About

Monday, February 28, 2011

Macam sukar je

Aduh..cane nih? Blum pape dah pk sukar..konon la i ni nk diet..walaupon orang kate i kurus..tp derang x tau akan lemak yang berlebihan di tubuh i ini ;p
Maka bermula la episod puasa nasik..5 ari je berjaya..pastu makan balik. Ish selama itu pon terasa hazab wei..dah la bf piya lagi..x bley tahan tgh2 mlm pewot berkeriot..rasanya takat tu je la i dpt menahan napsu makan nasik..ni dh beberapa ari bedal nasik..adoiii kena tunggu piya stop bf dulu la gamaknya..thn depan la kann ;0'
Teruja nak berdiet ni bukan apa, tgk mak yg dh usia emas pon berjaya..ni plak i nih..mmg tabik spring arr kt mak..i adore u lah..

Friday, February 18, 2011

Big Gal Oredi

owww..dah setahun dah anak mama, terasa begitu cepat masa berlalu. Happy Birthday Afiya baby; moga jadi anak yang cerdik dan solehah



Thursday, February 17, 2011

Domino

Entri terlewat sudaa...
Birthday En Hubby yang ke 39, pagi-pagi la Alya dah wish kat papa..as usual no reaction ;(
Biasala papa dia mmg 'cold' dalam bab-bab nih. Planning malamnya nak celebrate kat Red Wok, nak berstim boat tapi tak kesampaian sebab kekangan keja en Hubby. So kami berdomino je la. Kebetulan baru membuka cawangannya di BBB nih. Selamat Hari Lahir En Hubby ^_^

Gulai lomak noneh

Sesekali kenalah bermanja-manja, nak jugak tengok skill memasak En hubby. Pagi-pagi lagi dia dah ke pasau beli bahan-bahan masakan. I plak busy wat house cleaning, vacum sana sini. Letih bangat jadik cinderella nih, siap vacum, mop plak. Sejak Afiya pandai merangkak dan mengutip sejak tu la mama jadik rajin mengemop ngan menyapu. Kang abih sume serpihan habuk jadik bahan makanan piya. As reward setelah mama berpenat lelah di bantu oleh Hadif, hero mama. Harapkan anak dara sunti, Alya ngan Aisyah, emm tak de la. Pagi-pagi lagi dierang dua dah bertenggek kat umah jiran, main. En hubby masakkan gulai lomak nenas ngan ikan kurau masin. Lauk peberet die owww tak aci kan. Patot masak lauk fav mama, asam podeh hehehehe. Tapi alhamdulillah rilek i ari tu, i tinggal masakkan lauk piya jek. Result masakan: 3/5 ok la kan. Tengkiu ^^


Wednesday, February 16, 2011

Coklat cair

Alalalalala siyan anak mama yang sowang nih. Tah cemana la kulit asiyah leh gelap compare ngan adik beradik yg lain. Ke mama terlebih minum susu coklat gamaknya. Selalu kakak die ngusik. Mama yang selalu kena pujuk, ala dik(aisyah) mama dulu pon itam gak, tengok dah besar dah putih kan...nanti adik pon camtu la..baru la tersenyum. Atuk dia pon sama ngusik, duk panggil coklat..pastu aisyah plak betulkan coklat cair lah...ahahahhaa kelakau tul.

Pink punya hal ;p

Kecoh pasal kaler ni...ni sume gara-gara theme color misi 2011 Dik N lah..huru hara kikikiki
Dah la time tunang 2 thn lepas kecoh pasal levender..kawen confirm-confirm dah tau kaler pink sebab dua kaler tu jek yang paling die giler (ye kott). Masalahnya sume confius, pink kan de banyak tona, yang cair ke yang pekat ke yang strike ke dan yang jadik kaunter pertanyaan opkos la mak i kann hehehe termasuk i ni kui kui
Akhirnya kaler tu tau jugak..info dari mak i kate cam pink isi dragon fruit..as gambau nih..

Haaa..bleh la imaginekan, kecoh mak cik-mak cik i tersalah kaler..ala belasah la cik, teh, lang, asal pink. Sonok tul majlis kawen zaman skunk, ada tema-tema kaler, time i dulu macam-macam kaler, tak de tema-tema. Ala bukan apa saja lah suka-suka, senang nanti orang nak panggil tambah lauk/ air ke sebab tau kaler pink tu mesti sedara-sedara ngeh ngeh. Apa-apa pon semoga segalanya berjalan lancar dan selamat meng'pink'kan diri En Hubby ku ekekekeke...

Wednesday, February 09, 2011

Banjir 2

Kemalasan sungguh arini..terasa nak meletak gamba banjir sepanjang jalan balik kg tu ari jek...



Sunday, February 06, 2011

Banjir

Cuti panjang sempena raya cina, kitaorang balik kampung jek. Tapi sebelum tu cek it out dulu keadaan cuaca..sebab wiken lepas air sungai sebelah umah melimpah. kang tak pasal-pasal dapat cuti ehsan bencana alam hehehe..gini la rupanya time banjir kilat tu...

Friday, February 04, 2011

Duhai anakku


Perkara paling yang sukar nak di buat adalah mengawal diri dari memarahi meraka terutama pada anak-anak. Anak-anak saya memang degil lagi nakal ok. Budak-budak mana yang tak nakal tapi anak saya tahap kenakalan yang cukup melampau. Tak sah kalau tak memiat telinga mahupon mengetil peha mereka hari-hari. Tak cukup ngan tu, jeritan ala orang kena histeria. (ha..over plak ko). Sebolehnya memang tak mau buat camtu tapi mesti tak ter'control'. Adoiyai, anakku ~
Berbeza dengan zaman saya bebudak dulu, mak sekali jengil mata je dah tau dah..trus baik. Anak saya? Berjengil-jengil sampai nak kluar bijik mata pon tak de kesan. Siap pandang ngan aksi ada aku kesah. Sangat mengugat kesabaran.

MySpace

Wednesday, February 02, 2011

8th Birthday

Alya 8th birthday, 30hb Januari 2011
Cpat betul masa berlalu, saat kelahiran kakak 8 tahun lalu masih segar dan basah lagi di ingatan mama; tetiba terasa ke'tua'an mamamu ini ;p
Semoga kakak berjaya di dalam segala bidang di dunia mahupon di akhirat kelak , jadilah contoh terbaik buat adik-adik yang lain
Setiap kamarahan dan teguran mama selama ini adalah untuk masa depan kakak jugak...mama sentiasa doakan yang terbaik tuk kakak..Love u..muahhhhh