About

Monday, March 24, 2014

Masa Untuk Mengelat

‎Salamm senin semua...
Arini dah setat coti skolah kann...walaupun seminggu je, jadik leee
Dapat le saya ngelat macam-macam..ehekk
Ngelat bangun pagi, ngelat anta anak skolah, ngelat gosok baju, ngelat masak dan lain-lain lagi lahhh
Tak yah la mama listkan, kang nampak nau tahap ke'gajin'an mama derang ni hahahaha
Datang keje pon lambat jugakkk..ngalahkan bos besau :P
Macam biase kanak-kanak besau kasik pos kat nenek kikiki
Bukan mama yang suruh, derang yang nak.
Semalam nenek derang datang purposely nak amik mereka
Tinggallah apiya sorang teman mama, dia pon kejap nak ikut kejap tak nak, last-last tak nak
Mama pon tak konpiden nak kasik ikut, kang tak memasal nenek kena antau balik sini
Belum penah berenggang ngan mama lagi apiya nih

Selpiiii ngan apiya kat dalam toilet, dah lama tak buat keje ni, tangan pon dah pengkau kikiki

Wednesday, March 19, 2014

Kerap Kerup

Salam semua
Wee hii lama dah cecite ek, mood macam hape jek semenjak dua nih
Alhamdulillah cuaca sari dua ni cantek sekali, no more jerebu..lega sangat kann!
Ehh korang dah sarap ke?
Ni ari saya macam tak selera nak makan, bawak bekal sekot kering ni jek
Kemarin petang singgah giant, ternampak roti ni teros macam teringin benau hihi
Dah lama tak makan nih, berkerap kerup bunyiknye kann...rasa lemak-lemak manis :)

Kemain kunin' kaler dia...over majerin 

Do you want to build a snowman....go away anna..okkk baiii....babai zinggg :P

Thursday, March 06, 2014

Malaysia Boleh

Salam...
Tetibe bersemangat patriotik pulak
Bukan apa, teringat semalam ada orang cakap gitu kat saya

Mr. A : Haii Mimi..ohh u expected haa?
Saya : Yaa
Mr A : Bile due
Saya : Next month
Mr A : Ohh tak lama lagi..u dah ada brapa anak?
Saya : 4
Mr A : Tis one no 5?? Wahhh...MALAYSIA BOLEH (ketawa)
Saya : (menggangguk sambil ketawa jugakk)

Motif nye dia tu gune perkataan 'malaysia boleh', tu nak tunjuk rasa kagum ke sindiran #halus
(tiru shanaaz hahaha)

Wednesday, March 05, 2014

Keta Pink

Salam
Motif gambar bukan nak spot keta tu salah atau saya sakit ati ngan keta tu ke hape yekk...
Ini adalah keta yang ditunggu apiya tetiap pagi
Memang kitaorang akan selisih keta ni hampir setiap ari lepas anta abang dia skolah
Kemain eksaited lagi kalau dia nampak..mama, keta pink keta pink!
Malam tadi beria-ia dia tunjuk kat papa dia, siap merayu nak kan keta cenggini
"papa, nak keta pink..bole la bole laaa"
Tak terjawap papa dia hahahaha

Sent from my BlackBerry 10 smartphone