About

Tuesday, March 14, 2017

Escape | Part 3

Salam
Waduh..tak sempat kakak nak sambung cerita yek. Manjang ada halangan. Ini hari kakak cuba ok huhu. Sedang berperang menyetelkan semua akaun-akaun, maklum ler nak berdating ngan auditor tak lama lagi fuhhh..lap peluh.

Mai mai nak sambung, sebelum kakak lupa cerita tu...orat berselirat dah haha. Tu ari sampai melawat muzium tentera darat kan. Kalau tak betul pon kire ye je la ek ekekeke.

Muka dan badan dah belenggas jenjalan, kami balik otel la. Amik udara nyaman sikit. Tido lam ekon. Penat kot hihi. Petang tu mandi manda aje di kolam dan laut. Angin pulak kuat..doa-doa gak jangan ujan dulu, Kasik ler budak-budak ni puas mandi manda. Sebab esok nak balik dah.

 

Takde ler amik gambau sangat dah memasing duk beremdam kan. Punya lama duk lam air sampai Syaqir pon serender haha. Padahal dia hantu air hihi. Stended ler kalau dah lelama berendam perot jadi lapauuu giler. Alya punya pilihan, makan di Restoren D'Oasis kat PD waterfront. Apa lagi..ke sana ler kami. Restoren ala-ala makanan arab cume tukang masak dan segalanya adalah orang malaysia.

Posing terkenal abad ini..hahaha
Sebelum tu sempat gak la kami tengok sunset. Perghh cam jakun hihi. Tapi seriously sangat cantek pemandangan ketika itu. Actually ada gambau yang lagi elok dari ni tapi tak ingat kat henpon sape. Banyak nau enpon kate kikiki
  

Ok..Selesai cerita hari kedua. Hari ketiga, nak balik dah. Asalnya ada gak plan nak tengok rumah api tapi cuaca dari malam ke pagi macam tak mengizinkan. Berangin dan ujan lebat. Breakfast masih di otel. Cuaca pon ada nampak ceria sikit ­čśŹ


Sebelum balik jenjalan je kat tepian pantai tapi budak kecik tu pantang nampak air.  Masuk gak dia lam air laut tu haha...


Selesai sudah cerita cuti ni...takde yang special pon tapi budak-budak ni tak berkire pon. Asal derang happy sudahh. Kakak pon happy...maka jomblo happy ler hahaha. 

Lima beradik....
Ok later kakak update lagi. Maaf kalau tenggelam timbul Dah memang serupa tu sejak 2-3 tahun kebelakang ni kan. Tak leh nak komplen, faktor usia semua nya kikiki. Semoga yang baik-baik aja untuk kamu semua dan bergembira selalu..Babai