About

Thursday, May 31, 2012

Reward | teaser


Salam,
Saya masih dalam mood percutian. Sila layan gambau dulu eyh. Kendian kalau mood cuti dah hilang saya story mory okeh!





Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 26, 2012

Horee horee coti!


Alhamdulillah!
Yeayy...lompat bintang *tuing tuing*.
Kerjaan yang perlu diselesaikan telah berjaya diselesaikan. Yang tak termampu tinggalkan aje ngeh ngeh. Mari beristirehat dari memikirkan kerjaan. Happy holiday!

Sebelum

Selepas


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 25, 2012

Edisi Khas | Green Card


Edisi cerita pendek antara pekerja dan incikbos lagi. Kali ni secara berkumpulan. Sesambil bercerita pasal green card kitaorang dah mati a.k.a tamat tempoh tetibe teringat nak tanya incikbos pasal green card dia. Time tu aisyah ngan aini sedang berdiskusi secara tak formal dengan incikbos.

M: Cik, green card cik dah mati ke
B: Blum rasanya..2013 kot.
M: Ohh ok. Kami semua dah mati
B: Ehh jap mimi (sambil cek kad ijau tu dari dalam dompet). Laa mati dah la, 9/5 tu ari.
A: Sama le ngan huda ngan aini tu ari.
M: Bak sini cik, nt sy renewkan sekali.
B: Tukar gambaq lain la.
A: Nape cik? tak ok ke yg tu
M: Yang ni kitaorang editkan chah. Tengok sampai terpotong telinga cik hahaha..bak la gambaq baru cik
B: Mintak kat puan lah nanti. Aku ni makin tua makin handsome hang tau dakk
A: Ecehh ye la tu
M: Tapi memang btol la chah, dulu tu cik...... (hanya gelak je)
A: (gelak jugak)
B: Amboi!! Perli nampak hahahahaha

Nampak mesrakan. Memang gitulah kami. Tapi masuk bab keja hangpa jangan duk buat main. Menikus memasing kalau kena sergah!

Ok tu je. Tak klaka pon kann..saje wat ramai gempak.


Kami, satu ketika dulu. Incikbos yang berbaju meroh hik hik
Alah..rindu gadis-gadis ini. Dari barisan HQ staff ni hanya tinggal saya dan nor (baju ijo) saje. Huaaa!!! Rindu kamu!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 24, 2012

Pinky mood



Selamat 'murning' semua. Mood kerjaan secara tetibe merudum makanya terpaksa menggunakan daya tarikan 'pink'. Haaa barulah kerajinan terserlah! Semoga misi saya sukses. I believe i can fly....
Tak sabau rasenya. Happy working!!!

P/S: Dah tukau cermin lain okeh hehehehe

Pink - All Right, Cool, Calm, At Rest, Mellow, Happy, Not Under Great Stress, Moderate Feelings, Curious, Thoughtful, Uncertain, Concerns, Unanswered Questions, Wonder, A Sense Of Awe, Fear, Mystified, Slightly Anxious, Entranced, Effervescent Emotions, Passionate, Bliss, You Are In Love


Sumber : Mood Ring


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, May 22, 2012

Tanya sama hati


Tak kepastian motifnya...sekadar melayan emosi hati yang berbunga-bunga ekekekeke


Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak di pandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu 
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan
Apa yang dikenang
Bila dipahamkan itulah sayang


Penggalak tenaga


Salam, penggalak tenaga saya hari ini. Maaf la tak berkesempatan nak menghapdet pape. Ke'busy'an melanda. Selamat bekerja semua! Sarangheo <3



Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, May 21, 2012

I Believe I Can Fly


Yes! Now everyone can fly...
Motip nak mengarut la nih. Congratt to cutie Hafiz AwanNano@Mania, yeayy lompat bintang *tuing tuing*. Menang setengah juta!!! Kebil-kebil mata sekejap. Bak seribu piz hehehe. Rasa bergenang air mata, meremang bulu roma dengar suara Hafiz nyanyi. Superb! Siap berdebar tunggu result, nak Hafiz menang tapi tak undi, apakah?? Hahahaha..

Ok next, pagi tadi saya buat kepertama kalinya join 'parent class' kelolaan Makmal Autisme Malaysia. Sebelum ni penah join secara tak rasmi melalui Dr Hasnah kat centre lama dulu, Aspec. Yang tu kecil-kecilan je. Takat 3-4 orang parent je. Ini kira yang agak besarlah. 'Terpaksa' mintak jasa baik Mrhubby tolong jaga piya. Sebabnya topik kali ni memang amat saya nanti-nantikan, Kemahiran Sosial. Insyaallah nanti 'kalau' berkesempatan saya share dengan korang. Tapi jangan harap sangat lah sebab saya ni memang suke buat-buat lupa *sigh*.

Registration

Sharing moment 

Masa rehat, sempat watup ngan bff :-P

Kami

Picture credit to: Austime Malaysia FB Group

Sunday, May 20, 2012

Kelas Tambahan




Salam, arini saya ada parenting class kat UKM.
Masuk je dewan kuliah terus terasa aura student :-)
Selamat berehat korang!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 19, 2012

Pagi yang Indah

Selamat pagi, good morning, annyong haseyo, ohayou, zao an
Hari sabtu datang lagi dan macam biasa ia adalah turn bekerja saya. Gile malas!
Tapi pagi ini cuaca adalah cerah dan indah, maka marilah kita bekerja dengan penuh semangat. Yezza, I oredi got my energy booster..korang?
Apa yang penting...kerja siap!!
Sekian :-)


Masih setia dengan cermin ajaib ini hehehe


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 18, 2012

Acuan Kuih Bulan


Kuih bulan apakah? Hehehe..
Muka tu je yang bulat macam bulan :-P
Ramai yang kata alya adalah cermin saya di zaman kekanak. 
Betolkah?? Korang rasa sama tak, sama tak?


Hurmm, hidung tak sama sebab dia hidung 'jawa' ahahahaha. Dari pemerhatian tak rasmi memang alya sangat mencerminkan saya, hampir 50% tetapi perwatakan memang jauh sangat beza, tak de kesamaan langsung. Semuanya peel dia sendiri. Orang tua-tua kata kalau anak perempuan rupa sama dengan mak, hubungan akan 'panas'. Ye ke? Tak pasti la pulak, ramalan saje kot. Tapi sesekali saya rasa memang saya dengan alya ada sikit kurang keserasian. Dia lebih mendengar nasihat dan cakap papa dia lebih dari saya. Begitukah yang dikatakan panas tu?
Sekian!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 17, 2012

Lama sangat ponteng


Dah beberapa hari tak hapdet. Gila busy I taw. Nak auto-publish pon tak sempat. Line stremyx kat umah pon dok buat hal je 3-4 ari nih. Makanya tido awal je le tetiap malam. Nasib baik i cuti arini boleh le hapdet. Lagi satu adalah sebab keinginan merapatkan jurang pencapaian. Kerjaan harus settle sebelom coti sekolah. Ada plan besau punya coti nih, Insyaallah. Doakan eyh korang.
Semua kerjaan yang berASAP sangat tu telah hampir diseleseikan. Alhamdulillah!
Account sedang di audit, dokumen ISO sedang di'review' oleh puan bos. Phew~ lap peluh ngan urut dada sket. Tinggal setaon lagi akaun yang 'almost' complete jugak. Tinggal nak di 'touch-up' aje. Assa! Aja aja fighting mimi hehehe.

Ok back to the real story!


Dek kerana kesibukan kerjaan dengan urusan rumahtangga, secara tak langsungnya saya telah memontengkan hadif dari temujanji dengan tuan doktor. Dan terpaksa saya sambung semula atas sebab kelakuan Hadif yang agak membimbangkan saya sejak akhir-akhir. Dia suka sangat mengacau kengkawan dia tanpa sebab. Dah beberapa kali jugak kena panggil dengan penyelia. Yang saya pasti, hadif paling tak boleh ditegur, direnung atau dimarahi. Otomatik je dia akan pukul sesape je yang ada di sebelah dia. Tanda protes kena marah. Di rumah pon begitu jugak. Selalunya adik-adik la jadi mangsa. Dah brapa kali jugak saya pesan dengan cikgu tapi cikgu dia pon bukan sorang. Ada jugak le yang terlepas.

Hasil dari perbincangan dengan tuan doktor, hadif dinasihatkan amik ritalin (ubat penenang) balik. Kebetulannya ketika itu, dia memang tersangatlah 'restless'. Memang begitu pon selalu cume pada saya, saya masih boleh kontrol. Kat sekolah pon cikgu dah mula komplen hadif dah kurang fokus, sebab tu saya setuju je bagi balik. Tak pe cuba la balik untuk tempoh 2 bulan ni. Tengok respon Hadif cane.


Gaya hadif yang tak reti duk diam, brapa kali dah suruh duduk leklok tu. 



Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, May 13, 2012

#1 for me




Luv u mom...infinity :))

Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 11, 2012

Terapi mata




Peneman di kala otak tepu dan mengantok. Terapi la kunun ahahahaha...

Sila lah menyampah okeh!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, May 09, 2012

Edisi Khas | Dendam Kesumat


Disuatu petang, perbualan seorang kuli pekerja dengan incikboss

B: mimi, nanti awak tolong bla bla bla. Pastu cal lawyer mintak bla bla bla
M: ok cik

Sambil-sambil menunggu incik bos sign dokumen dia asyik terbatuk-batuk. Memang sejak kebelakangan ni dia kurang sihat.

M: hai cik..teruk sangat batok. Macam DAH TUA saya dengar (nada bergurau)
B: tua? hahahaha...

Selang beberapa hari, dapat sms dari incikbos

B: dokumen yang saya nak tu dah ada ke?

Hah!!! Mampos la...keterlupaan. Acane nih!!
Kena le ngaku salah. Harap mood dia ok. Kang tak pepasal kena mangkok huhu...

M: sori cik, saya terlupa sangat nak follow up. Saya try dapatkan ASAP
(Sambil berdebar tunggu respon incikbos)

B: DAH TUA 
(ringkas dan padat sangat)

Ahahahaha...jahatkan. Balas dendam nampak. Kendian tu saya tak reply apa-apa. Saya adalah malu nak bergurau dengan incikbos...hahaha.. ok sila muntah :P



Ini adalah Incikboss saya, garang kann!
Eh percaya ke?
Ok..ini adalah tipu *peace*


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, May 08, 2012

Penghibur hati


Salam
Di kala kepala serabut dan berdenyut, stress, mual, rasa nak muntah ijau. Pejam mata pon bole tebayang kerja. Rasa tak nak balik nak siapkan keja (ok yang ni tipu sangat) hahaha. Aduihai memang gile penat kan. Time ni terapi yang paling saya gemari adalah melihat wajah comel anak-anak saya. Otomatik boleh tenang a.k.a cool :-)

"Sejujurnya ku tak bisa, hidup tanpa ada kamu aku gila" haaa gitu ler umpamanya.


Mengingatkan gelagat ke-4 mereka boleh buat saya tersenyum sendiri. Tambah-tambah dak piya si montel mama. Tiap kali amik dia dari umah bbsitter, dengar dia panggil mama sambil lari terkedek-kedek tu je dah hilang terus kerungsingan saya dengan kerja oppis. Alah! Rindu piya..tetibe padahal baru brapa jam.


Hadif, dengan ayat-ayat spontan dia yang kekadang mama pon tak brapa nak paham.
Contoh: 
Hadif: Mama! cinderella cinderella.
Mama: Mana?
Hadif: Bukan cinderella la tapi snow white.
Mama: ????
Haaa cuba teka apa ke bondonyo tu. Mama pon terpinga-pinga. Kena refer ngan alya ngan aisyah baru paham. Tu cite hagemaru la mama, kak busu tengah berlatih drama hagemaru kacau. Laaaa itu ke? Blur terus mama. Dia memang suke sangat meniru dialog-dialog dari apa yang dia tonton. Kalau tak peka memang blur sesangat.


Alya ngan Aisyah memang sepakat. Kawan rapat dan kawan gadoh. Paling best selalu bergabung bagi teka teki yang memang senang dan tak masuk akal.
Contoh:
1. Banyak-banyak sekolah, sekolah apa yang hebat?
    - Sekolahku hebat
2. Banyak-banyak sungai, sungai apa yang panjang?
    - Sungai long
3. Banyak-banyak buah, buah apa ada tangan?
    - buah tangan
4. Banyak lagi laaa..mama dah tak ingat hahaha

Kelakar dan senang kan. Tapi kekadang saya suke buat-buat tak tahu. Saje bagi derang happy.

Ok itu aje ceritanya..mereka adalah penghibur saya. Sekian.

Monday, May 07, 2012

Senyum tak perlu kata apa-apa


Salam,
Mulakan hari anda dengan lafaz bismillah, disudahi dengan alhamdulillah. Begitulah sehari dalam hidup, mudah-mudahan dirahmati Allah. Insyaallah!

Juga jangan lupa mulakan dengan senyuman. Andai kita mampu menzahirkan senyuman kita, dalaman jugak begitu.

Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum tak perlu kata apa-apa

Ok korang semua, senyum tau. Selamat bekerja! Aja-aja figthing ^_^

Cerialah macam kami ini hehehe...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 04, 2012

Bukan tunjuk baik


Ustaz Don kata via unofficial Twitter page:
"Update Status tentang perkara-perkara baik, tak bermakna kita terlalu baik dan sempurna. Sekurang-kurangnya kita tidak buat status perkara yang tidak baik"

Itulah sebenarnya. Selama ni saya update tah pape. Tapi sejak akhir-akhir ini, makin bosan pulak dengan laman muka buku (FB). Tak mustahil satu ari nanti saya hilang tros tapi nanti tak dapat la pulak bermesra-mesra dengan kengkawankan. Ecececewah. Ni je le satu-satunya platform berjumpa kawan-kawan lama. Nak harapkan tepon ke seme'es ke watup ke, memang tak le, harammm hahahaha. Paling tidak leh gak tau kabaran mereka kan. Hurmmm..

Sekian! 
*Peace yo *

Thursday, May 03, 2012

Out of the blue


Apakah What it is?? Today is English Day okay *peace*

Meaning / Explanation:
According to our knowledge it used to define a thing that happen suddenly or on a unexpecting time. It can anything like the rain started at a unexpecting day or time when the sky is clear and blue. Out of the blue is also used when you are not ready for any situation or not prepared properly.

Usage / Example:
Did you know that our boss send you at a holiday?
Reply: I don’t know It was completely out of the blue.


In simple definition:
1. Unexpected or unforeseen source: criticism that came out of the blue.
2. At a completely unexpected time: a long-unseen friend who appeared out of the blue.



Motive
Out of the blue I feel that she is avoiding me, ignoring me and playing hide and see with me. I'am totally clueless.



Published with Blogger-droid v2.0.4

ALLAH's SPECIAL CHILD



I'm sending you a special child
to cherish in My name
For you to love with all your heart
and teach him just the same
For he is not like other babies
nor will ever be
But you can love him just the same
and take care of him for Me
He may not hear, see, or run, or learn
as others do
But he'll be yours
and he will take his guidance all from you
The road is hard
he'll break your heart
you'll cry a million tears
But I promise when he smiles at you
the pain will disappear
I know you'll cry "why him, why us“
but I needed teachers true
And that is why with care and trust
I've selected you
So please don't turn your back on him
although he may be slow
If you'll accept him as he is
together you will grow
He needs to learn the skills of life
for that I've chosen you
And with your love to guide him
I know you'll see him through
Don't try to see the future
I promise that to none
Just live each day for all it's worth and enjoy
My Special One

Credit: p4a group

Tuesday, May 01, 2012

Kuatkah saya?


Kuatkah?? Hurmm...

Tak senang nak kekal positif. Macam lalang! Kekadang terlebih dan kekadang terlalu kurang. Tapi berada di kalangan orang dan persekitaran yang positif mampu jadikan kita positif kann. Moga dalaman saya kekal kuat dan kekal positif :-D

Published with Blogger-droid v2.0.4