About

Sunday, December 30, 2012

Edisi Khas | Ikan Patin

Cite kosong di hari minggu...nyamannye!
Teringat ari khamis lepas, tengah kalut-kalut melayan kerenah adik-adik saya pepagi. Hangin sungguh saya ngan derang, suke nau buat bende last minit. Kusut tau. Kendian tu IncikBos cal la pulak. Dalam kepala dah duk terpikir, alaaahh ape la dia ni nak pepagi ni. Mood malas-malas nak jawap tapi kena jawap jugak kan. Huh!

Saya : Ye cik
IncikBos : Mimi, hang nak ikan patin tak?
Saya : Hah? Ikan patin? Errr saya tak penah makan ikan patin la cik
IncikBos : Hahaha..apa laaa
Saya : Ikan lain takde ke cik? (kemainkan..demand hihi)
IncikBos: Adalah..talapia tapi kecik lagi, ikan patin je yang besar-besar
Saya : Saya tak gheti masak ikan patin cik
IncikBos: Huh..kalau nak mintak kat Iwan nanti
Saya : Ok.

Kalakarkan...ingat nak suh buat keje ad hock ke hapa. Sebab selalunye dia cal pepagi misti cenggitu. Ghupenye tanya pasal ikan. Dush! Hape le saya ni kan. Tapi tu la kekadang di saat kepala segabut kita selalu pikir straight tak leh jangka apa yang dia nak dan sering jugak tersalah anggap. Always happened to me recently bukan dengan incikbos saje, sesape pon. Sudahnya saya tersengih-sengih sendiri. Ohh lupa bagitau, insiden tu berlaku dikala incikbos saya sedang mengeringkan kolam ikan pak mertua dia. *peace incik* Mahap sebab dah tersalah anggap dan ter'hangin' hik hik.

Men'serius'kan diri :P

2 comments:

  1. wahhh...sedap tu patin..kegemaran k'imi tu eiza :)

    ReplyDelete
  2. mmg kata orang sedap
    sy je yg x penah terai
    hihi

    ReplyDelete