About

Thursday, September 20, 2012

Hati Berbintang-Bintang

Pemberitahuan: 
Ini adalah entri syok sendiri dan perahsan sehingga saya terasa nak tersenyum sepanjang masa. Gile namenye tu kih kih. Jangan teruskan pembacaan kalau takut menimbulkan perasaan meluat yang meluap-luap *peace*

Uhukk (batuk gatal)
Di suatu petang, semasa saya sedang sibuk menyediakan makan malam kami sekeluarge. Alya, ketika itu sedang makan roti cicah kuah asam pedas semalam, eh..motif apakah bagitau yang ni. 
Tetibe....
Mama..kawan kakak kan semua suke mama. Dierang kata mama comel. 
Hah! Semua? *hidung dah kembang kempis nih*
Ahah..seluruh darjah tiga
Hahh..Biar betol??? Seluruh??? Bilenye kawan kakak nampak mama
Aritu..masa mama datang sign buku rekod
Hahahahaha...ye la tu.. 

Dan tetibe aisyah meyampuk
Btol mama, kawan adik pon suke mama
Oh yeee..suke jugak ke?
Ye..kawan adik kata mama cantik, baik, suke senyum..
*mama hanya mampu tersenyum* 

Tetibe lagi..
Papa plak?
*bunyik cengkerik* 
Kawan kakak perasan papa ada tahi lalat kat mata, alya cover line
Papa hanya senyum sumbing :-P

Memule tu saya agak suspicious jugak, apehal le bebudak ni bodek semacam je kan. Tapi setelah disoal siasat, memang dierang tak de motif pape pon. Hanya bercerita kisah benar saje. Tacing-nya mama kamu ini. Patotlah tiap kali saya jemput mereka kat transit sekolah, semua rerakan mereka pakat senyum-senyum kat saya. Tak sangka saya ada peminat cilik. Ahahahaha...berbintang-bintang hati mama korang nih. Papa memang jelas sangat kejelesan-nye...Ohhhh setaon tak abes cite nih.

8 comments:

  1. pandainya ingatkan nak bodek apa2... kira betullah mama dia comel..satu kelas suka... :)

    ReplyDelete
  2. weewit! tuka profession la kak.hehe..jd cikgu pulak

    ReplyDelete
  3. Tu lom tgk busu N lg..ehh!! Haha :)

    ReplyDelete
  4. @zie
    tu la, ingat ada muslihat
    comel apenye..comot je
    ala bebudak-kan, kita layan2
    suke le derang
    :)

    ReplyDelete
  5. @mimi
    x boleh
    kang jadi cikgu tros derang x suke
    pasal akk kan 'garang'
    hahahaha

    ReplyDelete
  6. @anneweeza
    cheh! nak jugakkk
    "think my mom cute? u should see my aunts"
    ehh
    hahahaha

    ReplyDelete
  7. Kn k.ani dh kt hr tu.......dia tu comeiiiiii n cntk....caya dh kn! Budk2 pn suka......jaga2 papa dia tu! Mama dia tu ramai peminat.......

    ReplyDelete
  8. @ibuhani
    mende yg comelnye kak
    comot-comot je
    bdk2 kan suke perhatian
    sy pon suke melayan
    mungkin sbb tu kot
    alah peminat di kalangan bebudak je
    apa yg nak ditakotkan
    kih kih

    ReplyDelete