About

Friday, December 28, 2012

Year-End

Muka akhir taon dan rekod akhir taon jugak :-P
Salam pepagi jemahat, wahh tetibe kann haha
Rekod terhebat sepanjang taon ini. Ish ish dasat. Tak penah kot cenggini cemerlang sepanjang bekerje kat sini. Aptb lahh! Tak pe..tak pe..Insha allah mula skolah sok saya le yang paling awal sampai. Minggu depan saya bercutian lagi. Plan nak seminggu tapi approved sampai rabu aje. Jadik le kan.

Tapikan arini sebenarnye saya buleh je awal walaupun saya lewat bangun. Buleh pulak termimpi hantu, tu yang lambat kot. Saya saspek mimpi tu kesan dari saya baca status FB seseorang pasal hantu sebelum tido. Jahat sungguh orang tu kih kih. Tetibe salah dia plak kan. Asben saya pon cuti arini jadiknye, dia dah offer diri nak masak. Rilek le saya kan. Tengkiu papa.

Pastu saya tunggu plak slot 7.30 MHI ada Dr Hasnah (my autism advisor) sembang pasal asperger sindrom. Ia adalah salah satu cabang autisme tapi terklasifikasikan very high functioning. Mereka adalah sangat bijak, straight forward dan tak pandai nak interpret apa yang orang lain pikir, rasa mahupun nak dengan hanya menunjukkan mimik muka atau sign. Kalau korang tengok tadi, Dr mention pasal literal thinking. Nak clear pasal tu, korang try tengok cite Shah Rukh Khan title, MyNameIsKhan tu. Sangat menggambarkan seorang asperger, brilliant, takot bunyi bising dan lurus bendul. Kan wife dia suruh gi jumpa President Amerika tu, sesungguh dia pegi. That is literal thinking. Ok tu je citenye sebab saya tak bertauliah lagi. Walaupun dah 11 taon bersama anak autisme, banyak lagi yang saya kena blaja :-)

Saya nak share lagi satu lagu Najwa Latif yang saya admire. Emm admire?? teringat cite lame..hiks!
Saya sekarang musim Najwa latif pasal anak saya ari-ari dengar jadik saya pon terhasut le jugak.

2 comments:

  1. the fact yg budak2 autism ni sbnrnya genius & talented,..cuma parents yg kena tau & peka ttg kebolehan anak2 istimewa nikn? :)

    ReplyDelete
  2. btol
    nobody know except us
    their parent
    :)

    ReplyDelete