About

Wednesday, April 09, 2014

Air Oh Air

Salam, ketemu lagi kita di hari Rabu ini (^_^)
Umah korang ada air ke? Tu ari taim Shah Alam umah makcik takde air kemain eksen kite yang kat Bangi nih. Tup-tup last week klua notis catuan air zon 3. Seksyen 8 pon ado tersenarai di zon itu. Hadoi! Merasa la ko takde air 2 ari. Turn umah kite tutup ahad lepas..paham-paham je la ahli keluarge kite yang 'kecik' nih. Kat umah ada 2 jek tong merah besau tu. Semalam dah ngam-ngam tinggal suku tong merah, kot tak bukak air semalam tak tahu le nak kate ape. Malas la pulak kitaorang nak beli banyak tong sebab nanti takde tempat nak simpan lepas tak guna dah. Yang ni pon memang sedia ada dari dulu. Lagipun tutup air bukan la straight 2 ari, macam sehari setengah jek. Makcik saya yang anak 6 pon cukup takkan saya tak cukup kan. 

Bilik air bawah, nak lalu pon dah payah hihi

Kebetulannya pulak ari senin selasa, Alya ngan Apiya ada kat umah. Itu yang terover bajet. Alya kena chicken pox, piya lak demam. Mama pon coti le 2 ari lepas. Baru arini masuk keje. Itu pon sebab piya dah baik. Alya belum lagi tapi dia insyaallah boleh jaga diri kat umah. Mama kan anchor mana leh coti lelama kannn :P

Tapi ada bagosnya gak mama coti tu, dapat le semalam mendobi baju 2 ari punya stok, tadah air sume. Padahnya malam semalam kemain sakit pinggang makcik. Bajet tenaga orang tak membawak perot hihi. Tadi pagi pi check up, alhamdulillah ok. Baby pon dah in position, tunggu je la bile dia nak klua jumpe mama dia. Ikut due memang ada lagi insyaallah 2 minggu. Harap-harap catuan air dah takde le taim saya bersalin kang :) 

4 comments:

  1. hari ni schedule tak air balik kak...bertabahlah kita buat insan2 yang terkena catuan air ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah dia...mmg sedang bertabah le nihhh. Schedule umah akk esok x de

      Delete
  2. Bilik air rumah kite pun dah sempit isi dgn bekas air ni.

    ReplyDelete
  3. kat rawang ni awl2 lg dah kena jd dah biasa dah..

    ReplyDelete