About

Wednesday, April 30, 2014

Alhamdulillah, Dah Selamat

‎Salam semua
Maaf agak keterlewatan mengabarkan brite ini
Biase le bebaru ni, kekok nak adapt dengan kehadiran orang baru
Alhamdulillah..saya dah selamat melahirkan pada 240414 yang lepas jam 9.40 pagi
Terawal beberapa hari
Ini aje buat masa nih
Nanti cite lagi yekk‎..arini nak balik Alor Gajah sampai wiken mengurut ngan makcik. 
Sedang bertabah mengubah jadual tido, siang mengantok malam berjaga :)

Sent from my BlackBerry 10 smartphone

Monday, April 21, 2014

Masih Menanti

Salam semua..sihat ke tak? Moga sehat dan sejahtera semua yekkk :) 
Saya masih berdebar lagi ni kawan-kawan, ari-ari ternanti-nanti..macam-macam perasaan datang. Takut ada, gelisah ada, excited pon ada..haiii tak tergambar lah. Tanda-tanda kecik sume dah ada, asal terasa sakit jek nebes, cek contraction. Tapi selalunye false alarm je le huhu. Masih bersemangat datang keje lagi nih, walaupun mood keje dah bawah paras bahaya.

Baik selfie dari selfish kann....ayat cliche kikiki

Ikut due memang le ada dalam 5 hari lagi. Tapi kena le bersedia sentiasa kata doktor. Yang bestnye saya tak kemas pon beg ke hape lagi, buat-buat rilek je, ikut history anak-anak yang lain sume on time. Yang ini pon harapnya begitu lah :) 

Sori makcik ter 'interprame' plak kat blog kite :P

Semalam masih sempat lagi jenjalan pasar karat Shah Alam, bukan nak beli apa pon, saje buat-buat exercise. Nanti pasni 2 bulan memerap umah. Jauh nau ek pasau nye hihi. Tapi memang syok ooo jenjalan sini, memcam ada, kot awalnya tak plan nak beli pape, tibe sana misti ade jek yang terrrrrr beli kikiki. Mak saya dari Melaka tu pon datang, selang seminggu kadang tu. Sok-sok dia jaga saya kat Bangi konpom puas dapat pi tetiap minggu :P

Pekena PaklangCharKuehTeow..makan pon nak gaduh Hadif tu hihi 

Nota kaki : Di kesempatan ini saya mohon maaf pada semua andai ada terguris hati sepanjang pembabitan saya di dunia blogging ini. Doakan saya selamat dan dipermudahkan dalam proses kalahiran anak bongsu ini, Insyaallah....

Wednesday, April 09, 2014

Air Oh Air

Salam, ketemu lagi kita di hari Rabu ini (^_^)
Umah korang ada air ke? Tu ari taim Shah Alam umah makcik takde air kemain eksen kite yang kat Bangi nih. Tup-tup last week klua notis catuan air zon 3. Seksyen 8 pon ado tersenarai di zon itu. Hadoi! Merasa la ko takde air 2 ari. Turn umah kite tutup ahad lepas..paham-paham je la ahli keluarge kite yang 'kecik' nih. Kat umah ada 2 jek tong merah besau tu. Semalam dah ngam-ngam tinggal suku tong merah, kot tak bukak air semalam tak tahu le nak kate ape. Malas la pulak kitaorang nak beli banyak tong sebab nanti takde tempat nak simpan lepas tak guna dah. Yang ni pon memang sedia ada dari dulu. Lagipun tutup air bukan la straight 2 ari, macam sehari setengah jek. Makcik saya yang anak 6 pon cukup takkan saya tak cukup kan. 

Bilik air bawah, nak lalu pon dah payah hihi

Kebetulannya pulak ari senin selasa, Alya ngan Apiya ada kat umah. Itu yang terover bajet. Alya kena chicken pox, piya lak demam. Mama pon coti le 2 ari lepas. Baru arini masuk keje. Itu pon sebab piya dah baik. Alya belum lagi tapi dia insyaallah boleh jaga diri kat umah. Mama kan anchor mana leh coti lelama kannn :P

Tapi ada bagosnya gak mama coti tu, dapat le semalam mendobi baju 2 ari punya stok, tadah air sume. Padahnya malam semalam kemain sakit pinggang makcik. Bajet tenaga orang tak membawak perot hihi. Tadi pagi pi check up, alhamdulillah ok. Baby pon dah in position, tunggu je la bile dia nak klua jumpe mama dia. Ikut due memang ada lagi insyaallah 2 minggu. Harap-harap catuan air dah takde le taim saya bersalin kang :) 

Thursday, April 03, 2014

Keep Calm

Momentum memblogging merudum
Taip backspace.....taip backspace......taip backspace
Lost!
Gitu le jadiknye kalau lama tak update kot


Sejak akhir-akhir ni suke nau makan eskim, ke sebab cuaca ek
Halahai...Pagi-pagi dah teringat aiskerim
Sini dah le susah nak dapat, kena caik kat 7E la tengah ari kang :P

Nota kaki: am start feeling nervous now. Cheh! Dah 4 kali branak pon takot. Rilek-rilek, ada 3 minggu lagi...buleh lagi makan macam-macam hihi