About

Friday, September 07, 2012

Speedy Gonzalezzz

Salam siaran di pagi Jemahat. Sihatkah?

Saya bese-bese saje. Minggu ni sangat derama la bagi saya dan rerakan sekerja. Mana taknya, kami tetibe jadi detektif conan. Kena jadik memate gelap, melaporkan kehadiran staff teknikal. Sejak abis coti ghaye tu ari mereka tenggelam timbul, tak tahu kemanakah. Cik dan puan boss dah bagi arahan suruh repot kat opis tapi yang datang ade le 2-3 orang tu pon tak on time. Patot kene le sama ngan kami clock in pepagi kul 8, mereka? Ikot suka-suka hati je. Mahunya tak hangin cik dan puan boss saya. Dan kami sedaya mampu telah mengkaver mereka tiap kali bos tanye. Tapi kadang bos tu macam tahu-tahu je kan. Kemuncaknya, kene le mereka masok sesi memecahkan taik telinge keh keh. Tersangatlah lege saya tak terpanggil di sesi tu, petang semalam. Lepas abih je sesi tu, sume kumpul kat bilik saya. Dah macam post motem plak. Saya pon apa lagi siap bagi petue mengurangkan tahap kecairan taik telinge. Nak tahu cane. Ce tengok gambau nih.


Pecah gelak bebudak tu sume. Kene le melawak sikit kan bagi ilang tensen. Cume pastikan pasang sebelah je earpon kang kantoi plak. Dan kene le pakai jaket dan tudung :-P. Sape le yang busuk dan jahat yang bagi idea tu kan akakakakaka.

Di bulan September ini, saya agak kebizian. Cik boss dah bagi date line tuk submit final account projek PJH. Maka kenalah berusaha keras. Nak update aging, PNL lagi. Haii somput ghaso. Tak leh nak leka-leka dah. Tak meet dateline, tak de bonus ahahaha tipu semate. Puii!

Ok semua, selamat berjuang eceh macam nak gi perang lak. Selamat bekerja walau apa pon keje anda, walau sorang surirumah pon, keje gak tu malah lagi hebat dari keje saya. Bile le saya nak jawat jawatan tu. Emmm..
I'll c u when I c u..ayat surat cinte dedulu keh keh

8 comments:

  1. Strategi memekakkn telinga....hahaha....jgn kantoi sudah!

    ReplyDelete
  2. kami pun ada pojek ngan pjh tapi dah final account pun ...

    ReplyDelete
  3. pon..pon...posmen dtg nak bagitahu ni...

    anda berjaya meneka dengan tepat..nnti bagi acc yer..nak masukkan duit raya..hikk..

    ReplyDelete
  4. haha...idea yg bagus ni..:)

    ReplyDelete
  5. wit raya dh masuk ya..tahniah..

    nama mimizairolliza kan..amboi sedapnya nama..:)

    ReplyDelete
  6. @ibuhani
    saya pon tak penah buat kak
    henpon pon saya x brani bwk masuk miting apatah lagi mp3 player nih kikiki

    ReplyDelete
  7. @mayang
    oh ye...tersama plak ye
    kan PJH byk project
    ;)
    akak tak penah buat final account lg selama ni..1st taim

    ReplyDelete
  8. @izz iizza
    hahaha
    tq iza
    tak sangke btol :)

    idea mmg cool buatnye blum tentu cool kih kih

    aisey iza tau dah nama saya..betolla tu..sedap mcm gegule ke rasenye hihi

    ReplyDelete