About

Tuesday, June 21, 2011

Dah selamat dicantas

Salam~
Dulu kan mak de cite pasal keguguran gambot yang trok tu kan..mak pon dah tak larat nak menengoknye..macam-macam mak nenek syampo mak terai, hasilnya tak seberapa gak..malas dah mak..desicionnya..mak cantas la apa lagi..arrhhh lega ase..ringan sket pala mak ni nak

ni bukan gambot mak yek..mak cilok dr en google hiks~

Monday, June 20, 2011

Bagan Lalang sajorkk [part 2]

Salam~
Day 2 at Bagan lalang. Pagi-pagi sarap lu kt hotel..pree kann belasah je la apa yg ada. Abis makan tros pi mandi manda kt laot. Pepagi lagik nak menengggek sinun. Ayaq laut pon surut jauh lagik..kemain bergumbire anak-anakku. Dah letih membako diri sampai naik gulap kulit, kami pon balik hotel. Bukan tros balik sempat singgah pool lagikk untuk merendam kesekian kali nye. Kalo pewot tak lapau mau dierang duk lagi lam ayaq tu huhu.

Lunch kat hotel jek..tehn turu time la..letih memasing. Petang pool lagik. Malam acara berikan bako lagi ler. Kali ni test kt bayu malam plak. Perghh 2 kali sodap dari semlm. Memang tak menyesal. Patu tido arr..myorok( dengkur~loghat jawa) sume.


Day 3~
Mood dah nak balik dah sume. Bosan kut buat mende yang sam 2 ari berturut-turut. Lepas sarap budak-budak ni berdebo lagi dalam pool. Mama malas..duk packing kat bilik jek. Tetibe hujan plak trus siap-siap balik bangi. Kul 11 dah cek out. Dah boring tak tau wat pe. Alang-alang lalu LCCT budak-budak nak singgah beli cekelat. Hehehe jauhnye beli cekelat.
Gini je la percotian kami. Dekat jek, yang penting anak-anak happy.

Bagan Lalang sajorkk [part 1]

Salam~
Plan nak gi sana la, sini la tapi kesudahannya...Bagan Lalang!
Tak de maknanya nak verangan dapat gi tempat yang menarik narik, paham sangat la ngan En hubby i tuh.

Awal2 pagi anak-anak dah bersemangat tp yg ngemas2 sume mama sorang jek so nak tak nak korang kena layan dulu le pape yang patot sementara tunggu mama korang yang ala-ala sipot mengemas itu ini. Siap sume dekat kul seploh setengah gak gerak. Huish giler lembab mama korang ni yek. Sampai piya pon dh ngamok-ngamok nak turu balik. Ahahahaha...
Alhamdulillah perjalanan pon ok, sampai sana memang ngam-ngam waktu cek-in.

Tros la masok bilik. On the way ke bilik dengar la si echah ngomel:

echah: papa ni bukan hotel la
papa : ni hotel la..tengok nama dia Hotel Seri Malaysia
echah: tapi tak de lift pon..kt cite mr bean tu ada..
papa: tu hotel lain..ni hotel 2 tingkat je mana ada lift

Hai echah..sempat gak cite psl mr bean tu. Tapi sat je tu pas tak sampai 5 m
init kat bilik tros nak pi suming. Maka panas2 tghari tu gak kami segerombolan ni berendam dulu. Memang syok sebab kami konker pool.

Sampai dah puas dan lapau baru la kami naik. Lunch kami gi gerai tepian pantai. Nampak la Sepang Gold Coast tu. Memang santek la tapi apakan daya kosnya sangat la tidak tercapai dek akal. Tengok2 byk kedai makan tak bukak time tghari. Kebanyakkannya start operation kul 6 potang. sib bek ada satu. Terpaksa gi la sebab dah tak tahan lapau. Perghh punya la lambat servis. Alya sampai bengis2, dah la masak lambat, dah siap tak tau sape punya apa lah :p

Petang xtvt masih berendam di pool..smpi naik lebam duk lam ayaq tu. Mama merap kt bilik jek sebab cik piya turu..

Malam..jalan-jalan caik makan la..caik ikan bako ler, malam nih pilih kat HM Seri Bagan. Konon nk tgk sunset skali tp x nmpk pon...golap jok..Makanan dia...Perghh kombong powot..mmg mabeles..sodap hinggo menjilat pinggan ahahahhaa...


To be continued....

Jumbo Gajah Biru

Afiya ngan Jumbo memang tak leh dipisahkan. Kalo mama nak wat keja-keja umah, pasang je la cd jumbo tu, confirm mama dapat menyiapkan keja mama tanpa gangguan haha. Tak tau le apa yang menarik sangat jumbo tu tapi kalo mama tengok pon, mama naik syok. Tengok berkali-kali pon tak bosan.


Tag Line

Salam~
Tag line sekolah hadif...disebabkan tag line ni jugak mak masih menumpangkan anak jiran mak tu..adoyai..cemana mak nak ngelak pon x tau..

Saket tokak

Salam~
Eden merano kesaketan nih..tokak parah. Dari khamis lagi dah ase keperitannya tapi i kontrol macho lagik. Siap leh bitau dak-dak opis nak MC sabtu. Dan yang best memang sabtu tu tros tak kua sore..maka dapatla mc ahahaha MC terancang :p

Tuesday, June 14, 2011

Tak jadi la plak

Minggu lepas, 11 Jun besday echah (3rd doter) yang ke-6 tahun. Dah plan nak pi men bowling..dari malam jemaat tu lagi dah bergumbire. Gian lak bebudak ngan mak budak nak hayun bola bowling sejak family day bulan lepas ekekeke. So pepagi dah siap la, siap ajak busu derang sekali. Semangat nih. Planning men kt Alamanda jek. Wah, hebat tu, kt warta ada tak mo ahahaha...
Sampai dalam kul 10 pg, trus menuju ler. Masuk2 jek adik konter tu kata, kak dah fully booked sampai malam la. Oww apakah? Keciwe sey..mujur aisyah tu makan dek pujuk, sebab dia la yang paling semangat nak men. Apa gamai benau orang nak men bowling. Time ni la jugak derang nak men haha. Tak pe la tak dok rezeki. Nak gi Mines lak malas. Last-last ronda alamanda je la, pi beli buku kat MPH, makan kt Chicken Rice Shop dan pi tengok scenery cyberjaya. Alahai..so tak best. Tapi tak pe la aisyah ok jek. Janji next time plak.

Wednesday, June 08, 2011

Saya dah zip anda sudah?


Salam~
Konpius ke ngan title mak tu. Ahahahaha...mak terasa seronok plak sebab umah berkilat..mengagumkan..
Mama umah dah bersih..kata hadif. Mak ni bukan la rajin tak jugak malas. Tiap-tiap minggu memang mak wat house cleaning tp x de le deep cleaning. Sebab tengok dah banyak habuk maka mak pon bersepakat ngan en hubby membersihkannye. Tapi..tapi bukan kami yang buat ye..kami upah orang leee hehehe..gajin bebeno ko nyahhh...
Cleaner tu kemas-kemas sume dari kul 2 ptg sampai kat kul 7 ko baru siap..bapak lama. Nampak no umah ko tebal habuk nyahh ahahahaha...
Sesekali nak gak bermanja-manja upah orang kemas. Besa la mak ni kan bekerjaya jadi memang jaya la bab-bab house cleaning nih. Lega dada mak tengok umah bersih tapi tak tau la mak tahan sampai bile bersihnya tahan ^_^