About

Thursday, February 27, 2014

Gemuruh Jiwa

‎Salam salam semua ^_^
Jemput-jemput masuk, tuan rumah baru balik nih. Merayap kemana tak gheti balik umah ek haha. Dah lama tak syok sendiri merapu meraban. Apa nak buat bizi bebenau dia tu ngalah kan PM tapi PM tak kalah lagi la kann hiksss. Last week opismate saya dah bersalin, kemain comel, bulat montel anak dia. Baby girl, 3.96kg. Semangat kann, gerammmm. Haii...tak sabar plak nak tunggu turn anak sendiri. Hamboii kann. Insyaallah :)

Baby rilek atas pangkuan acik Huda

Bile nengok dia dah selamat, saya pon dah terasa-rase macam dah dekat jugak walaupun ada plus minus 8 week lg, insyaallah.  Nampak lama tapi pejam celik pejam celik kang dah due. Huishh berdebau mak! Dah beranak 4 kali, ni yang kelima pon tak hilang lagi ke'nebes'annye tu tau. Dapat-dapat last check up baby tak pusing lagi, uri pon 1cm low..aduii!!! lagi la kacau bilau hati ni. Tapi doktor kate, nothing to worry, still ada time lagi untuk baby pusing dan uri tu pon bukan penyebab baby tak mau turun. Lega sikit la. Semoga Allah permudahkan saya, aminnn.

Senarai keje-keje harian..sonang jooo!

La ni saya sedang bertongkos lomos la menyetelkan back-log dan keje-keje harian..bunyik cam ape jek kikiki. Mana le tau kan, bersalin ni bukan boleh jangka-jangka. Kot apa2 jadi, kite kena la bersedia. Schedule of work pon dah prepare sikit-sikit. Bukan apa ni sume untuk kesenangan puan bos take overrrrr dan dapat le kite bercuti dengan amann, tak gitu kengkawan hihi. Ok sudah, mahu sambung kerja, sat lagi nak pi amik anak bujang pulang sekolah. Nak makan ape ekk..tetibe lapaaa plak hahaha...

3 comments:

  1. uishhh kak 3.96kg??? semangat betul memang besar baby ni...kalah Ash kak... muahahhaa...tapi comel suka aunty tengok, tolong kisskan baby ni boleh tak kak???

    ReplyDelete
  2. semangat kann!!!
    nasib ibu dia pon saiz besau, kot kecik cam akak ni lalu tingkap le jwpnye hihi
    nk kiss2 kena suh ibu die ler ek, dh blk kg pantang sana :)

    ReplyDelete
  3. uih nak dekat 4kg tuuuuu..semangat hah...syok2...lieya ni tgk pic baby mule la nak beranak lagi...tapibile tgk dayyan dah besar dah senang nak handle mcm malas nak dah hahaahahah tgu le dpt hidayah hahahaahah..

    moga awak dipermudahkan yeak....moga sihat ibu dan anak....amin

    ReplyDelete