About

Wednesday, December 19, 2012

Omongan Sifar

Tengok mate je dah tawu baru bangun tido kann hihi

Tetibe plak gajin update, sebenarnye nak ngilangkan ngantok yang sangat..sangat..sangat!!!
Tensen betol makcik taw, taim keje menimbun taim ni le mata tak mau bekerjasama. Huh!
Gile tido ke hape. Padahal dah selamat tido lunch break tadi. Apakah? Apakah?
Badan dan otak langsung tak synchronize  Otak nak keje, badan nak rehat. Tapi seriously, lately saya memang dabel tripel penat. Rasenye aktiviti harian takde le berubah sangat. Bangun awal, tido malam pon tak le lewat sangat. Dulu-dulu tu rasenya lagi terok tido lewat. Ok je pon. Emm Ontahlah! Dah sume status update saya dari whatapp ke BBM, sleeping beauty hihi.

Eceh lupe lak nak cite, semalamkan incik bos suh saya handle interbiu. Wah!! Dah lama tak buat mende best nih. Saya handle ngan IncikRoshdi, Senior Site Supervisor. Post adalah Land Surveyor. Saya tawu sikit-sikit je le pasal nih. So part keje-keje saya bagi je kat dia. Saya stended le tanya bab-bab merapu dan menguji minda disamping kekelakaran. Ada saya kesah! Hahaha...jahat sungguh. Suke kot tengok derang gabra-gabra, gigil-gigil tangan. Padahal dulu kalau saya diinterbiu gitu jugak. Tapi tu zaman dulu lah, sekarang confident level bersemuka ngan orang dah banyak improve jadiknya no gigil-gigil.

Teringat pulak, 2-3 bulan lepas interbiu kat PKNS. Candidate 5 orang je, pulak tu saya yang last sekali. Siap ngantok-ngantok tunggu turn. Sampai pening kepala menahan ngantok. Sampai turn saya, macam ok-ok je. Kire cam takde le gigil, sume soklan boleh je jawap. Tapi besa la saya tak letak pape harapan langsung. Saya tengok saingan-saingan saya je saya dah leh agak. Dan memang tak dapat pon. Keciwe le jugak sikit, takde rezeki kat sana kan. Sudahnya masih le kat sini.

Ehhh dah hilang ngantok lah. Baiklah mari le bekerja. Ada 2 jam lagi sebelom balik hihi.

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

4 comments:

  1. biasala tu..alah bisa tegal biasa kta orgkan ?:)

    ReplyDelete
  2. Org dh ada penglmn mmglh x nervous ms intvw....cuba ms mula2 dulu! Rs cm nk ke tndas jer kn....

    ReplyDelete
  3. @QA
    kann
    tp bile dh bese eksen la plak
    hihi

    ReplyDelete
  4. @ibuhani
    btol tu kak
    dedulu segala mcm ghase ada kan
    :)

    ReplyDelete