About

Wednesday, May 17, 2017

Addicted

Salam
Jangan terperanjat kakak rajin plak sekarang ni kann. Terasa mood untuk kembali menulis tu datang. Ke sebab dah takde kawan nak bercerita hihihi...

Ni adalah kegilaan lama akak yang kembali.....haaaa sapa yang sepesen cam akak ni. Kalau tengok drama korea tak penah cukup sekali, pastu layan OST drama plak sampai hapal hahahaha....parah! Latest edition yang akak gile cite Scarlet Heart ni, ulang ler berapa kali pon tetap rasa tak puas. Cite ni tayang taon lepas tapi akak tak sempat tengok masa tu, lagipon takde canel One HD astro hihi. Nijam layan balik kat iflix. Tapi ada gak yang dah siap download haha. Kekadang tengok balik cut-cut scene yang diminati 😅 Lagi satu rahsia siap save klip video OST kat henpon 🙈


Help help!! hahaha
Ok Bai..Nak layan lagu ' Say Yes' jap 😜

Monday, May 15, 2017

Memimpin

"Don't follow the crowd, let the crowd follow you."


Bukan saya kata tapi Iron Lady Margaret Thatcher yang kata. Kesahihan nya tak pasti, saya gugel je hee~ Rasa cam sesuai jek ngan gambau...walaupun crowd nya jauh, adlise dia follow kan. Macam tu gak ler realiti sebenar seorang ketua hurmm.
Salam Isnin semua, kerja elok-elok ye. Dah petang pon ek hihi. Semoga hari ini lebih baik dari sebelumnya.
Baii 🙋

Thursday, May 11, 2017

Waktu Rehat

Salam semua 
Masa depan memang tak leh diduga kan. Apa pon yang mendatang tetap kita kena lalui. Selalu terjadi sesuatu yang tak dirancang...Hadap je la kann hihi

Akak ni tak sabau benaunya nak abihkan keja akak. Jaga akaun untuk gerup of company memang tak mudah. Ada satu lagi akaun tak settle. Phewww..lap peluh. Final stage, lepas ni leh la layan auditor plak. Walaupun tahu dah terlewat tapi apakan daya ku. Terlalu banyak ad hoc job. Bertabah aje la. Bersemangat nak kasik tip top semua dokumen supaya mereka tak sediakan query list yang menjela-jela..hadoi tobat akak nak buat akaun dah pasni hahahaha....


Lepas tu, kakak nak coti lama sket..santai-santai. Nak lupakan keja sekejap. Tak mo nampak nombo-nombo dah..huhu. Nak tolong mak settlekan hal kawen adik plak. Siyan dia buat sensorang...jap eh mak. Settle ni iza tolong makkk eh 😀

Tak lama dah mejlis adik saya, bulan lapan ni. Rasa cam lama lagi tapi tahu je kang dah sampai taim kann. Semoga semua urusan dipermudahkan.

Ok akak sambung keja dulu. Break jap minum kopi makan ghuti ☕ 
Baii...🙋

Monday, May 08, 2017

Rezeki

Salam...
Kakak terdengar lagu Alhamdulillah kat radio tadi. Sampai opis teros repeat dengar lagi kat utube. Terkesan sungguh kakak tau 😢
Bukan ler pes taim dengau, banyak kali dah sebelum ni tapi ni ari pulak mai emosi nya tu huhu

Antara bait liriknya yang akak dok pegang,
Walau genggamannya kuat tapi bukan milik kita, akan terlepas jua, 
tak ada yang lebih baik tak ada yang lebih cantik beroleh keredhaan nya

Kita sering lupa bahawa:-

Jika tiada rezeki anak,
mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak yang liar.

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga harta dunia.

Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar kerosakan yang mahal.

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.

Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman dan terjaga segala.

Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti
sepenuhnya pada orang tua.

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak dijangka.


Bersabar. Berusaha. Berdoa. Bertawakal dan Bersyukur....Insyaallah

Saturday, May 06, 2017

Otoke ottokaji

Salam siaran semua...
Lama nau blog akak tergantung sepi yek. Tak reti dah kakak nak tulis apa, Kekok semacam. Berapa kali taip dan backspace nih haa. Awkward 😂

Otoke otokaji.....tetibe sekiping koya hahaha. Maknanya kakak pon tak sure, macam apakah, apa nak buat kot....belasah sebut aje hihi

Ini ler jadik nya kalau selalu nau nengok drama korea. Tak tahu la..akak rase tu je ler the best remedy akak time stress dan penat. Seriously memang sukar sekarang ni akak nak balance kan aktiviti harian akak, keja opis, keja umah, kesihatan, anak-anak, family.....haishhhh. Faktor usiakah????
But I just terai my very best and ok laaaa, so far so good kata omputeh. Walau kekedang rase nak nangih tepi bucu katil. End up...akak jamu mate nengok pelakon korea yang ensem...jahanam! 😜
Asek nengok pattah amin bosan gak kan...ehhhhh. Ape le nak jadik kakak korang ni, makin tua makin menggilerrr hahahaha..mahap kan ler yek

Ok itu je nak cite arini. Babai,,,hepi wiken semua, Saje isik masa lapang ni. Bosan lak ngadap keja...sambil picit jerawat kih kih dah tua pon jerawat nak singgah hahahaha...