About

Saturday, February 25, 2012

Dim sum

Salam, semalam adalah kesangatn kehongehan...konyang la makno nyo. Puan bos berhajat nak blanje. Saya adalah tidak pernah kot makan dim sum ini dan percubaan kali pertama ni amatlah tidak mengecewakan. Sodap..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 21, 2012

Identiti dah diketahui

Salam. Tetibe ada plak situasi lawak pagi semalam kat opis. Tak sangka kot. Kebetulan time tengah borak-borak kosong, mija tego saya nye brooch. Terus je nyampuk c echah: ala kak mimi kalau tak jurai tak besar bukan kak mimi lah. Uikkk tetiba saya duk terbayangkan  sume koleksi brooch yang ada..ahah lah memang betul apa yang echah katakan. Hahahaha..owww mereka telah mengetahuinya tapi saya sendiri tak perasan. Uhukkk :-P


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, February 20, 2012

Peachy Day~ episod finale

Salam
Okeh end up la this peachy day story. Bukan banyak pon collection picture kan. Last collection ni taken by my hubby yang memang sangat pemalu #tddmka#. Gambau amik sipi-sipi jek. Adoiyai...Tahniah sekali lagi hasnor ^_^

Ni je termampu..gambau cincin pon nan hado :(

View from 4th floor

Khemah makanan- so dilices ;D

Piya lapau lagi kot..makan cawan pulok ;p

Mak buyong - Dik N and aleen

Ahad itu penat

Salam,
Hari Ahad adalah hari coti makanya memang lah seronok tapi dalam masa yang sama ia jugak adalah hari penat sedonia. Ahaha..lagi dabel penat kalo ari sabtunya pulak adalah HARI BEKERJA. Pheww~ tak menang tangan mak di gumoh, cam lipas kudung ecehhh. Kunun la kan. Padahal sempat jek tido barang sejam ekekekee. Dah tu apa yang penatnya? Konpiuskan...

Penat sebab:
1. Kena spring cleaning gumah, ala-ala sinderela ;D
2. Kena basoh kasot sekolah anak - 5 pasang okeh dan sangat lah comot :p
3. Kena masak dari sarapan ke makan malam..fuh! berpeluh okeh..sesekali mr hubby tolong dengan makna lain dipaksa ahahaha
4. Kena menggosok baju sekolah anak dan baju koje apaknye ngan omaknye sekali
5. Kena lipat baju (ari-2 pon buat tapi kadang wiken baju lg banyak)

Lagi?

Tu je kot..ahahaha. Penat ke camtu? Cam biase je kot. Ke saya yang mengada, buat-buat ponek #TDDMKA#.

Sekian.

Saturday, February 18, 2012

2 tahun

Salam, hari ni adalah hari lahir piya yanh ke2. Baby mama dah besau. Makin nakal dan banyak akal. Tak de party-party pon. Tunggu la piya besau dan pandai mintak sendiri nanti haha. Janji ngan kakak nak belikan kek tapi baru je makan cup cake alya minggu sudah. Jemu plak. So belanja eskim je la. Piya pon suka makan. Happy birthday baby piya...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 15, 2012

Kenapa pink?

Kenapa yek? Tah la saya pon tak tau tetibe je nak tukar kaler pink. Saya sebenarnya tak pasti adakah saya suka atau buat2 tak suka dengan pink. Bila saya selak lemari semua baju mesti ada sedikit unsur pink. Kalau tidak masakan saya selalu kena pakai tudung pink. Jadi terpaksa mengaku yang....saya adalah sukeee pink.

Motip cite suke kaler plak. Sebenaunya saya dah tersilap buat header. Patutnya empat jek kanak-kanak tapi tah kenapa saya tak perasan yang ia ada 5. Beria-ia saya mengedit tup-tup baru terperasan ehhh anak aku 4 aje la. Hahaha...tengok anak brapa pon ko tak hengat. Sumting wrong sumwhere nih tapi tak pe la kot, memang berhajat nak yang kelima itu cuma tak tau bila. Buat masa ni biarlah header tu begitu nanti kalau ada kerajinan saya ubah le. Sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Peachy Day~ episod 2

Salam,
Another episod of the peachy day. Akceli tak de banyak mana pon gambau yang sempat saya tembak. Pakai henfon je pon kan. Mana lah nak sempat. Mana nak melayan tetamu, melayan anak lagi. So so je la kan. Kami gerak ke rumah uteh pon dah tengahari. Plan nak pi awal tapi mak cal mintak saing dia plak. Elok dah siap-siap acik plak cal mintak tolong belikan bekas nak letak kek. Aik..tetibe plak tak de bokeh. Hahaha...ni sume gara-gara last minit la, acik boleh pulak nak bagi tambahan hantaran. Tapi bokeh tak boli skali. Apa daaa. Hahaha. Saya pon rushing la pi caik. Pi Yummies tak de, pi makcik bakery pon tak de. Tah cane le tak ingat nak pi je kedai jual aksesori hantaran. Dah round-round seksyen 9 tu baru la terfikir. Apa lagi memecut le ke Warta beli bokeh tu. Sampai umah, mak plak dah tinggalkan kami. Aik bukan awal-awal bagitau tak tau jalan ke??? Heran tau. Taklah, mak tunggu jugak asalnya tapi sebab dia bawak makanan kang takot lambat sangat, kebetulan adik lelaki saya dah siap jadi dia la yang bawak tunjuk jalan. Kami sampai pon dah kol satu lebih. Terus la meringankan tangan, malu kot sebab lambat hehehe. Ok layan gambau sket dulu, kang sambung cito laei.

Tuan drebar yang amat serius. Hadif dah terturu kat belakang.


Piya pon sama turu.


Pelamin comel dan sangat cantik.


Hantaran: perfume

Hantaran: Sejadah, Baju, Buahan dan Wallet


Hantaran: Kek (kotak kek inilah yang den boli an tu)

Tuesday, February 14, 2012

K-pop mengeratkan kami

Salam, saya sebenarnya memang dah lama menggilakan k-pop. Jangan plak ingat saya ada skandal yek. Kebetulannya saya ada ramai sepupu yang masih remaja. Kalo dulu tiap kali jumpa mesti kami memasing kelu dan penat mencari topik yang sesuai nak borak. Tak kan la nak cite pasal anak. Apa kes plak. Yang tu tuk yang dah kawen  ok la kan. Tetibe saya tau yang mereka pon suka k-pop. Haaa tat is it. Rancak la kami borak. Secara tak langsung saya pon dapat info dari mereka kannn. Nampaknya jiwa kita serupa walaupun jarak umor jauh...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, February 13, 2012

Peachy Day~ episod 1

Salam.
Semalam adalah e-day (engagement day) my cousin, Hasnor. Tema-nya peach, maka jadik la namanya 'Peachy Day'. Jenuhlah i nak caik baju peach. Selak-selak gobok ada la selai yang boleh la dikategorikan peachy. Baju lama je pon selalu pakai wat pi keje. Tuk Mr. Papa ngan anak-anak, siap beli baru uolss. Malam ari jumaat tu ari gigihlah kami meronda parkson mencarik. Mission completed. Settled :D

Kan saya dah bagitau nak bagi macs tuk souvenir orang sebelah a.k.a rombongan belah lelaki jugak pada tetamu lain. Nak tau cane gupenya. Ni la dia....comey kan. Nanti sambung lagik eh. Gambau tak sedut dari dalam hendepon lagi ahak~



Thursday, February 09, 2012

Celebrating

Walaupun sederhana tapi mewah di perot. Sambutan hari lahir mr.superhero yg ditanggung sepenuhnya oleh birthday man jugak hahaha. Mahap lah ongkos mama masih terperam tak cukup matang lagi.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Mr Superhero

Wishing a Happy 40th birthday to my superhero...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 07, 2012

Kampong Girl

Salam,
Bersiaran dari opis sempena coti Thaipusam. Hah..memang sangat menyeronokkan #tangan didada mata ke atas#. Apa pon bersyukurlah dapat jugak bercoti 3 ari. Dan seperti biasa kami pulang ke kampong sajork. Malas nak berjalan kemana-mana pon sebab ongkos ngak masyukk lagi dan rasa tak sampai ati pulak nak menghabeskan duit Mr. Hubby *padahal...tettt~ :p
Tak de special aktiviti pon. As usual jugak balik umah mak tak sah kalo tak singgah umah atok. Ala dokek jo pon. Kalo tak singgah sontap plak nenek hehehe...peace nek ^_*
Anak-anak saya amatlah suka balik umah tokyang sebab ada laman yang luas untuk berlari. Umah mak pon kawasan taman perumahan mana nak ada laman. Jadiknya umah tok yang la tempat mereka meneroka. Layan gambau aje la...

Piya buat projek mengejau ayam

Bergossip sambil makan rambutan hahaha..

Teratak nenda

Kakak-kakak melayan piya

Terdodok kepenatan

Friday, February 03, 2012

Penat mikir

Penat memikir-mikir apa la yang nak disumbangkan untuk e-day senor (my cousin) minggu depan. Nak seponsor hantaran sume dah beres. Pikir punya pikir dapat idea bagi macs tuk goodies bag. Dan pastinya pilihan macs saya dari Laura & Daddy's Macarons. Harap-harap memuaskan ati le.

Sample jek...

Wednesday, February 01, 2012

Demo loni tok supo dulu

Salam
Tah cemana weekend lepas tertengok drama nih, tros terjatuh cinta. Cite yang simple tapi mencuti hati. Jom pakat tengok rerama sambil blaja kecek kelate ^_*