About

Friday, September 27, 2013

Anak Manja Mama

‎Salam jumaat..
Mama dan apiya ce cettt 
Nama manja kakak dia bagi tu
Ikut je apa mama buat pagi-pagi
Mama baru nak berangan, dia pon sebok interprem haha
Mandi pon tidak tapi siap mekap bagai
Manja toksah cite! 
Cemana nak jadi kakak nih

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

Thursday, September 26, 2013

Dia Juara

‎Hamboi..tibe le mood gajin meng'hapdet'
Mabuknye semalam, ni ari dah ok sikit, malas keje katanyekann hihi
Hari ni aisyah ada sukan kat skolah tapi mama tak dapat nak pi, papa dia je pi
Masuk satu acara je pon, main lari kepit bola.
Johan!

Kemain eksaited, sampai umah tros cal mama bagitau, padahal mama dah tahu dah
Teknologi canggihkan, papa dia dah send gamba dah!
Suh papa rakam video tapi ntah hape-hape dirakamnye, bile tanye..tengok la alasan dia
Hahahaha

Lambat Salahkan Jam

‎Hancur hatiku mengenang dikau
Eceh..motip?
Dah datang lambat salahkan jam pulak
Kebetulan je tuuu
Padahal memang pagi tadi terhegeh-hegeh klua umah
Tapi tengok jam awal lagi...bajet sempat..memang patot sempat la ikut jam saya
Rupanya.....cheh!
Nasib hadif pon cuti arini, cikgu ada perkhemahan
Ada niat nak ponteng tapi pikir bos ada appoitment ni ari..kensel lah
Kang takot memacam dia nak kita takde, mule le tepon berdering-dering
Dari nak rehat tak senang, baik keje
Tengok betapa untungnya dia dapat setap yang bertanggungjawap camgini
#mata kat atas#

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

Wednesday, September 25, 2013

Bahan

Bukan nak cite pasal bahan masakan ke hape
Tapi saje nak mem'bahan' :P
Isu hot katanye kannn, tapi lagi hot isu bini matyo kot..cheh! Ntah hape-hape kann dia tu
Mahap ek, saya tak ready lagi nak hapdet cite, rase pening tengok tulisan
Malam tadi, tibe-tibe saya terover muntah sampai pedih ulu ati
Bile dah pedih ati, takleh tido, asek terjaga
Bile asek terjaga teros kena flu
Bila kena flu, arini rasa sengal dan blur
Satu keje pon tak siap nih, mood langsung kemana-mana ntah
Haaa..tengok punca yang satu efeknya banyakkan
Walaupun dah penah hadap situasi gini pat kali tapi masih tak leh handle lagi.....haishh
Doakan saya ok ok yek...

Saturday, September 21, 2013

Anak Bongsu

Penah dengar tak orang tua-tua kata, bongsu putik lada
Ke orang kampung saya je pandai sebut gini
Dulu lepas saya bersalin kan aisyah, saya selalu kata kat orang dia anak bongsu
Tapi misti mak saya balas, eleh bongsu putik lada je tu
Maknanya belum bongsu yang sebenar
Macam pokok lada yang banyak putik tapi semua bukan putik yang akhir kann
Agaknye gitu la..tekaan saya je. Tak penah pulak saya tanya mak saya makna sebenar
Macam piya jugak, duk jaja kata dia lah anak bongsu
Alya pon dah konfiden, piya adik dia yang akhir
Tapi....jangan gelakkan saya yek :P
Apa nak dikata, akhirnya dia pon bakal jadi bongsu putik lada kih kih
Tak sangka kan! Tu la bile saya kata piya bongsu ramai yang menidakkannya
Haaa kan dah jadik doa kat saya :)
Dalam pada kami rancang-rancang Allah bagi lagi amanah DIA 
Moga saya dipermudahkan sepanjang tempoh ini, di usia yang sebegini
Inilah ingatan terindah saya di bulan september, merangkap hadiah istimewa dari NYA
Alhamdulillah, Syukur!

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

Friday, September 20, 2013

Untuk Mama Dia

Tu ari, asben saya ngan Alya beria nak masak untuk saya, alah taim besday saya tuuuuu :P
Tak abih lagi cite pasal besday dia kann, kecoh! Kata dah tua...
Saja la share kan, it happened once in the life time, once a year
Dapat-dapat bile ada orang beria nak menggembirekan mama dia kann :)
Patotnya nak update cite ni dulu dari celebration kat opis tu tapi biasa la mood mengarang takde
Inilah dia hasil usaha asben kita dan Alya, 'lamb mendy' cewahhh arabian food
Dia kan gajin dan pandai masak lebih dari wife dia hihi
Gigih sungguh mereka, walaupun tahu yang mama dia sedang alami sindrom pengurangan selera makan. Terima kasih, mama memang la appreciate sangat!

Kononnya mereka nak seperaiskan mama tapi tak menjadik pulak
Saya kan patotnya kena keje aritu (16 September)
Pasal kampeni tak amek cuti ari melesia tapi tibe-tibe akai jahat mai
Kami pakat monteng tanpa pengetahuan bos kih kih kih...rahsia tau :P
So dah tahu le dia nak masak apa kann...
Elok gak monteng tu, dapat gak saya kemas-kemas umah, lipat baju 2-3 bakol hee~
Sabtu ahad balik Alor Gajah, so tak sempat la kann
Sambil-sambil tu saya intai-intai dapo tapi Alya suh duk jejauh haha
Macam le apa sangat kann...tapi seriusly seronok dan terharu!
Kalau boleh ari-ari la masak untuk mama hihihi...melampau pulak kann..

Thursday, September 19, 2013

Tapi Itu Dulu

Short break..
Tengah print-print, printer buat hal plak, taim ni gak dia nak sangkut..mencik!
Dua tiga kali bega tetap degil, off dulu kasik sejuk. Kot la menjadik kann
Dah le esok bos nak, haishhhh...ghase nak penyet-penyet kan printer tu taw kih kih
Tros takde mood buat keje, 'explore the world' le kejap, alasan malas :P
Ce tengok video ni, cute ek! Kreatif budak-budak UPSI nih
Kite suke ending dia tu
Itu la dulu orang nak, jual mahal, tak pandang, selekeh katakan
Dah bergaya, baru bukak mata kakakaka...stended le tu kan
Dedulu kita pon sama kot, yang nak kat kita, kita tak nak, yang tak nak kita hegeh-hegeh opssss
Tapi tu dulu, aku yang dulu bukan la yang sekarang..ecehhh
K bai!


Tuesday, September 17, 2013

Kejutan Di Pagi Hari

Yummy kek! Tambah sekelo pipi ngeh ngeh
Ecewahhh terkejutnye! kikikiki
Seprais pati by ofismate, memang tak terjangka langsung kita taw!
Pandai korang sorok ye, cisss tertipu kita pagi-pagi ni watchaaaa...haha
Dan tua-tua celebrate besday, terasa pelik la pulak
Tengkiu tengkiu tengkiu korang, am touched!
Ini yang sayang nak tinggalkan korang semua ehhhhh jeng jeng jeng...

Besday girl le kann kih kih
Actress of the day, Aishah and Huda..busuk! haha
Actor of the day,  Nasir pengyu..puiii haha
jejaka idaman malaya???? mata kat ateh kikiki

Monday, September 16, 2013

Hari Ini

Alhamdulillah
Terima kasih Allah atas peluang ini
Terima kasih atas nikmat yang diberi sehingga ke hari ni
Terima kasih

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

Thursday, September 12, 2013

Mereka

Tibe-tibe teringat mereka, setelah berbelas taon
Sungguh tak sangka, kasih kembali terjalin ecehhhh

Latest picture 2013
Pehal ek! Pasal derang baru contact saya balik
Mujur la dia, Mida masih simpan no fon saya
Kalau tak memang hilang gitu je la
Saya lak suke tuka-tuka fon, kadang no fon sync ngan gmail kadang tak
Tapi ini la baiknye kita tak tukar-tukar no fon kannn ehh hihi
Ohh lupa! Sape mereka tu..
Mereka keluarga angkat saya taim kat U dulu
Taon 1997 kot, saya join aktiviti kolej taim semester break nak ke semester kedua
Program anak angkat kat kampung Bukit Tangga, Bukit Kayu Hitam, Kedah
Dekat je la kalau dari UUM tu kann
Tapi sekarang.........berjuta batu jauhnya..alleycats pulak hahaha
Betapa cepat masa berlalu, dulu tu mereka kenit-kenit jek, sekolah rendah
Yang adik laki tak skolah pon lagi tapi la ni...tu diaaa dah lawa, dah ensem, macho
Liza ngan Mida pon dah kawen, anak 2 memasing..
Terasa ketuaan pulak..terasa apanye lagi memang tuo pon hahaha
Minggu depan derang nak turun Melaka, ke wiken ni tak ingat dah, kena bukak Wechat balik tengok :P
Derang plan nak jumpe saya..wahhh eksaited sungguh!
Yang best ayah angkat saya tu yang beria tanya saya...tacing ok!
Kalau takde aral kitaorang kembali la menjejak kasih...insyaallah!

1997- comot sungguh saya zaman tu kann 

Wednesday, September 11, 2013

Inilah Hasilnya

Taraaaa..
Ini la rupe baru dapo umah kite
Ahad tu ari lagi dah siap tapi bizi kemas tak dan hapdet ecehhh konon..
Ngalahkan pindah umah baru pulak
Padahal tambah kitchen kabinet je ponn kann
Setelah lapan taon, kami 'terpaksa' ganti table top yang kat sinki tu
Yang lama tu dah mereput, kesan bocor 
Duk repair-repair tapi tetap bocor gak
Alang-alang ada bajet lebih sikit kitaorang tambah kabinet atas sekali tu
Kasik tutup abih sampai siling
Pasni buleh pi Langkawi lagi beli pinggan mangkuk ehhhh haha
Abaikan dapo kita yang berserabut tu, tak dan kemas abih lagiii
Tapi kalau kemas pon serabut rupe tu gak kih kih
Belang-belang kaler dia kann, manele nak dapat kaler yang sama
Dah old design pon yang lama tu kann
Nak tuka kasik sama kaler buleh je tapi paham-paham je la bajet ciput :P
Kali ni kita pakai khidmat kubiq (http://www.kubiq.com.my/)
Memang excellent la derang nye servis..tip top
Pulak tu ada memacam design dan cecantik
Tapi stended le kite amik yang menepati bajet kite jek
Pasni baru le semangat blaja masak kannnn kikikiki

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

Saturday, September 07, 2013

Apa Sudah Jadi Ini

Hah? 
Asal plak ni? 
Yeay..takdak sinki takyah masak la kann
Jangan harap la!
Tengok piya tu, dengki haha
Nanti dah siap kita cite ye...seperais!
Konon!
(^_^)

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

Thursday, September 05, 2013

Tawa Dalam Tangisan

Huaaa apakah??
Takde pape pon..
Saya kan suke sangat menyakat dak piya, saje nak denga dia nangeh 
Tak sah rasenye sari tak kasik dia nangeh haha
Tapi kalau kakak-kakak sakat memang la kena ketel peha haa garang kan mama 
Nampak tak bekas air mata dia (tak klear sangat)
Baru pas kena geget tangan ngan mama
Hahaha geram kot tengok tangan kaki dia yang gebuss

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.