About

Sunday, November 04, 2012

Air Kosong Najwa Latif



Pagi ni kat Bangi cuaca sangat la cerah dan panas. Semangat terus saya basuh baju ngan kasut sekolah anak. Sesambil sidai baju, saya antau proposal kat CikAsben: Pa! jom soping. Arghh malas la, kang beli bayarnye papa jugak. Nak gi mana? Hahaha nampak nampak, dia approve kan. Tapi saya tak decide pon nak kemana, pasal selalu saya propose misti die tak nak. So biar le die decide, asal dapat gi kan. Kang duk umah keje tido je hihi.

Perbualan santai dalam keta, melayan je kerenah bebudak
Aisyah : mama, nak air
Alya : ma, tanyalah air apa
Saya : air apa?
Aisyah : air kosong, kosong, kosong (nyanyi lagu najwa latif)
Alya : ma, tanya untuk sapa?
Saya : untuk sapa?
Aisyah & Alya : untuk dia, untuk dia, untuk dia (lagu najwa lagi)
Aisyah : ma, kata 'nak kena lempang'
Saya : nak kena lempang
Alya : apa salah ku..(Lagu Suki)

Saya ngan papa derang gelak sampai kembang kempih idung, adoi la anak. Mana tah belajar mende-mende nih. Standard la soping ari ahad, orang gamai. Dan pakej makan tengahari kami pon kat luar jugak. Tengah syok makan, tengok luar...ujan plak. Kusangka panas hingga ke petang tsk tsk tsk. Abis le baju ngan kasut lencun kena ujan. Nak nangih ghase, kena basuh balik baju sume. Tapi saya tak kesah pon, pasal mood baik ni ari hihihi

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

No comments:

Post a Comment