About

Tuesday, December 04, 2012

Terengganu | Day 3 & 4

Habiskan la cite Terengganu saya nih kan. Dah lama sangat peram. Akceli dah malas dah nak update tapi rase rugi dan sayang pulak. Gambar pon saya sempat edit sikit. Cukuplah kan. Nanti-nanti boleh gak bace balik. Pasal arini macam bosan kat opis, sempat le buat karangan sebelum balik. Tapi keje sikit pon tak berganjak. 

Hari ketiga, kami gi majlis merisik, sekaligus bertunang. Alhamdulillah selesai. Insha allah taon depan 26/1 majlis nikahnye. Lepas makan-makan, teros balik hotel. Budak-budak macam besa le, berdebo kat pool. Mama tido dengan piya hihi. Dan petangnya buat kesekian kalinya gi mengukur Pasar Payang. Last suping katakan. Sempat pi makan deriyan jugak. Saya tak makan pasal bukan kategori kesukaan. Nak beli bawak balik hotel tak buleh, siap derang letak sign lagi. Malamnya peking-peking pasal esok sudah mau pulang. 
Majlisnya, cantek tunangan dia 
Durian taim..for them only hihi
Ahadnya, pagi-pagi lagi kami dah check-out. Konon nak sampai awal la nanti. Tapi nak kena singgah homestay paklong pulak, pasal nak amik kepok gete. Kak Izah kazen saya tempahkan. Gitu gini pukul 10 lebih gak gerak balik. Balik kami lalu pantai, saje nak tengok laut. Konon! Cuaca pon tak brape cantek, kejap ujan kejap paneh. Benti-benti lagi, sampai Bangi pukul lapan malam. Lama sungguhkan. Pasal jem plak kat Karak. Tu je le percutiaan kami yang tak seberapa. Tamat.
Lalu jek..takde pengyu pong!

2 comments:

  1. dah alam x g rantau abang ni..

    ReplyDelete
  2. musim tengkujuh penyu x inggahlah tu....hehehe...

    ReplyDelete