About

Friday, October 31, 2008

Perasan

Patutnya pengantin yang melaram atas pelamin ni tapi kitaorang lak yang nyibuk. Dah la tak sempat bergambar ngan pengantin. Bergambar ngan makcik makcik time sepupu kawen tahun lepas. Dah dpt baby pon sepupu tu. Weekend ni nak balik makan kenduri aqiqah baby die. Alhamdulillah. Tahniah leen.

Wednesday, October 29, 2008

Vivah

Secara tak sengaja malam isnin lalu saya menonton cerita hindustan, memang dahulunya menjadi kegemaran saya. Cerita yang simple tapi menarik. Dua insan ditemukan oleh 'match maker' telah membibitkan rasa cinta. Apa yang buat saya terharu walaupun saya tahu ia sekadar cerita ialah keikhlasan seorang lelaki yang sanggup berkahwin dengan kekasihnya walau pun kekasihnya itu telah mengalami kebakaran yang mengerikan. Sehari sebelum perkahwinan kekasihnya terlibat dalam kebakaran dan kesan dari kebakaran itu telah mencacatkan kecantikan anggota badannya. Saya terfikir adakah lelaki begitu di dunia ini. Saya tahu ada tapi berapa ramai? Walaupun cerita hindustan terkenal dengan kedogenggannya namun cerita ini benar-benar menyentuh hati saya.

Plot
Poonam (Amrita Rao) is an upper middle class girl who lives in the small town of Madhupur. After the demise of her parents, when she was very young, her Chacha (Alok Nath) fulfilled the void of a father in her life. But her Chachi (Seema Biswas) was unable to accept Poonam as her own child as ...
Read the full story

Movie Details
Genre: Family / Drama
Language: Hindi
Running Time : 2 hrs. 39 mins.
Release Status and date: Released on Nov 10, 2006
Website: http://rajshriproductions.com/vivah/index.htm


Saturday, October 25, 2008

9 end 2 out

Jom jom layan cite korea lagi. Dah berjaya tengok separuh cerita dah, sedang berusaha menamatkan je. Bole tahan gak cite ni, kelakar. Adui la tak sabar nak habiskan tapi masa begitu mencemburui saya. Pulak tu broad band slow sangat lagi la tergendala.
Nak review sikit pasal cerita ni, kisah sahabat baik yang usia dah menjangkau 30-an namun masih mencari-cari pasangan hidup. Dalam tidak mereka sedari rupanya masing-masing selama ini menaruh hati sesama sendiri tetapi dipendamkan sahaja. Kisah cinta mereka dikaitkan dengan permainan baseball. Bertambah kelakar apabila mereka menjadi teman serumah. Agak pelik la kan lelaki housematenye perempuan tapi dah cite korea kan lantak la. Meh la tengok..saje tak nak review lebih-lebih nak promote kat korang.

Friday, October 24, 2008

Memori raya 2004

Tahun ni la kesemua makcik-mak cik beraya di umah atuk, apalagi gamat dibuatnya. Paling best dapat bergambar beramai-ramai. Sampai bergoyang rase umah atuk. Hehehe tapi ynag pasti jelas terpancar kegembiraan di hati atuk dan nenek. Ni la kuarge belah emak saya. Tapi dalam pada itu adik saya sendiri tak de. Tak pe la peristiwa yang lepas jangan dikenangkan. Tengok la ni. Paling sedih gambar saya tak de. Saya jadik kameraman. Time tu memang banyak sangat kamera, tak pasti gambar yang ada saya kat kamera siapa. Sadis ;(

Petang raya ke-2 disusuli pula dengan acara sukaneka. Meriah dan seronok skali. Saya pon join jugak, tapi dalam berjaga-jaga maklum la masa tu sedang mengandung kecil. Yang ni pulak gambar sukaneka dan BBQ belah malamnye.

Wednesday, October 22, 2008

Gambar raya






Cuti raya tahun ni tak lama, raya ke-7 dah start keja balik. Ikutkan lama jugak tapi kalau nak dibandingkan dengan tahun-tahun sudah. Beraya sakan time tu. Ni je la gambo yang sempat diamik raya ari tuh. Meh la jamu mata tp gambar agak gelap bateri nak abih kekdahnya. Kamera sendiri unfortunately rosak, tak boleh charge. Pinjam cousin punya, pulak tu bateri kong, terima je la seadanye. Lagi satu tak de la posing sakan, sempat amik lepas bersalam-salaman je. Jadi la kan asal ada.