About

Monday, December 31, 2012

Last yang Terlast

Ok ini adalah yang last (",)
Kengkononnye tu ari, entri Year-End tu entri last saya tuk taon ni la. Tetibe ade plak lagi. Tergajin le tu haha. Tak jadik last le cenggitu kan. Yang ni baru betol-betol last untuk tahun 2012. Menjadikan jumlah posting 248. Kagum plak ghase, selalunye tetiap taon tak sampai segatos pon. Paling malas 2009 dan 2010 pasal taim tu sedang bermabukan pregnant dan ada baby, piya. Akan datang..emm tengok mood dulu lah!

Ohh hari ni saya bercutian lagi. Malas nak keje. Biarpon banyak yang nak kene buat untuk last day of the year nih. Sebahagiannya saya dah bereskan sabtu tu ari. Ada sesikit yang tak urgent saya tinggalkan aje. Sebenarnye plan cuti nak balik Alor Gajah amik Hadif, tapi cik asben tak leh cuti plak ni ari. Jadik mintak jasa baik atok Mat tolong anta kan Hadif. Mak dan Pak Mertua saya pon dah balik kampung semula jumaat tu ari. Adik ipar tolong antakan. Kesunyianlah kami. Terasa jugak lah kekosongannya, pasal dekat 2 bulan mereka duk sini. Berdrama plak taim nak balik tu ari. Bese le saya, pelakon air mata terhebat. Terasa sayu lah tengok mereka balik tsk tsk tsk.

Pagi ni kami round taman tasik lagi. Carik ketenangan la konon. Melayankan dak piya main-main je ngan tengok fish kat tasik yang air kaler teh tu hihi. Nak pi jejauh malas, situ je yang terdekat dan terbest kat bangi nih :-)



Sunday, December 30, 2012

Edisi Khas | Ikan Patin

Cite kosong di hari minggu...nyamannye!
Teringat ari khamis lepas, tengah kalut-kalut melayan kerenah adik-adik saya pepagi. Hangin sungguh saya ngan derang, suke nau buat bende last minit. Kusut tau. Kendian tu IncikBos cal la pulak. Dalam kepala dah duk terpikir, alaaahh ape la dia ni nak pepagi ni. Mood malas-malas nak jawap tapi kena jawap jugak kan. Huh!

Saya : Ye cik
IncikBos : Mimi, hang nak ikan patin tak?
Saya : Hah? Ikan patin? Errr saya tak penah makan ikan patin la cik
IncikBos : Hahaha..apa laaa
Saya : Ikan lain takde ke cik? (kemainkan..demand hihi)
IncikBos: Adalah..talapia tapi kecik lagi, ikan patin je yang besar-besar
Saya : Saya tak gheti masak ikan patin cik
IncikBos: Huh..kalau nak mintak kat Iwan nanti
Saya : Ok.

Kalakarkan...ingat nak suh buat keje ad hock ke hapa. Sebab selalunye dia cal pepagi misti cenggitu. Ghupenye tanya pasal ikan. Dush! Hape le saya ni kan. Tapi tu la kekadang di saat kepala segabut kita selalu pikir straight tak leh jangka apa yang dia nak dan sering jugak tersalah anggap. Always happened to me recently bukan dengan incikbos saje, sesape pon. Sudahnya saya tersengih-sengih sendiri. Ohh lupa bagitau, insiden tu berlaku dikala incikbos saya sedang mengeringkan kolam ikan pak mertua dia. *peace incik* Mahap sebab dah tersalah anggap dan ter'hangin' hik hik.

Men'serius'kan diri :P

Friday, December 28, 2012

Year-End

Muka akhir taon dan rekod akhir taon jugak :-P
Salam pepagi jemahat, wahh tetibe kann haha
Rekod terhebat sepanjang taon ini. Ish ish dasat. Tak penah kot cenggini cemerlang sepanjang bekerje kat sini. Aptb lahh! Tak pe..tak pe..Insha allah mula skolah sok saya le yang paling awal sampai. Minggu depan saya bercutian lagi. Plan nak seminggu tapi approved sampai rabu aje. Jadik le kan.

Tapikan arini sebenarnye saya buleh je awal walaupun saya lewat bangun. Buleh pulak termimpi hantu, tu yang lambat kot. Saya saspek mimpi tu kesan dari saya baca status FB seseorang pasal hantu sebelum tido. Jahat sungguh orang tu kih kih. Tetibe salah dia plak kan. Asben saya pon cuti arini jadiknye, dia dah offer diri nak masak. Rilek le saya kan. Tengkiu papa.

Pastu saya tunggu plak slot 7.30 MHI ada Dr Hasnah (my autism advisor) sembang pasal asperger sindrom. Ia adalah salah satu cabang autisme tapi terklasifikasikan very high functioning. Mereka adalah sangat bijak, straight forward dan tak pandai nak interpret apa yang orang lain pikir, rasa mahupun nak dengan hanya menunjukkan mimik muka atau sign. Kalau korang tengok tadi, Dr mention pasal literal thinking. Nak clear pasal tu, korang try tengok cite Shah Rukh Khan title, MyNameIsKhan tu. Sangat menggambarkan seorang asperger, brilliant, takot bunyi bising dan lurus bendul. Kan wife dia suruh gi jumpa President Amerika tu, sesungguh dia pegi. That is literal thinking. Ok tu je citenye sebab saya tak bertauliah lagi. Walaupun dah 11 taon bersama anak autisme, banyak lagi yang saya kena blaja :-)

Saya nak share lagi satu lagu Najwa Latif yang saya admire. Emm admire?? teringat cite lame..hiks!
Saya sekarang musim Najwa latif pasal anak saya ari-ari dengar jadik saya pon terhasut le jugak.

Thursday, December 27, 2012

Fantastic Hours

Ehem..ehem perasan tak templete blog dah bertukar. Wajah baru yang suwit kih kih. Suwit le sangat kann..saje saya plain-kan sume. Nak kurangkan semak kepala tapi cam membosankan sikit kan. Saya ni baru nak blaja tukar background dan kaler tapi tak pandai-pandai jugak lagi. Nak kena menuntut lagi dan lagi. Nanti free-free terai lagi lah. Kalau nanti dah berjaya kire saya dah pandai le sikit hihi. Kalau tak, cenggini je sampai saya jemu :-P

Ok back on track...
Kononnye taim lunch, nak tido le kan. Aktiviti wajib di hari bekerja hihi. Tetibe geng uum saya ngacau lak. Mule cam malas nak layan. Tapi asal nak lelap je, notification berdenting-denting. Amboii..sengaja sungguh nak menduga saya tau. Saya ni dah le pantang diajak berbual, laju je. Tros ligat le menaip-naip kat whatapp gerup tu. Hilang ngantok yang berkelo-kelo awalnye tu. Memang busuk la korang..Benci tau! Sudahnye, sesambil berborak bisu tu, mata dan telinga melayan drama korea pulak..To the Beautiful You hihi. Hero adalah sangat comel! Syhhh jangan bagitau incikbos saya tau. Tapi tak sempat abih satu episod pon. Ntah bile la nak sambung. Mujur dah penah tengok versi Jepun ngan Taiwan. So cite-nye dah tau cane tapi selalunye cite-cite yang cenggini versi korea lagi best.



Ohh cite pasal kawan-kawan, saya teringat plak lagu Najwa Latif, Sahabat. Sweet sangat lagu tu kan. 

For all my friend :-)

Wednesday, December 26, 2012

Girls Day Out

Edisi tampal gambar aje lah, pasal dah 2-3 entri sebelom nih duk membebel je kan hihi. Me and my girls day out. Papa tak dibenarkan ikot. I'm sorry pa. This is special request from the girls :-)
Oh ye..Hadif takde, dia ikot Atok Mat die balik Alor Gajah sabtu lepas.




Tuesday, December 25, 2012

Dan Sebenarnya

Oh Bulan, enggan melayan diriku lagi..heh!

Ehh..2012 dah nak abih ek. Kejapnye!
Tetibe mood update blog saya hilang la. Tak tau la apesal. Kire sejarah malas kembali berulang kot. Sepanjang saya memblogging, taon ni je saya cam tegajin hapdet. Tak pe la kan, saya bukan femes pon, syok sendiri je hihi. Emm..Saya kan sebenarnya dah malas nak pikir pasal keje dah, mana yang larat saya buat. Tak larat biarkan je la. Kami ni dah macam menunggu nasib aje, untung sabut timbul, kalau batu tenggelam le. Nampak cam give up kan. Ntah lah..pasrah itu menyerah, redha itu ikhlas :-)

Minggu ini saya bercutian tapi tak kemana pon. Jadik suri rumah je. Plan-plan lepas balik Terengganu nak gak bawak anak-anak jalan lagi. Paling-paling pi main air kat Lost World of Tambun tapi itu la kita hanya merancangkan. Mujur saya tak bagitau mereka pasal plan tu kalau tak mesti keciwe mereka. Takpe le may be next year. Tapi series kesian kat mereka. Cuti lame duk umah sendiri-sendiri, mama ngan papa bizi keje. Walaupun ada atok nenek teman tapi mana sama ngan makayah sendirikan. Pasal tekanan keje, penat lagi saya selalu je tak dapat nak spend time dengan mereka. Paling sedih saya selalu gak lepaskan marah kat derang. Kadang tu bukan sebab derang salah pon. Pasal mental dan fizikal saya yang selalu tak sync. Tetiap malam tengok muke anak-anak tido, menangih. Tsk tsk tsk..sedih dan menyesal sungguh. Selalu macam ni, dah lepas baru nak nyesal.

So cuti ni memang saya spend time sepenuhnya ngan derang. Sembang-sembang, gurau-gurau, tengok tb, dvd, main game, bawak pi memain kat tasik, breakfast kat luar. Wahh..Dah lama kot saya tak buat ni sume. Rasa tersangat puas. Tenang je bile minda dikosongkan dengan keja. Ini yang buat saya nak cepat-cepat bersara nih. Tapi....
Piya warming up before jogging..konon je! Sudahnya mama gak dukung 

Saya jugak sebenarnya sedang berkeadaan serba salah semenjak dua nih. Saya tak tahu nak describe-kan cane. Saya tau saya bukan kategori orang yang sangat blur atau jenih tak paham bahase atau pape laaa tapi ntah laaa. Tapi bagaimana ye! Menggong! Ok bai nak pi taman tasik lagi....

Kan best jadik cam piya yang ceria sentiase..

Thursday, December 20, 2012

Metching Concept

Lama tak berangan kat cermin ajaib yang kelam nih hihi

Blogger adalah attention seeker! Ye ke?
Tak semua kot, tapi kalau bukan tak de le nama blogger kan. Apa yang ditulih pasti ada pembace walaupun sorang. Macam saya, saya tak rase saya attention seeker kot pasal saya tulis merapu aje, mostly pasal saya, keje, family dan kengkawan. Blog saya lebih bersifat diary je pon pada saya, cume tak peribadi le pasal terbitan umum. Yang secret-secret tulih dalam ati aje kih kih. So sama ada disukai atau dicop as attention seeker ke hape, saya tak kesah yang penting saya suke ngeh ngeh. Mengarut kebende ntah!

Ok..Ini hari saya adalah sangat tak metching! Pasal dah keterlewatan, pulak tu terlupa baju keje belom digosok. Orang pukul 8 dah clock in saya baru terhegeh-hegeh mandi. Wah wahh sangat cemerlang pekerja ini kann. Makanya, sarung aje baju yang tak payah gosok. Sangat pelik, baju belang, slua kotak. Cover kedutan baju ngan cardigen itam. Kasut kaler cekelat, henbeg merah. Caca marba. Konon nak korporat tapi jadik keparat. Hahaha..and as usual..like I care #tddmka# tapikan saya tetibe terasa sangat skinny. Yezaa..sebab trick baju belang menegak tapi pipi tetap menten penuh :-P

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday, December 19, 2012

Omongan Sifar

Tengok mate je dah tawu baru bangun tido kann hihi

Tetibe plak gajin update, sebenarnye nak ngilangkan ngantok yang sangat..sangat..sangat!!!
Tensen betol makcik taw, taim keje menimbun taim ni le mata tak mau bekerjasama. Huh!
Gile tido ke hape. Padahal dah selamat tido lunch break tadi. Apakah? Apakah?
Badan dan otak langsung tak synchronize  Otak nak keje, badan nak rehat. Tapi seriously, lately saya memang dabel tripel penat. Rasenye aktiviti harian takde le berubah sangat. Bangun awal, tido malam pon tak le lewat sangat. Dulu-dulu tu rasenya lagi terok tido lewat. Ok je pon. Emm Ontahlah! Dah sume status update saya dari whatapp ke BBM, sleeping beauty hihi.

Eceh lupe lak nak cite, semalamkan incik bos suh saya handle interbiu. Wah!! Dah lama tak buat mende best nih. Saya handle ngan IncikRoshdi, Senior Site Supervisor. Post adalah Land Surveyor. Saya tawu sikit-sikit je le pasal nih. So part keje-keje saya bagi je kat dia. Saya stended le tanya bab-bab merapu dan menguji minda disamping kekelakaran. Ada saya kesah! Hahaha...jahat sungguh. Suke kot tengok derang gabra-gabra, gigil-gigil tangan. Padahal dulu kalau saya diinterbiu gitu jugak. Tapi tu zaman dulu lah, sekarang confident level bersemuka ngan orang dah banyak improve jadiknya no gigil-gigil.

Teringat pulak, 2-3 bulan lepas interbiu kat PKNS. Candidate 5 orang je, pulak tu saya yang last sekali. Siap ngantok-ngantok tunggu turn. Sampai pening kepala menahan ngantok. Sampai turn saya, macam ok-ok je. Kire cam takde le gigil, sume soklan boleh je jawap. Tapi besa la saya tak letak pape harapan langsung. Saya tengok saingan-saingan saya je saya dah leh agak. Dan memang tak dapat pon. Keciwe le jugak sikit, takde rezeki kat sana kan. Sudahnya masih le kat sini.

Ehhh dah hilang ngantok lah. Baiklah mari le bekerja. Ada 2 jam lagi sebelom balik hihi.

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday | Koala


It's super cute
Especially when it hang on his car key
I like but he don't
Like I care he don't like
(^_^)

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Tuesday, December 18, 2012

Geng Remaje ^_^


Adik-adik saya kat opis ni sume comel-comel
Pe'el pon comel sangattttt
Hobi ambik gambau tak mengire masa
Gambau keta kat basement pon nak amik
Dah tu post kat whatapp gerup
Buat-buat tanye..kete sape? Cisss
Tiap-tiap pagi anto laporan kat mana lokasi
Senang kakak korang nak back-up opsss
Gile ah korang..geng pecah kepala
Dah tu gerup nama 'kamuja geng remaje'
Remaje le sangat kakak korang ni
Puii...Hahaha
Tapi derang memang sangat sempoi
Taim saya sedih mereka buat poyo
Taim mereka sedih saya buat dabel poyo
Kami saling melengkapi
I leb korang ketat-ketat
We be friend now and forever
Insha Allah :-)

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Monday, December 17, 2012

Missing Puzzle


Dua jiwa yang dah sebati
Tak semudah itu nak dileraikan

Tapi kalau benda tu memudaratkan
Sakitnya kita kena buang jugak
Kan...
#IstanbulAkuDatang

Haa ce teka dialog sape ni dan bile? Kalau korang dah tengok lah.
Kalau tak ingat maknenya korang tak menghayati le cite tu. Ecehhh...
Ikotkan takde le best sangat, simple je citenya.
Ok ok lah.
Saya suke sebab ada Lisa dan Beto.
Lisa comel dan Beto tu adalah kategori cool-cool gitu hihi.

Ni le keje saya sepetang Ahad. Dah la tak leh kemana-mana, cuaca dan jiwa sama sejok. Tetibe ngindu plak nak ber'sopping'an. Tengok tv, asek tuka-tuka canel. Sume pon tak kena. Gile bosan huaa~ Suddenly I felt like missing the piece of puzzle. And my best solution adalah TIDO hahaha.

Saturday, December 15, 2012

Kepuasan Berganda

Phewww~
Sangatlah lapang dan kurang semak otak. Misi separuh ari sabtu saya sangat sukses. Pasal awal-awal dah set nak kosongkan tray in/out dan membersihkan segala sampah-sampah atas meja.
Proses penyepahan
Sejak assistant benti segalanya saya kena buat sorang. Pastu dengan keluar-keluar jadik despetch lagi, mana sempat nak buat taim ari-ari biase. Banyak sangat back log. Segabut!
Proses pembuangan
Selesai pembersihan
Tengok meja klear teros rasa puas sangat. Tapi tak kepastian le tahan selama mana kebersihan meja ini. Lagi satu puas pasal berjaya menyelesaikan bacaan Bidadari Salju setebal 1265 mukasurat, sepetang hari ni. Gile sungguh! Sanggup tak tido petang. Sebab tu asben saya bising kalau saya dah start pegang novel. Lupe segala. Cube buku lain selain novel, terhegeh-hegeh nak abis ngeh ngeh...

Friday, December 14, 2012

Mama, Ini Rahsia

As usual pagi ini lambat lagi. Makin melampau plak. Emm..tak boleh nak elak dah. Dan tetiap pagi jugak Aisyah tanya, Mama keja tak arini. Keje lah. Alah, mama ni asek je je, bila nak benti. Erkk benti? Hai..entah la chah, mama awak ni pon tak tau la bilenye. Dah berapa kali plan tapi sume tak menjadik. Jawapan selamat, tunggu aisyah dah keje nanti mama tak keje lah. Teros senyum je die. Kesiannya saya kat mereka. Misti boring cuti-cuti ni duk umah. Sabar yek aisyah...

Petang semalam, balik-balik tu tengok Hadif tido, anak dara dua orang tu tengah memain kat luar. Saya tros je masuk dapo n as expected, disaster! Sinki nak termuntah cawan pinggan, atas meja lagi. Ruang tamu plak bertaburan menan. Ok ok kontrol penapasan, sejak mertua ada ni saya cam bersopan sikit dari bebelan. Tapi jam tu gak alya datang. Mama, kakak ada rahsia nak bagitau, mama jangan bitau sesapa tau. Emm..yela (mood sedikit terganggu nak melayan), Aisyah sebelahkan (anak jiran) kata, dia suke mama, mama comel, cantik. Ohh ini macam kesinambungan cite Hati Berbintang-Bintang plak nih. Kejap-kejap tu Aisyah plak datang, mama adik ada satu rahsia. Mama jangan bagitau orang tau, emm..aisyah sebelah kata mama cantik dan baik. Aikkk lagi? Kirenye korang dua dah pecahkan rahsia siapakah ni hahaha..teros mood mama baikkkk. Eh tapi mama dah terpecah rahsia laaa opsss :-P

Tapi Aunty mimi ni bukan le macam yang tergambarkan, kalau marah gaya singa lapa, membebel plak kalah bising ayam nak bertelo tau. Apa-apa pon aunty mimi sangat la terharu :-)


Gambar ni takde kaitan tapi saya rase kelakar, huda le punya keje nih. Dah macam aksi nak menggode Nasir plak. Padahal dia yang suke menempel kat bilik saya kalau takde keje. Pengyu yang suke mengganggu hahahahaha..

Monday, December 10, 2012

United We Standing

Divided we fall..
Anak-anak saya sudah kembali semula di rumah. Barulah terasa lengkap rumah saya. Takde le sunyi dan bosan sangatttt. Maka kemeriahan pon kembali memenuhi setiap ruang rumah. Dan mama pon mulalah mengeluarkan suare-suare dabel triple bass yang sangatttt merdu tu haha. Pasal itu juga, saya dah tak leh menten rekod baik kedatangan ke opis. Semakin buruk. Adeh! Apa nak dikato..tak dayo dah nak me'rushing'kan diri. Kalau kena 'fine' pon saya fine ajeee kih kih *peace incikbos* Tapi Incik jugak selalu kata, 'aku prefer hangpa mai lambat dari tak mai langsung' so saya apply-kan jek konsep incik :-P


Tetiap pagi saya kena pastikan mereka-mereka yang di rumah dalam keadaan terkawal. Makan minum pon kena disediakan dulu. Dari sarapan sampai ke tengahari. Tinggalkan pesanan berbakul-bakul jugak..jangan merayau, jangan gaduh, tolong tengokkan atok ngan nenek, jangan itu jangan ini. Muke blur je bebudak tu pepagi. Kununnya untuk menggelakkan mama hilang fokus taim keje. Tapi memang tak tenteram langsung. Asek cek cctv image je. Semak perot!

Semalam saya telah mendapat bahan bacaan baru, yanie (BFF) bagi pinjam. Wah..wah..lepas ni konfem berjaga malam lagi. Tapi kena nyorok-nyorok dan pastikan keje umah beres, kang cikasben bising hihi..Ehh tapi esok cuti kann...boleh le pulun malam nih :-)

Sunday, December 09, 2012

Muar Re Hati Safwan | Pt 2

Hasrul (nama KL)/ Safwan (nama kg) dan Zura (^_^)
1 Disember 2012 ~ Bersamaan dengan enibeseri utih saya a.k.a MakAyah Safwan. Jugak besday kazen tiut (ehem..ada makna nih), ibu ameen. Pepaginya kami adalah keje bergolek-golek, berborak-borak dan bermakan-makan eh..hihi. Sempat gak kitaorang interbiu dak Ayie ala-ala program Primadona pasal ex-gepren tunang tak jadi dia. Apa nak buat takde jodoh kan Ayie. Takpe nanti caik ganti yek. Gamai je yang nak rekemen kan ko hahaha...macam la ensem sangat..buekk!
Ibu Ameen dan Mama Kaisah..they are sibling n my kazen
Mereka adik beradik tapi adik kawen dulu lah

Saturday, December 08, 2012

SupperTime

Gara-gara tido banyak seharian ni, kan dah terkebil-kebil. Nak tengok tv kang mengganggu plak. Tapikan memang semenjak dua nih, tabiat tido saya tetibe sangat melampau. Ke sebab schedule saya telah bertukar dalam sebulan ni. Sebelom ni pon sama lah hihi. Asal cuti tido asal tido cuti haha sengal! Orang pening kepala tak cukup tido, saya pening sebab terlebih tido.

Eh..Sebenarnya saya nak share video piya miming lagu muara hati. Dah lama saya rekod. Comel sungguh! Walau tak jelas sangat apa yang disebutnya tu. Tah cemana la dia boleh sama terminat lagu ni. Eleh..Bebuat tanya pulak kan (",)

Ada background suara gelak ala-ala ponti Aisyah tu abaikan je yek. Video tu pon asek buffer jek, so terpaksa le piya tertunggu-tunggu nak miming hihi..

Muar Re Hati Safwan | Pt 1

Title hebattt hihi. Sengaja saya mempelikkannya. Misti takde orang jumpe keywed gini kat pakcik gugel. Eh!!! Macam yang saya bagitau, Jumaat lepas 30/11 saya gi nganta kazen saya nikah kat Tg Gading Muo. First kazen laki yang kawen belah family mak saya. Eksaited le kan. Ikot umor, patot Ayie (adik saya) dulu tapi apa nak buat, jodoh Wan sampai dulu. 
Ayie pengepit ketot dan gumuk ahahaha
Saya balik Alor Gajah, jumaat pagi. Saya mintak tolong adik ipar tolong jaga ParentInLaw saya kejap sementara saya balik kampung. Alah, kejap je pon sampai Ahad. Sempat singgah umah mak dulu, amik kanak-kanak riang saya tu. Terubat ngindu! Pastu tros ke Muo. Sana Utih saya dah sewa homestay tuk kami, Homestay Persiaran Perdana, Tg Agas Muar. Sangat besar lagi selesa.
Banglo kami hee~

Friday, December 07, 2012

It Doesn't Matter


It doesn't matter who hurt you
Or breaks you down
What matters is
Who made you smile again
(^_^)

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday, December 05, 2012

Wednesday | Wordless


Today you talking, I listen...

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Tuesday, December 04, 2012

Terengganu | Day 3 & 4

Habiskan la cite Terengganu saya nih kan. Dah lama sangat peram. Akceli dah malas dah nak update tapi rase rugi dan sayang pulak. Gambar pon saya sempat edit sikit. Cukuplah kan. Nanti-nanti boleh gak bace balik. Pasal arini macam bosan kat opis, sempat le buat karangan sebelum balik. Tapi keje sikit pon tak berganjak. 

Hari ketiga, kami gi majlis merisik, sekaligus bertunang. Alhamdulillah selesai. Insha allah taon depan 26/1 majlis nikahnye. Lepas makan-makan, teros balik hotel. Budak-budak macam besa le, berdebo kat pool. Mama tido dengan piya hihi. Dan petangnya buat kesekian kalinya gi mengukur Pasar Payang. Last suping katakan. Sempat pi makan deriyan jugak. Saya tak makan pasal bukan kategori kesukaan. Nak beli bawak balik hotel tak buleh, siap derang letak sign lagi. Malamnya peking-peking pasal esok sudah mau pulang. 
Majlisnya, cantek tunangan dia 

Monday, December 03, 2012

December Mood

Riang ria kami  ^_^

Mood di bulan December adalah sangat tak best. Always swing-swing lor. Sat ceria, sat sedih, sat kepala hangin aiyokkk. Kadar sensitiviti jiwa pon sangat melampau. Saya syak pasal terpaksa menempuh dateline yang merata tsk tsk tsk. Pulak tu kena handle sensorang....sadis! Kalau saya adakalanya hilang seketika, harap memahami kebizian saya yek.

Last week saya membizi pasal kazen saya kawen kat muar. Berkampung 2 ari kat sana. Nanti saya update k. Alamak! Cite terengganu pon x abes lagi kan.

#kepintubahagia 
Pengorbanan terbesar saya adalah untuk melihat sahabat yang saya sayang bahagia. Kita akan jadi sahabat baik sampai bila-bila. EH!!! hihihi


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile