About

Tuesday, December 25, 2012

Dan Sebenarnya

Oh Bulan, enggan melayan diriku lagi..heh!

Ehh..2012 dah nak abih ek. Kejapnye!
Tetibe mood update blog saya hilang la. Tak tau la apesal. Kire sejarah malas kembali berulang kot. Sepanjang saya memblogging, taon ni je saya cam tegajin hapdet. Tak pe la kan, saya bukan femes pon, syok sendiri je hihi. Emm..Saya kan sebenarnya dah malas nak pikir pasal keje dah, mana yang larat saya buat. Tak larat biarkan je la. Kami ni dah macam menunggu nasib aje, untung sabut timbul, kalau batu tenggelam le. Nampak cam give up kan. Ntah lah..pasrah itu menyerah, redha itu ikhlas :-)

Minggu ini saya bercutian tapi tak kemana pon. Jadik suri rumah je. Plan-plan lepas balik Terengganu nak gak bawak anak-anak jalan lagi. Paling-paling pi main air kat Lost World of Tambun tapi itu la kita hanya merancangkan. Mujur saya tak bagitau mereka pasal plan tu kalau tak mesti keciwe mereka. Takpe le may be next year. Tapi series kesian kat mereka. Cuti lame duk umah sendiri-sendiri, mama ngan papa bizi keje. Walaupun ada atok nenek teman tapi mana sama ngan makayah sendirikan. Pasal tekanan keje, penat lagi saya selalu je tak dapat nak spend time dengan mereka. Paling sedih saya selalu gak lepaskan marah kat derang. Kadang tu bukan sebab derang salah pon. Pasal mental dan fizikal saya yang selalu tak sync. Tetiap malam tengok muke anak-anak tido, menangih. Tsk tsk tsk..sedih dan menyesal sungguh. Selalu macam ni, dah lepas baru nak nyesal.

So cuti ni memang saya spend time sepenuhnya ngan derang. Sembang-sembang, gurau-gurau, tengok tb, dvd, main game, bawak pi memain kat tasik, breakfast kat luar. Wahh..Dah lama kot saya tak buat ni sume. Rasa tersangat puas. Tenang je bile minda dikosongkan dengan keja. Ini yang buat saya nak cepat-cepat bersara nih. Tapi....
Piya warming up before jogging..konon je! Sudahnya mama gak dukung 

Saya jugak sebenarnya sedang berkeadaan serba salah semenjak dua nih. Saya tak tahu nak describe-kan cane. Saya tau saya bukan kategori orang yang sangat blur atau jenih tak paham bahase atau pape laaa tapi ntah laaa. Tapi bagaimana ye! Menggong! Ok bai nak pi taman tasik lagi....

Kan best jadik cam piya yang ceria sentiase..

2 comments:

  1. jgn risau eiza..pada anak2..yg paling mnggembirakan dorg is being by our side :) tak kisahla walau hnya kt rumah :)

    ReplyDelete
  2. tq for advised
    tp sy bukan berkire sgt pasal bercutian tu, masa keje sy yg sy risaukan..sgt pack!

    ReplyDelete