About

Tuesday, July 02, 2013

Diari Hati

Bulan Jun dah pon berlalu, maknanya dah setengah taon 2013 kita harungi. Dah tercapai ke apa yang diazamkan awal taon dulu? Saya? Ntah laaaaa, sukar segalanya sukar. Insyaallah akan terus berjuang dan berjuang dan berjuang. Welkem dear Julai and please wake up dear Mimi. Banyak nau dah backlog awak *sigh*

Korang suke tak tulis diari, suke tak? Very old skul ek! Tapi saya suke. Di zaman kecanggihan gadget ni saya tetap pilih untuk menulis. Sebab? Saya suka lah..poyo! Terasa ada sentimental value kan. Seingatnya saya start blaja tulis diari, form 2. Sekotak dulu diari saya. Selalu kena curik baca oleh adik saya. Jadik bahan ejekan. Ala dia jeles benaunya, dia tak de diari. Tapi saya dah buang dah semua bile saya kawen. Sayang kan. Dan sejak kawen jugak saya stop tulis secara konsisten. Saya hanya tulis sikit-sikit, yang penting-penting je. Selalunya, saya selit-selit kan kat organizer. Memang habit saya menconteng, apa je, no fon la, alamat, reminder, event, quotes, memacam la. Taim sentap cakar-cakar pon ada kakaka. Kot tetibe contengan tu diperlukan selak-selak la balik, confirm jumpe! Ni pon dah penuh dah drawer, ada 7-8 organizer.

Baru 2-3 ari tak tulis blog, dah terasa kosong, takdak idea. Mood ke laut! Tu pasal la klua cite ntah hape-hape. Nak update cite wiken, gamba sume dalam note, my asben guna. Nanti la yek (^_^)

6 comments:

  1. tak pandai la tulis diary nih. kalau tulis pun kejap je. pastu ntah ke mana..

    alah cik mimi ni, beli je 1 note utk cik mimi. cik mimi kan suke bergambo. tgk tu, kan dah susah nak upload gambo bila en hubby guna note cik mimi.

    ReplyDelete
  2. Tu kategori hobi gak kot cik ana hihi

    Alah malas la nk membeli2 lg
    BB kita masih ada cik ana :)

    ReplyDelete
  3. hihi..we are same..suka menulis..conteng2..pastu bila jumpa blk apa yg kita tulis mesti gelak sorang2..haha..

    ReplyDelete
  4. hahaha
    gip me pai la mama_ka0ri
    mmg lawak kan kalau bace balik
    :P

    ReplyDelete
  5. suka jgk tulis diary..tp tak sempat,huwaaa!!!

    ReplyDelete
  6. A'ah kan..mmg masa mencemburui

    ReplyDelete