About

Saturday, January 31, 2015

A Celebration

Happy Birthday ALYA!!! Semalam besday dia. Tahun ni, doblas tahun...yehaaa dah leh buat IC. Harap tak jadik macam kes abang hadif dulu, lepas 2 bulan kot baru buat IC kih kih. Nyaris nak kena penalti dulu tu huhu...


Cepat sungguh masa berlalu. Dah big girl sangat dah anak dara mama nih. Time flies...tu ari Atok Mis dia jumpa pon terkejut. Dah macam iza dah alya, kata atok :) Tak tahu le atok maksudkan rupa yang sama ke tinggi yang sama ahahaha..nampak nau mama kemetot :P


Sempoi jek celebration kali nih. Tahun lepas lagi la tak de pape. This year mama plan nak buat surprise party tuk dia. Party family jek.  Dah pakat-pakat ngan Aisyah. Takut gak dia bocor rahsia, bukan leh harap dia tu. Mulut tempayan! Afiya lagi ler tak leh pakai kang tak jadik surprise langsung. Kebetulan malam semalam dia ada tuisyen. Dalam dua jam tu la mama klua pi beli kek, ballon ngan aksesori lain. Teros decorate umah. Tak seberapa pon, saje sesuka. Biasa Aisyah ngan Afiya ikut papa jemput kakak tapi kali mama tak bagi, mama bimbang Afiya kepohhhhh hahaha. 


Alhamdulillah menjadik le surprise kitaorang. Walaupun hanya makan kek jekk tapi yang penting kegembiraan satu family. Hadif plak kemain awal tido, kejut-kejut tak mau bangun. Semoga kakak sentiasa dalam rahmat Allah dan berjaya dunia akhirat, insyaallah. Kami semua sayang kakak....

Wednesday, January 21, 2015

Macam-Macam Hal

Assalamualaikum semua...cakkkkkkk
Selamat tahun baru yang dah tak brapa baru ni kann hihi.... waduh kemana aja menghilang tuan umah ni ek.  Macam iklan biskut chipmore..kejap ada kejap tak ade. Nah! Blanja satu muka tak siap..ada yang rindu ke ekekekeke. Keja banyak ooo la ni..mencik!


Nak cite satu-satu macam tak sempat tapi memang sejak masuk taon baru, macam-macam hal yang berlaku.  Aritu ujung-ujung tahun sempat la bercuti sampai abih taon. Tak berjalan mana pon, balik Alor Gajah jek. Lepak-lepak umah mak. Dah lama tak duk umah mak lebih dari sari, sesekali manfaatkan la. Ada la a few aktiviti buat ngan anak-anak dan anak buah. Next kita story pasal tu, insyaallah :)  

Masuk je tahun baru, kite demam. Sakit semua urat sarap. Melarat sampai wiken. Takut denggi ke hape..mujur bukan. Lepas tu berderet-deret seisi umah demam. Passing baton. Sampai le last sekali dak Syaqir. Renyah sungguh jaga dak kecik nih. Cuti 3 ari tros mama dia. Mujur start rabu, kalau senin mahu seminggu mama coti. Mama takde masaklah nak cuti tapi takut bos yang kurang paham huhu. Biasa la kann...Alhamdulillah sihat dah semua. 

Ok sekian saje...insyaallah kita update lagi nanti. Rushing nak pi amik Hadif plak. Sekolah dah start kan. Rutin dah back to normal le. Petang pon tak leh lengah, nak jemput Alya, Aisyah pulak. Derang sama sesi tahun nih so balik awal. Pack sungguh time table mama. Bile nak benti keja nih...ehhh :P

K bai!

Bile le mama dapat rilek-rilek cam Syaqir