About

Thursday, May 26, 2011

Terpengaruh

Salam~
Saya memang cepat terpengaruh..bukan meniru yek..baru2 nih terbaca belog seseorang pasal komik Bakuman. Dan sekarang saya telah menjadik pengikut setia komik itu huwaaaaaaaa tulun2..yg paling best siap terkantoi ngan en bos baca komik tu online..gulppp ^_^"

Tuesday, May 24, 2011

Hyperbaric Oxygen for autistic

Salam~
Tetibe plak nak share something...specially for parent yang ada autistic child. It's a new technology (not sure how new) for curing our child and it proven. Check this HBOT site for further info. Nak explain i pon x gheti sgt coz x penah try lg. But it sound interesting kan. Bukan la trus2 jadik normal but improving la. I pon tau dari en bos. Dia yang duk wat terapi nih. He advise me but the cost tu yang i can't afford. One time terapi costly about RM330 and for my case it need 40 times...aiyokkkk kire ler sendirik yek.

Picture credit to HBOT KL


Monday, May 23, 2011

Back log entry

Salam~ entry kulapok nih dh tersaved lama tinggal nak dipublish jek..alang2 dh penat berkarya (karya la sgt)i post jugak la even dh basi citenyer ^_^

Alhamdulillah settle sudah 2 majlis berturut-turut cuti skolah ari tu. Di kampung dan di kelantan. Meriah dua2nyer...penatnya double kuase tiga ekekeke
Cume ada kedukaan di sebalik kegembiraan itu. Sebaik sahaja pengantin lelaki diarakkan dan ketika acara makan beradap kami dikejutkan dengan panggilan kecemasan dari sungai bersebelahan umah kami. Sepupu kepada en. hubby lemasssss. Masa tu tak tau lg siapa..sy yg ketakotan trus tercari-cari anak..alhamdulillah sume ada. Abah pon duk bimbang ingatkan hadif..dekat 10 minit gak la bdk2 kampung nyelam carik....JUMPA akhirnya tapi dalam keadaan yang kurang positif. Kebetulan ada doktor angah cousin en. hubby lagi. Dia la yg berusaha menyelamatkan dengan cpr bagai..time tu sedar la jugak tapi Allah lebih sayangkan dia. Dia meninggal dalam perjalanan ke hospital. Innalillah...maka tercipta la sejarah sungai itu.
Kesian adik iparku..tetibe sume mcm kehilangan mood :((

Minggu depannya ke kelantan kiter..best! Majlis pon ok..sempat gak soping moping kt rantau panjang..tp series x puas jalan..en hubby plan nk gi lg nnt..ecehhh..bila la tu kui kui


Thursday, May 19, 2011

Baking membaking ^_*

Salam~
Tetibe lak feeling2 nak belajar baking membaking; geram plak ase...sejak dua menjak nih rerakan fb selalu no upload gambau home made cupies, choc cake, ghoti, muffin dan paling ter'latest' dan terdasat di pasaran macaroons. Penat gak mak gugel sana sini nk tau apakah mendenya yg di namakan maracoon tu..gupe tu tau dah cane, memang cantek kalerpul tapi rase idok ler ketahuan mak ni..kuno tul..
Pikir-pikir balik mampu ke i nih nk baking, dah ler tangan keras tak berseni..takat masak nasik je tau ekekekeke...arhhh senang cite i order je laaaa...kang tak laku plak org yg menjual kannn ahahahhaha..poyo tul..

Wednesday, May 18, 2011

Hilang japp

Salam..pergh lama gile i tak update blog i ni..tetibe plak nk up kan blog i ni kt list follower..ahahaha maK feeling2 cam ada je org mem'follow'..cait..perasan wei...tp walaupun i x aktip; i masih pembaca blog tegar blog2 yg i follow. Ikut ati mcm2 mende nk story tp cam terasa busy amat plak. X pe la nt i try la gak berkarya..best way kena schedule la every post barulah x bersawang blog..ok..cau dulu piya nk nanes nk turu (tdo). Adios :D