddenly feeling lost and lack of motivation, please look for something that can inspire you. Trust me, it's help! Love and Faith eh eh :-P

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Sunday, November 11, 2012

Eleven Eleven

It's been a year oredi.
Cepatnya masa berlalu.
Dan dah setaon jugak arwah abang ain (my kazen) pegi.
Al-fatihah..semoga abang tenang di sana dan di tempatkan di kalangan mereka yang dikasihi Allah. Aminn

Walau macam mood tetibe sedih, tapi tak sangka pepagi dah ber'energy' meng'iron' baju sume. Apakah? Ke sebab sikit dan tak yah iron baju sekolah :-P

Rindu Hadif jugak! Dah seminggu dia duk ngan nenek. Tetibe pagi tadi terpanggil nama dia tsk tsk tsk. Mujur ni ari ada kenduri kawen adik Makcik kat Langat, mak saya datang, dapat le jumpe anak bujang kesayangan tu. Oklah..udah penat gile! Selamat malam :-)

Sedap! Abis diet ai kikiki
Kena layan dak piya dulu, baru mama tenang makan 
Abang ngan akak ni tarik lagu Baldu Biru..perghh! Osem!
Tak sah kalau tak tarik bunga manggar

Saturday, November 10, 2012

No Title

Alah, plan tak menjadik pulak! Kecewa sikit kot. Asalnya memang nak bawak kekanak gi tengok movie. Sekali papa bawak ke Mines pulak. Ish ish..kan memang awal-awal dah tau kat sini takde cite kekanak. Apo nak buek, den follow jo kan ekekeke. Alya ajak tengok Istanbul Aku Datang tapi saya tak approve lah, walau klasifikasinye U. Mujur derang tak kisah. Last-last budak-budak ni memain je kat Cobay. Jalan-jalan 'soping tingkap', makan-makan dan balik!

Takde idea nak letak title post kemende. Belasah! Eh..perasan tak tarikh ari ni unik 10.11.12 :-)
Suke sebab ala-ala jumbo gajah biru game nih
Berangan je, letak coin dia tak nak
Isi perot, Kedai Nasik ayam
Agak-agak apa motifnye? hihi

Friday, November 09, 2012

After Rain


3 THINGS we cannot recover in LIFE

~ The WORD after its SAID

~ The MOMENT after its MISSED


~ The TIME after its GONE


Mode: Kebusanan menunggu AnugerahSkrin abih. Sangap! Nasib ada Hang Tuah (^_^)

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Thursday, November 08, 2012

Aku Bersahaja


Lyric quote of the day:
Aku bersahaja, kamu yang luar biasa
Bukan syurga yg kupinta
Hanya secebis cinta yang terbazir di dunia

Salam ari khamis, kasik ingat sikit! Asek nak lompat ke jemahat je saya tau hik hik. Andai korang perasan saya sangatlah suka letak title entri dengan tajuk lagu. Walaupun tajuk tu takde langsung kait mengait dengan apa yang saya ceritekan. Konon cam nak suh korang berpikir le, apakah maksud tersirat. Hahaha..padahal takde pon! Mungkin ada kebetulan satu dua tapi biar le saya je sendiri paham (",)

Ingat tak tu ari saya cite, kalau ade le yang tergajin bace kan..pasal perfume pecah tu. Ini hari saya sudah mendapatkan gantinya. Seronok sangat! Setelah berbulan-bulan bau busuk ekekeke. Tak la! Ada je perfume lain cume yang ini feberet le. Bau rasmi! Dari tangga dah tau sapa datang. Wah!!! Konon la. Ok jom tido!

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Tuesday, November 06, 2012

You're The Inspiration

Minggu ini saya sikit busy pasal minggu depan mau bercutian. Misi mau meng'klear'kan sume kertas-kertas dalam tray. Mau settlekan worker punya permit jugak. Terpaksa bersesak-sesak kat KDN le nanti. Adoi lah! Hongeh! Hujung-hujung taon ni sampailah awal taon depan, saya ada beberapa event family. Jadi haruslah keje bercutian saje. Cuti berbayar pon dah lamo selosai kih kih. Tapi kekadang taim busy lagi saya gajin update hihi. Tu je, jom keje :-)

If you have somebody that you inspired, whatever comes to your life, you'll find that "everything gonna be alrite"

Sunday, November 04, 2012

Air Kosong Najwa Latif



Pagi ni kat Bangi cuaca sangat la cerah dan panas. Semangat terus saya basuh baju ngan kasut sekolah anak. Sesambil sidai baju, saya antau proposal kat CikAsben: Pa! jom soping. Arghh malas la, kang beli bayarnye papa jugak. Nak gi mana? Hahaha nampak nampak, dia approve kan. Tapi saya tak decide pon nak kemana, pasal selalu saya propose misti die tak nak. So biar le die decide, asal dapat gi kan. Kang duk umah keje tido je hihi.

Perbualan santai dalam keta, melayan je kerenah bebudak
Aisyah : mama, nak air
Alya : ma, tanyalah air apa
Saya : air apa?
Aisyah : air kosong, kosong, kosong (nyanyi lagu najwa latif)
Alya : ma, tanya untuk sapa?
Saya : untuk sapa?
Aisyah & Alya : untuk dia, untuk dia, untuk dia (lagu najwa lagi)
Aisyah : ma, kata 'nak kena lempang'
Saya : nak kena lempang
Alya : apa salah ku..(Lagu Suki)

Saya ngan papa derang gelak sampai kembang kempih idung, adoi la anak. Mana tah belajar mende-mende nih. Standard la soping ari ahad, orang gamai. Dan pakej makan tengahari kami pon kat luar jugak. Tengah syok makan, tengok luar...ujan plak. Kusangka panas hingga ke petang tsk tsk tsk. Abis le baju ngan kasut lencun kena ujan. Nak nangih ghase, kena basuh balik baju sume. Tapi saya tak kesah pon, pasal mood baik ni ari hihihi

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Saturday, November 03, 2012

Tak Mungkin Berpaling

Hari ni saya sangat ngantok!
Kan saya bagitau saya alami sindrom kuat tido sekarang. Malam tadi nak tak nak saya paksa jugak diri melipat kain baju yang dah berbakul-bakul. Nasib ada 3 je bakul kalau banyak mau bersusun menggunung tak berlipat. Minggu ni kalau sesapa nak caik baju, sile le mengais dari dalam bakol hahaha. Gagah-gagah pon, pat lima nam kali gak tersenggok. Ghase nak landing je tepi bakol.

Pagi ni nak pi keje mamai-mamai. Tak sempat pon nak sesiapkan piya dan sarap mereka yang di ghumah. Papa tolong eyh, bawak bebudak breakfast! Ok bai! Tengahari kang nak pi makan kenduri..lama tak makan nasik minyak :)
Muka pelik! Mata bengkak :-P
*Perasan tak title blog saya bertukar dari "One FIND Day" ke "One FINE Day". Selama ni saya tersilap ghupenye. Series tak perasan. Memang sepatotnye macam yang baru nih. Dah bertaon-taon pon. Cikgu bahasa inggeris saya betolkan semalam. Tengkiu for your concern CikAsben! Ingat die tak penah kesah pasal blog saya hihihi.

Thursday, November 01, 2012

November Rain

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

November oredi...Saya tersilap, ingat semalam! Pelupe lagik hik hik. Apa daaa!! Special sebab ada lagu kan. Eh! September pon ada pe! Eceh nak jugak tu..bese le, kan September bulan kelahiran saya hihi...nah ce dengar! Best kan! Tak le se'rain' lagu November Rain :-P


Tapi bab 'rain' tu memang perfect-kan. Memang musim ujan sekarang nih, terasa sejuk beku sume. Nak gi keje pon sejuk, nak pikir pon beku. Tido je cair dan gajin ahahaha. Tapi sungguh la, sekarang ni saya rasa sindrom kuat tido sedang menguasai diri saya. Apa pon tak boleh. Kekadang lepas maghrib mata dah layu padahal keje umah banyak lagi. Apakah?

Oleh kerana periksa akhir taon dah selesai, result dah dapat, buku teks dah pulang, buku teks baru pon dah dapat, jamuan akhir taon pon sudah, MAKAnya, saya secara rasmi men'declare' coti sekolah untuk anak-anak saya. Tak pe kan cikgu, ala saya pasti cikgu-cikgu pon suke. Dah tu apa je yang mereka nak buat kalau pi sekolah pon. memain jugak! Macam coti-coti yang sebelum ni, anak-anak besar saya akan dijaga oleh nenek (mak saya) mereka. Sekarang dah boleh mule plan nak bawak mereka jenjalan. Wah! Makan angin lagi. InsyaAllah ada dah destinasinye ^_^