About

Monday, July 29, 2013

Buat Semak

Eh eh eh...hamboi!
Tetibe terasa nak menyemak kat blog sendiri (^_^)
Nampak tak muke saya bulat, eyebags sebakol, letih benau le tew kunun
Orang lain puasa kurus, saya ni makin bulat pulak muka, cemana tu kikiki
Makin banyak pikir, makin bertarap makan, waktu buleh makan la kann
Saya tengah blur, semenjak dua menjak ni buat keja ntah hape-hape je
Adoii..sempit otak. Dah la hidung selemo, dekat sekotak dah tisu buang
Haishh tak abih-abih ek...
Di saat ni jugak, saya rasa segabut semacam. Stress!
Beberapa hari lepas saya dah berbincang dari hati ke hati ngan tuan besa saya di rumah
Tengok la cemana lepas raya nanti, tak mau terburu-buru buat decision
Takot-takot pisang berbuah kedua, ketiga dan keempat kali
Pokok pisang belakang umah baru nak naik, tak berbuah lagi
Kalau tak buleh goreng pisang petang kang ehhh tetibe hahaha
*menggong*

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Tercipta Untuk-Ku

{Gambar tahun 2011}
Mode : Love is in the air
Ecececehh kemain lagi dia
Bulan-bulan posa nih nak meleleh tak pasal-pasal
It's our thirteenth anniversary
Syukur alhamdulillah!
Dalam usia perkahwinan ini, pelbagai onak dan liku telah dilalui.
Bak kata Allahyarham Tan Sri P Ramlee, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri :-)
Ternyata ia taklah semudah seperti yang kita lihat di kaca tv mahupun apa yang dibaca di novel
Walaupun kami banyak ketidaksamaan namun kami serasi dan saling melengkapi
Terima kasih Allah, semoga KAU pinjamkan mereka sehingga ke akhir hayat ku.
Aminn

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Sunday, July 28, 2013

Most Wanted

Bukan Rombau Most Wanted yo hahaha
Korang suke tak tengok cite katun, suke tak?
Ohh saya memang suke sangat, peel pon dah macam katun dah kekadang
Penah tengok Madagascar? Best kann!
Sume series Madagascar saya suke, hapai dah cite dia
Kalau dah selalu tengok mana tak hapai kann, anak-anak saya tulah tak jemu-jemu
Saya pon selalu lah join dua kaki hihi
Madagascar 3 | Europe's Most Wanted versi alih bahase ke bahasa melayu
Ditayang taim raye, tak silap raya pertama canel HBO jam 8.00 malam
Haiiii orang sebok raye kann mana le sempat nengok katun ek
Tapi saje le bagitau kut-kut tak kemana kann
Saya sah-sah le takkan dapat tengok, ada kat kampong taim tu
Tunggu siaran ulangan kot ada, misti ada nye lahh
Kalau tak ulang-ulang bukan astro la hee~
Tahu tak kenapa kita nak tengok dan tetibe promote ni
Pasalnye ada FA, Apis ngan Lisa! (^_^)
Entri ni entri menyemak je, sambil menung pikir-pikir nak masak apa petang nih
Blank kan? Tetiap ari duk terkebil-kebil kat dapo mikir...haisssh
Kita memang jarang sangat membeli kat bazar
Takat arini rekod masih baik lagi, dapo comot saya tu masih berasap
Walaupun kekadang cume sempat bihun goreng jek, janji kita masak
Takat kuih-kuih tu memang selalu la beli, main dish tetap masak..ecehhh
Bukan apa elak pembaziran, kat bazar tu kalau ikotkan sume mende nampak sedap
Tapi bile tiba waktu buke tak usik pon..yang dimasak jugak yang abih
Ok, kita mau iron baju dulu la..kot-kot dapat ilham nak masak apa kikiki

Friday, July 26, 2013

Tak Untung Pon

Orang Selangor cutikannn arini
Orang Selangor dapat bonus sebulan kannn...gomen jek :'(
Ececehhhh saje le tu
Penuh le suping komplek arini, orang Selangor kan kaya-kaya sume
Pantang cuti sume sesakkan jalan, dapat-dapat nak raya ni kann
Konpem sosak jalan TAR tu
Ohhh rindu nak pi jalan TAR, dapat-dapat taim nak raye, memacam jual.
Sesak! Ari-ari besa pon dah sesak apatah lagi nak raye ni kann
Sedihnya, arini kite tak cuti pong, tak untung langsung kannn..
Kampeni amik coti paling minimum ikut labour law
State holiday tak amik, selain besday Sultan Selangor
Asal la depa buat law letak minimum patutnye fixed kan tros je
Takde le susah-susah kita nak fight kann ehhh hihi
Piya, mak dia jaga. Mujur gak majoriti anak-anak jagaan dia tu mak pak keje KL.
Kalau tak mama kena cuti, rugi! Dah le nak simpan cuti ghaye.
Papa piya pon keje, dia kan dah kena transfer kat wangsamaju
Pagi tadi kemain lenggang jalan, saje kite lengah-lengah tapi sampai opis awal jugakk...cheh!
Keje pon malas-malas, ni pon dah ujan..apalagi sesuai le sangat masuk bawah meja kann
Sejok la pulak, mana nak caik selimut nih :P
Esok pon keje lagiii..adeh! Sosak napeh den!
Dah asek kojo bilo heh nak soping niiii kikiki

Thursday, July 25, 2013

Hakuna Matata

Salam
Separuh bulan sudah kita berpuasa, cepatnye! Banyak mende tak setel lagi nih
Sampah-sampah dalam hati pon tak abih buang lagiii
Acane nih?? Nebes kita (>_<)'
Tapikan dah buleh le feeling-feeling nak ghaye kann kikiki
Dah buleh la suping, lagu ghaye pon dah ada kat radio tu
Semalam kan kata nak kad ghaye, tetibe..tak abih-abih ngan tetibe dia hihi
Ada kawan kite bagi kad raye, cik ana (http://ibulala.blogspot.com)
Tengkiu awak! Tapi awak tak letak pantun pon, tak yah balas la ek kikiki..melawak je cik ana
Kita akceli mood soping ke raye ke macam kureng sikit la
Memang kita tak prepare pape pon lagi, besa kemain awal siap
Bebudak ni pon dah bising, bile nak beli baju raye, takkan baju kurung satu je..haishh
Tapi syok la korang yang keje gomen dapat bonus RM500 tu
Untunglaaaa dari kita yang habuk pun tarak. Jeles benaunya :'(
Tapi cuti raya, kita dah plan haha....ni kes malas keje!
Kebetulan sekali ngan coti skolah
So memang kita nak coti seminggu pas raya tu, nak spend taim ngan anak-anak.
Kojo pon buat abih an tenago yo, buek sakit otak.
Bukan sobab duit den botingkek tingkek yo kakaka
Hakuna matata!!

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday, July 24, 2013

Rindu Kad Raya

Model of the day (^_^)
Sebelom sesak pale, kite hapdet edisi charlie chaplin dulu
Kasik mood memanco-manco..konon kih kih
Korang tetiap taon anta atau terima lagi tak kad raya
Kita lama dah tak merasa dapat kad raya, anta apatah lagi kann
Cemana le nak dapat kalau tak anta tu, cube anta kendian letak pantun
Pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas
Haa conpem laa dapat balasan kan kan haha
Macam dah takde feel ek. Rindu pulak taim dedulu tu gegebut beli kad, pos kat kengkawan.
Makin lama teknologi pon dah makin canggih, ilang tros lah budaya tu kan. Jimat pon jimat
Tepek gambau kat fb, twitter, blog.....wish! Sap sap soiii!
Saya tetiap taon, paling-paling dapat le sekeping dua dari agen insuran. Jadi le dari takde
Emmm...Nak mintak kad dari korang buleh ke hee~
Oklah mari bekerja dengan mood yang super 'bosang' ehekkk..

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Friday, July 19, 2013

Dia Terror Lagi

Salam Jumaat
Salam 10 Ramadhan
Dah sepuluh ari kita berpuase ek, kejapan je ghase
Sok-sok tawu-tawu dah nak ghaye kann..ye la kejap nau gitu hihi
Mode baru mangkit tido ni, 'Sleeping is nice, you forget about everything for a little while'
Saya siap mimpi lagi taw haaa punya la lena tu kann kikiki

Bulan-bulan pose ni terasa muka cam suci jek semorangkann
Mekap pon ala-ala kadar. Ecececehhh...tunjuk muke puase le tewww :-P
Sebenarnya, kita bukan geti mekap-mekap ni, asal berbedak bergencu sikit udah le
Mekap cemana pon ghupe tu gak mukenye hihi..comot!
Tapi barang-barang mekap tu ada. Saje beli, ikut napsu kann
Orang ada kita pon nak tapi pakainye tak
Nasib le ada tukang perabihkan. Sape lagi kalau tak anak-anak dara saya tu
Derang tu laeii pandai dari mama dia ni taw. Piya pon sama dah terhasut ngan kakak-kakak dia.
Tetiap pagi dia duk munggah beg mekap tu, kalau tak dipakaikan, dia pakai sendiri
Ce tengok hasil mekap dia yang super kreatip, koning bertingkek!
Abih patah sumo eye liner mama. Gaya moncong duck pace lagi haha

Thursday, July 18, 2013

Demi Dia Si-Jelly Bunny

Assalamulaikum....
Sejuknye cuaca arini, sampai ke petang terasa sejuknye, walaupun ada matahari. Tadi pagi ujan. Tempat korang? Kalau tak keja lama dah sambung tido kann hihi. Ini cerita dah basi sikit. Keterlupaan! Padahal dah lama save dalam draft. Saya memang la hobi tulis sekerat-sekerat pastu simpan buat pekasam. Ada yang terlalu masam saya delete tros. 

Last last last saturday, saya pi MidValley. Ala sabtu yang final piala FA tu la, TRW vs JDT. Kita saje je gatal-gatal mulut ajak asben kita. Cuba-cuba naseb. Sekali tak sangka, dia nak..wah suke! Bertaon dah tak sampai situ. Nak naik keta la mulanya tapi disebabkan bola tu, kemain jem jalan, last-last park keta kat Serdang, naik komuter. Lagi senang! Tahu tak kita nak gi MV ni, semata-mata nak gi 'Jelly Bunny' ni jek.

Bukan apa, sejak dua menjak ni saya nengok, gamai nau kengkawan update ig beli kasut sini. Memang comel-comel sangat. Itu yang macam teruja nak pi nengok. Osah cute! Rege pon takde le mahal nau, affordable and comfortable. Promote plak! Kedai dia pon comel taw. Tapi untuk kanak-kanak takde lagi, derang kata ogos nanti baru ada. Aisey! Kan nak kena pegi lagi nanti kikiki...alasan!

Wednesday, July 17, 2013

Penakut

Apakah insidennya ini? Haaa ce teka ce teka

Cube perati gamba bawah tu
Rupa-rupa nya.................ade si comel ini kikiki
Penakut sungguh la piya nih
Bukan piya je ngan abang dia pon same, snapkan gamba laju-laju
Tak tengok pon skrin henpon
Mata tengok kucing tu, takut nau kucing datang dekat dia, padahal jauh tepi nu
Tapi kucing tu pon satu, dah tahu piya ngan hadif takut kat dia
Lagi dia suke nak dekat, pandai kan dia nyakat dua beradik tu hahaha

Tuesday, July 16, 2013

Don't Give Up

Salam tujuh ramadhan awak-awak yang saya kasihi...
Hamboi mementang bulan puase, kemain sopan bahase dia. 
Tapi saya memang sopan la, kann kann kikiki....Perasan tak abih!
Mood saya tak brape serasi la, sejak sabtu tu ari saya sakit tengkuk, salah bantal kot. Bantal jugak dipersalahkan. Kena pulak ngan sindrom bersin-bersin, uiii tersentap tros leher saya. Dah macam robot. Wiken tu ari balik umah mak, dia ada suh sapu minyak penawar hape tah, balik bangi teros rase seram sejok badannya. Nak kata demam, macam tak, so monteng le kita semalam. Alasan!! hahaha...

Jom la refreshkan minda, saya malas dah nak buat keje. Ntah laaa, pening kita. Kita tak tawu nak crite cane. Bulan-bulan pose ni cepat betol sentap kan. Haisshhh....ramadhan kan satu perjuangan! Tapi rasenye hati kita masih tak mampu berjuang untuk bersih lagi *sigh* Tak baik kan..astagfirullahalazim.

Kasik mood ceria sikit. Ada tak korang terasa nak goyang kepala cam adik comel ni.
Don't stop, don't give up, keep trying, don't give up, you get it rite (^_^)
Of course la saya tak give up lagi...aja aja fighting! Korang doakan saya yek 

Sunday, July 14, 2013

Tiada Tandingan

Assalamualaikum
Bersiaran dari kampong halaman ku..ecehh hihi
Bulan-bulan pose ni berbuka kat kampong memang terbestkann
Dapat-dapat kalau makan masakan mak...uiii laiee la tak pandang kiri kanan
Kot bulan tak pose pon dah lahap apotah laeii bulan poso kann
Memang takdo dan bolom laei dapat ditandingkan oleh sesapo masakan omak kan kan kan
Walaupun saya ni dah berkeluarga dan dah buleh masak sendiri untuk family
Tapi tetap nak makan masakan emak
Makan berpinggan-pinggan, cano lah tak muncit porut kann kikiki
Ok lah sekian saje..bai bai :-)

Friday, July 12, 2013

Suka-Suka Dia Aje

Assalamualaikum...piya kata :-)
Pepagi dah bertenggek sini kan, amik mood la konon tapi kejenya tak jalan-jalan jugak kikiki.
Ok dak lepas 2 ari puasa ni? Insyaallah arini 3 ari, anak-anak saya makin banyak ari makin liat saho. Menguji kesabaran pepagi alam kan. Dah selim ke belom? Eh tetibe. Sesambil la kan, sambil beribadah sambil jaga perot hihi. Bukan apa teringat kat asben kita pagi tadi, suke dia bile kite kata, dah nampak jinjang leher. Padahal macam gitu jek lagi. Kemain lagi telek-telek muke dia kat cermin kakaka. Memang suke nyakat bini dia nih, sib baik tak kena sekeh :P

Nak cite pasal piya benaunya, bukan papa dia hihi. Sejak pandai bercakap ni, kemain gajin nyembang. Tapi kekadang tu terklua gak le bahase Jerman dia. Kalau kakak ajuk dia cakap cenggitu, marah dia. Mama, tangok kakak ni uwat..tangok tu bukan saya salah eja yek memang dia cakap gitu. Dia suke tengok kat utube menan masak-masak. Wah nak jadik masterchep kot. Tapi kalau dia mintak bukak-kan, dia sebut apa taw. Mama nak tangok akip. 'AKIP'? Apakah? Apa kaitannya 'cooking play' ngan akip tu. Memula dulu memang blur, selalu la dia nangih pasal tak sapa paham. Saya detect bila dia main masak-masak ngan menan dia, dia ada sebut tu. Mama, tangok apiya uwat akip sambil tunjuk gaya masak. Baru le ketahuan perkataan akip tu hahaha 

Lagi satu kalau dia nak pakai tudung or mintak telekung. Mama, mana omey? Sape le paham omey tu tudung kan. Bila dia jumpe, haaa ini omey! Baru la tahu. Adoii ntah hape-hape bahasa piya nih. Saya saspek dia gune word tu pasal bila dia pakai tudung kitaorang selalu kata dia comel. Kalau mintak kat orang luar memang le takkan paham kan. Banyak lagi lah perkataan dia yang dia suke-suke sebut, kekadang kakak dia paham. Especially bab-bab katun la, sebab tu saya selalu refer kakak dulu kalau piya cakap apa-apa yang tak dipahami. Feberet katun, upin ipin ngan boboiboy. Mama, nak gigi cucu oyang. Haaa ape tu ape tu. Itu kalau dia nak gosok gigi hahaha...pengaruh upin ipin. Alahaiiii kiut sungguh la piya nih. Geram taw! 

Thursday, July 11, 2013

Dia

Haii semorang! Puase ke tu? Adeh, soklan paling koman taim bulan pose
Dah memang osah la poso kan, lagi mahu tanya kikiki
Akceli saya takdak idea nak hapdet pape lah
Tetibe rasa blank, secara tiba-tiba ecehhh gaya story telling konon
Nak cite pasal puasa emmm takde apa yang luar biase, macam taon-taon dulu gak
Sama je ngan semorang, sama je ngan jiran saya, sama je ngan mak saya ehh hihi
Dah tu takyah le update kann, pe de hal. Tapi saya nak jugak, nak jugak haha ngado!
Tapi Bagaimana???
Satunya pasal saya dah tahap kronik ngantok, puasa ke tak puasa sama je, tido tido tido
Besau kecik besau kecik dah mata kita
Dari pagi tadi lagi camggini, rase nak terkatup je mata taim drive tadi
Kot terlayang sesaat konfem ke parit, tu kalau nasib baik kut tak baik...nauzubillah!
Teringat pulak arini besday adik bongsu saya ni, Fakri. Kejapan je dah besau panjang
Ini besday dia yang ke 26 taon..cukup sarat kawen dah kann
Apo laeiii jadikan ajo lah pilihan atok tu hihi
Kesian kat dia, dulu dah hampir nak tunang tapi takde jodoh kan..terputus sudah kasih sayang
Sekarang masih solo molo, atok kita duk kenen ngan anak kawan dia
Tapi itu lah soal hati sapa leh paksa kan, tekanan jugak dia
Saba yo la ayie, insyaallah ado tu nanti.
Happy besday Busu. Semoga dirahmati Allah dan ensem selalu (^_^)

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Tuesday, July 09, 2013

Le' Tour

Le Tour De Seksyen 8 (^_^)
Sesi senaman petang bersama kanak-kanak. Dah lama dah derang ajak join tapi kerana kebizian, mama tak dapat la nak penuhi impian mereka. Sabtu petang tu macam sedikit free lah pasal paginya tak keje kan, so keje-keje umah sempat la mama setel kan awal-awal. Lagipun ini wiken last sebelum puasa kan. Kang dah puasa tak sempat la nak mengayuh beskal dah.

Ok..getset gooo
Aksi si kenit mengayuh, baru nak blaja-blaja. Pulak tu malas! Asek nak suruh orang tolak. Berkat kesungguhan kakak-kakak, berjaya jugak dia, walaupun kayuh sekerat-sekerat tak full kayuhan. Err paham tak cane tu ek hihi

Muke eksen dah pandai 
Tahap stamina kanak-kanak ni memang le tak terjangkau dek mama mereka. Jauh ketinggalan kita dibuatnya. Baru tawap seround dah ghase macam lima round. Hongeh! Ini la yang malas benaunya nak join kekanak ni, tapi stended le mama misti buat-buat macho kan walau dah ghase nak pengsan ahahaha.

Bersama best plen mereka

Monday, July 08, 2013

Waktu Yang Dinanti

Ramadhan semakin hampir, tak esok, lusa kita puasa la kan
Haishh cam tak caye plak esok dah start sahur
Kalau kat kampung saya, arini kitaorang sebut ari mantai
Ari tengok anak bulan, meriah!
Kat opis kita, Dato' dah present sorang sekotak kurma, terima kasih Dato'
Tapi kita dah telan dulu dah, tak menyempat ek, perot pon memang tengah lapa
Tadi tengahari ngantok, malas nak pi makan
Tido lagi penting (^_^)

Selamat berpuasa buat korang semua
Mohon maaf atas segala kesilapan dan segala salah faham
Semoga ibadah kita nanti diberkati dan diterima Allah SWT
Yang penting lebih baik dari taon sebelum-sebelumnya kann..insyaallah

Pstt..nama kurma ni ada sikit-sikit nama kite le, Miza (amik pangkal dan ujung)
kikiki..kecoh!

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Friday, July 05, 2013

Rezeki

Barangsiapa tidak mensyukuri yang sedikit maka dia akan mensyukuri yang banyak dan barangsiapa tidak berterima kasih kepada orang lain maka dia tidak bersyukur kepada Allah SWT (HR Ahmad)

Syukur Alhamdulillah. Apa yang berlaku sepanjang tempoh saya bernafas, saya redha dan saya yakin pasti itu yang terbaik Allah aturkan untuk saya =)
Jika Allah mengaturkan untuk kita, apa yang orang sangka tewas, kita akan melihat kemenangan dari sisi Allah, apa yang orang rasa rugi, Allah akan memberikan keuntungan, yang mana dari jalan-jalan yang kita tak sangka, tetapi Allah menunjukkan keajaiban dalam dunia (piece of pesanan dari seorang sahabat yang sentiase lekat dihati saya, tengkiu for the word, deeply appreciated)

Jumaat terakhir sebelum Ramadhan, penuh ketenangan dengan cuaca yang sejok dingin. Ni ha baru nak nampak panasnye sikit. Walaupun pagi saya dimulai dengan suasana sedikit kelam kelibut, terlewat mangkit tidoq! Bukan sikit-sikit, dekat sejam lewatnya. Haru makcik tau! Buat rutin yang wajib-wajib je, yang lain tunggu petang sambung atau esok hihi. Tapi berjaya jugak kluar dari rumah sebelum pukul lapan. Dan secara otomatiknya, Hadif pon lambat jugak lah.

Dah tahu lambat, masih sempat jalan lenggang mak limah sambil berborak ngan Kak Ram (neighbor opis). Teman dia sampai dia siap bukak pintu opis dia, betapa nak menyembangnya tu kan. Sesekali kot, dah jarang-jarang dapat bertembung dia.  Upahnya dia bagi saya sebungkus nasik lemak. Alhamdulillah! Kebetulan cacing dalam perot dah 'bergangnam' kakaka. Nak rushing pon buat apa, punch kad tetap kaler merah. Nampaknya sesi obehol Rabu tu ari belum mampu meng'obehol' diri saya.

Baru duduk sepuluh menet, Dato' sampai. Tros dia jengah saya, 'Pi makan kat atas'. Emm blur kejap, rupanya dia blanja breakfast ni ari...dabel rezeki. Alhamdulillah! Maka bekerja la pekerja dia dengan penuh dedikasi ecehhh...dan dan...Tu je cite tuk tengah ari ni, hepi wiken! Yeay esok saturday off (^_^)

Gamba takde kaitan dengan crite kita. Entri tanpa gamba membosankan kot. Pasal saya suke baca entri orang yang kalepul so ai assume uolss pon sama le walaupun gamba ai tak se'kalepul' korang hihi...babai!

Thursday, July 04, 2013

TOO Much

Penah jumpe orang pe'el cenggini tak? Sesekali nampak comel kan
Non-stop talking bla bla bla.....tak dan nak menyelit kann, semak otak :P
Terasa macam diri sendiri pon ada, camgitu le reaksi asben saya kalau maleh nak layan kakaka
Tapi paling nyata saling tak tumpah pe'el anak saya, dak aisyah
Memang sangat la over bercakap, kalau petang-petang tu start masuk keta sampai la ke depan pintu umah, tak abih-abih bercakap. Memacam nak crite, mama itu, mama ini, mama tadi kan, mama kawan adik..adoii kekadang tak terlayan. Tak menyempat-nyempat nak cite semua dan buleh jugak taim tu nak tunjuk segala hape yang dibuatnye kat sekolah, rasa nak tekan je button pause kat badan dia tu kalau ada la haha

Tapi most all the taim saya layan kan aje, cume sesekali taim angin ribut puting beliung je saya diam. Kalau dia tak paham emosi saya tu, baru le saya tego dia pelan-pelan, kang kasar-kasar teros tak mau bercakap, naya pulak. Sunyi sepi la saya. Sebab penah sekali saya marah dia interrupt saya tengah sembang ngan papa dia, buleh dia kata 'Ala mama ni cakap pon tak boleh, kalau tak suke, mama letak je adik kat tong sampah'
Gulp..tersentap tangkai hati mama dia nih, cemana la dia buleh terpikir nak cakap camgitu. Sedih dan bersalah pulak rasanya. End up, mama kena la explain bebaik kenapa kita marah dia, bila dan situasi macam mana yang dia tak buleh cakap. Sejak tu jugak saya tak marah dah kalau dia dah start enjin dia. Biarlah...kekadang tu saya dengar gitu-gitu je, ye la kita ni kan super mak, dah kalau keje duduk nak melayan dia nyembang je keje lain sape nak buat kann. Jadiknya mama kena la berlakun sikit sesekali (^_^)

Wednesday, July 03, 2013

Penyakit

Pagi-pagi telah mem'bodoh'kan diri sendiri
Aduihai..ini la dia yang paling saya tak suke
Ada ke patot saya pi login accounting system saya, gune paswed email sendiri..apakah???
Dua tiga empat kali try tak boleh login
Mula la nak cuak, ntah cemana tetibe tersedar sendiri..huaaaaa
Tension kita..mencik!!
Seriously penyakit sasau saya dah parah kann *sigh*
Ntah lahh, lately sindrom terjaga malam saya datang balik..inikah punca kesengalan ini??
Pang! Rasa nak melempang diri sendiri laju-laju
Ok bai!

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Tuesday, July 02, 2013

Diari Hati

Bulan Jun dah pon berlalu, maknanya dah setengah taon 2013 kita harungi. Dah tercapai ke apa yang diazamkan awal taon dulu? Saya? Ntah laaaaa, sukar segalanya sukar. Insyaallah akan terus berjuang dan berjuang dan berjuang. Welkem dear Julai and please wake up dear Mimi. Banyak nau dah backlog awak *sigh*

Korang suke tak tulis diari, suke tak? Very old skul ek! Tapi saya suke. Di zaman kecanggihan gadget ni saya tetap pilih untuk menulis. Sebab? Saya suka lah..poyo! Terasa ada sentimental value kan. Seingatnya saya start blaja tulis diari, form 2. Sekotak dulu diari saya. Selalu kena curik baca oleh adik saya. Jadik bahan ejekan. Ala dia jeles benaunya, dia tak de diari. Tapi saya dah buang dah semua bile saya kawen. Sayang kan. Dan sejak kawen jugak saya stop tulis secara konsisten. Saya hanya tulis sikit-sikit, yang penting-penting je. Selalunya, saya selit-selit kan kat organizer. Memang habit saya menconteng, apa je, no fon la, alamat, reminder, event, quotes, memacam la. Taim sentap cakar-cakar pon ada kakaka. Kot tetibe contengan tu diperlukan selak-selak la balik, confirm jumpe! Ni pon dah penuh dah drawer, ada 7-8 organizer.

Baru 2-3 ari tak tulis blog, dah terasa kosong, takdak idea. Mood ke laut! Tu pasal la klua cite ntah hape-hape. Nak update cite wiken, gamba sume dalam note, my asben guna. Nanti la yek (^_^)