About

Friday, December 14, 2012

Mama, Ini Rahsia

As usual pagi ini lambat lagi. Makin melampau plak. Emm..tak boleh nak elak dah. Dan tetiap pagi jugak Aisyah tanya, Mama keja tak arini. Keje lah. Alah, mama ni asek je je, bila nak benti. Erkk benti? Hai..entah la chah, mama awak ni pon tak tau la bilenye. Dah berapa kali plan tapi sume tak menjadik. Jawapan selamat, tunggu aisyah dah keje nanti mama tak keje lah. Teros senyum je die. Kesiannya saya kat mereka. Misti boring cuti-cuti ni duk umah. Sabar yek aisyah...

Petang semalam, balik-balik tu tengok Hadif tido, anak dara dua orang tu tengah memain kat luar. Saya tros je masuk dapo n as expected, disaster! Sinki nak termuntah cawan pinggan, atas meja lagi. Ruang tamu plak bertaburan menan. Ok ok kontrol penapasan, sejak mertua ada ni saya cam bersopan sikit dari bebelan. Tapi jam tu gak alya datang. Mama, kakak ada rahsia nak bagitau, mama jangan bitau sesapa tau. Emm..yela (mood sedikit terganggu nak melayan), Aisyah sebelahkan (anak jiran) kata, dia suke mama, mama comel, cantik. Ohh ini macam kesinambungan cite Hati Berbintang-Bintang plak nih. Kejap-kejap tu Aisyah plak datang, mama adik ada satu rahsia. Mama jangan bagitau orang tau, emm..aisyah sebelah kata mama cantik dan baik. Aikkk lagi? Kirenye korang dua dah pecahkan rahsia siapakah ni hahaha..teros mood mama baikkkk. Eh tapi mama dah terpecah rahsia laaa opsss :-P

Tapi Aunty mimi ni bukan le macam yang tergambarkan, kalau marah gaya singa lapa, membebel plak kalah bising ayam nak bertelo tau. Apa-apa pon aunty mimi sangat la terharu :-)


Gambar ni takde kaitan tapi saya rase kelakar, huda le punya keje nih. Dah macam aksi nak menggode Nasir plak. Padahal dia yang suke menempel kat bilik saya kalau takde keje. Pengyu yang suke mengganggu hahahahaha..

2 comments:

  1. besnyer ada org cakap aunty mimi cantik ...

    ReplyDelete
  2. bes ke hape
    tekanan ade le
    psl sedar diri kite cane
    :)

    ReplyDelete