About

Friday, May 25, 2012

Edisi Khas | Green Card


Edisi cerita pendek antara pekerja dan incikbos lagi. Kali ni secara berkumpulan. Sesambil bercerita pasal green card kitaorang dah mati a.k.a tamat tempoh tetibe teringat nak tanya incikbos pasal green card dia. Time tu aisyah ngan aini sedang berdiskusi secara tak formal dengan incikbos.

M: Cik, green card cik dah mati ke
B: Blum rasanya..2013 kot.
M: Ohh ok. Kami semua dah mati
B: Ehh jap mimi (sambil cek kad ijau tu dari dalam dompet). Laa mati dah la, 9/5 tu ari.
A: Sama le ngan huda ngan aini tu ari.
M: Bak sini cik, nt sy renewkan sekali.
B: Tukar gambaq lain la.
A: Nape cik? tak ok ke yg tu
M: Yang ni kitaorang editkan chah. Tengok sampai terpotong telinga cik hahaha..bak la gambaq baru cik
B: Mintak kat puan lah nanti. Aku ni makin tua makin handsome hang tau dakk
A: Ecehh ye la tu
M: Tapi memang btol la chah, dulu tu cik...... (hanya gelak je)
A: (gelak jugak)
B: Amboi!! Perli nampak hahahahaha

Nampak mesrakan. Memang gitulah kami. Tapi masuk bab keja hangpa jangan duk buat main. Menikus memasing kalau kena sergah!

Ok tu je. Tak klaka pon kann..saje wat ramai gempak.


Kami, satu ketika dulu. Incikbos yang berbaju meroh hik hik
Alah..rindu gadis-gadis ini. Dari barisan HQ staff ni hanya tinggal saya dan nor (baju ijo) saje. Huaaa!!! Rindu kamu!


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment