About

Thursday, February 27, 2014

Gemuruh Jiwa

‎Salam salam semua ^_^
Jemput-jemput masuk, tuan rumah baru balik nih. Merayap kemana tak gheti balik umah ek haha. Dah lama tak syok sendiri merapu meraban. Apa nak buat bizi bebenau dia tu ngalah kan PM tapi PM tak kalah lagi la kann hiksss. Last week opismate saya dah bersalin, kemain comel, bulat montel anak dia. Baby girl, 3.96kg. Semangat kann, gerammmm. Haii...tak sabar plak nak tunggu turn anak sendiri. Hamboii kann. Insyaallah :)

Baby rilek atas pangkuan acik Huda

Bile nengok dia dah selamat, saya pon dah terasa-rase macam dah dekat jugak walaupun ada plus minus 8 week lg, insyaallah.  Nampak lama tapi pejam celik pejam celik kang dah due. Huishh berdebau mak! Dah beranak 4 kali, ni yang kelima pon tak hilang lagi ke'nebes'annye tu tau. Dapat-dapat last check up baby tak pusing lagi, uri pon 1cm low..aduii!!! lagi la kacau bilau hati ni. Tapi doktor kate, nothing to worry, still ada time lagi untuk baby pusing dan uri tu pon bukan penyebab baby tak mau turun. Lega sikit la. Semoga Allah permudahkan saya, aminnn.

Senarai keje-keje harian..sonang jooo!

La ni saya sedang bertongkos lomos la menyetelkan back-log dan keje-keje harian..bunyik cam ape jek kikiki. Mana le tau kan, bersalin ni bukan boleh jangka-jangka. Kot apa2 jadi, kite kena la bersedia. Schedule of work pon dah prepare sikit-sikit. Bukan apa ni sume untuk kesenangan puan bos take overrrrr dan dapat le kite bercuti dengan amann, tak gitu kengkawan hihi. Ok sudah, mahu sambung kerja, sat lagi nak pi amik anak bujang pulang sekolah. Nak makan ape ekk..tetibe lapaaa plak hahaha...

Thursday, February 13, 2014

Sebaik-baik Penjaga

Salam...
Cerita selingan di pagi hari ini. Situasinya ketika Aisyah sedang mengarang cerita mengenai diri dia.
Aisyah : Ma, boleh tak 'adik' tulis, adik beradik saya ada 5 orang.
Mama : ehh belum lagi, masih 4
Aisyah : abis baby dalam perot tu tak yah kire ke
Mama : belum lagi, nanti dia dah klua baru bole kire
Aisyah : ohhh ok

Nampak nau tak menyabar nak menambah bilngan adik beradik kann haha.
Sabar aisyah, insyaallah tak lama lagi boleh lah ye :)



Penah dengar tak lagu nih, Arjuna Beta. Tacing kann. Terasa tersentap-sentap tangkai hati nih..
Ketahuilah anak-anakku, mama takkan ada sentiasa
Selagi Allah ada‎, takkan engkau tercela
Kerana Allah adalah sebaik-baik penjaga


*pepagi dah mood sedih...jiwe sensitip le tu konon :)

Wednesday, February 12, 2014

Lasagna Pulak

Salam semua...dah ari rabu ek! Haii... betapa cepat masa berlalu. Panas kemain sekarang kan. Ekon pon kadang cam tak rase. Bangi dah dekat 3 minggu lebih kot tak ujan..tempat korang? 

Chep cilik beraksi...

Entri memasak lagi?? Ecehh..tetibe jek musim entri masak-masak kann. Terasa cam mak-mak sangat dah la nih. Baru la saya ada feel-feel anak gamai. Padahal memang gamai pon, cume tak perasan hihi. Ye le besa nengok kengkawan yang anak gamai gajin masak. Walaupun saya belum la kategori gajin benau kikiki. Ni, kita saje le memenuhi permintaan anak-anak yang perot asek berlobang manjang. Stok mekanan kat umah tu memang tetiap minggu kena top up. Tak kire le mekanan kering ke basah. Dan tetiap kali soping tu tak sah le tak jejak ratus-ratus. Huiii terasa cam air jek duit nijam, ngeluh sambil kesat peluh kat dahi :P

Pemprosesan lasagna

Ini adalah projek taim besday Alya 30hb Januari lepas, entri dah basi. Lasagna tu pon dah jadik baja dalam tangki pembentungan ekekeke. Di hari kejadian tu papa derang keje jadik tiada le makan-makan luar macam taon-taon sebelumnya. Tunggu le wiken. Nak buat kek cam tak cukup bahan, tu yang teringat lasagna. Kulit instant dia tu memang dah lama beli, nasib tak expired. Lagi sekali Alya Aisyah bertindak sebagai chep kehormat. Mama tukang bagi arahan jek. Dan macam besa resepi tersenang tiru dari CikEpal. Tengkiu le bagi resepi yang senang-senang camgini.

Siap dahh...puas ati dapat makan ^_^

Monday, February 10, 2014

Frozen Mode


Salam..jom layan cite beku saya di ari senin yekk kengkawan hihi
Dah dua bulan cite nih berlalu kan tapi suasana kat umah saya tu masih lagi berjiwa frozen. Dari hadif sampai la apiya. Tu ari taim coti skolah bulan doplas saya tunaikan le jugak keinginan budak-budak ni nengok wayang. Dah nak last-last tayang dah taim tu. Sakit-sakit mata pon gagah gak pegi. Janji punya pasal kann. Ala dalam wayang gelap, sape perasan yang kitaorang sakit mata pon kann :P
Lepas tu derang rikues belikan CD plak, tak puas nengok skali, nak tengok lagi dan lagi. Bile dah ada CD, makk aiii tetiap ari nengok. Tapi memang cite ni best pon. Saya pon selalu join tengok :)
Apiya pon tak mengire mase le duk nyanyi lagu nih, siap ajak saya sesama berlakun ngan dia.

Meh nengok dia nyanyi versi omputeh jawa dia nih..hahaha kelakar kann. Kekadang cam betul bunyiknye kadang tu ntah hape-hape. Blasah jek la piya oiii. Kalau tunjuk kat ticer dia misti seprais ticer nih. Kat skolah jangan arap nak berbunyik ehemm ponnn...piya piya

Friday, February 07, 2014

Throwback Friday

Salam semua nyaaa ^_^
Orang sebut throwback dia pon nak jugakkkk, trending katenye kann hihi
Kejap timbul kejap tenggelam..dah kenapa ekkk. Ntah kenapa malas bebeno..kate blogger. Blogger ke? Lately ni memang takde hape pon nak dibebelkan. Aktiviti harian sama jek takde perubahan. Cuti ghaye cine tu ari pon tak kemana, duk memerap kat umah jek, jadiknya takde cite la kirenye kann. Kang ari-ari cite bende yang sama korang bosan, ari-ari tunjuk gambau selfie korang meluat plak..sementara nih biar la kite menternak habuk dan sawang kat blog kite nih kih kih. Tapi terima kasih la pada sesapa yang menjenguk...trafic macam ok jugak walau tak hapdet....tengkiuuu sebab teringat saya (perahsan)...aishiteru *muahh muahh..tetibe :P

Zaman darah manis- 1999

Akceli gambau-gambau throwback nih dah lama saya masukkan, pastu saya pon dah tak ingat apa yang nak saya citekan disebalik gamba-gamba nih. Alang-alang dah save kann, saya publish je le...walau tak de cite pape pon...

ITM, DBS Student part 6 - 1996

Oklahh korang, selamat berhujung minggu...wiken ni plan nak pi shopping sikit barang baby, satu bende pon tak ready lagi. Barang piya dulu sume kita dah sedekah kat orang. Bajet tak nak branak dah taim tu kann. Tup tupp...kikikiki. Pulak tu dua tiga ari ni saya selalu jek rase sakit perot semacam, perot cekang..aduii seriau pulak. K baiii, take care yek!

Graduation day- UUM, taonnye dah ade kat gamba :P 

* Ehh ehh korang...best rupenye cite Moon Embracing The Sun, drama korea slot chamsarang kat TV9 tu. Orang lain dah lama khatam kot, saya baru nak tengok. Betapa saya dah jauh ketinggalan bab-bab drama korea nih. Korang dah tengok tak? Best tau...rase tak saba nak tengok tapi apa bleh buat, laptop udah jahanam..tengok je la yang kat Tb tu kann..