About

Saturday, November 03, 2012

Tak Mungkin Berpaling

Hari ni saya sangat ngantok!
Kan saya bagitau saya alami sindrom kuat tido sekarang. Malam tadi nak tak nak saya paksa jugak diri melipat kain baju yang dah berbakul-bakul. Nasib ada 3 je bakul kalau banyak mau bersusun menggunung tak berlipat. Minggu ni kalau sesapa nak caik baju, sile le mengais dari dalam bakol hahaha. Gagah-gagah pon, pat lima nam kali gak tersenggok. Ghase nak landing je tepi bakol.

Pagi ni nak pi keje mamai-mamai. Tak sempat pon nak sesiapkan piya dan sarap mereka yang di ghumah. Papa tolong eyh, bawak bebudak breakfast! Ok bai! Tengahari kang nak pi makan kenduri..lama tak makan nasik minyak :)
Muka pelik! Mata bengkak :-P
*Perasan tak title blog saya bertukar dari "One FIND Day" ke "One FINE Day". Selama ni saya tersilap ghupenye. Series tak perasan. Memang sepatotnye macam yang baru nih. Dah bertaon-taon pon. Cikgu bahasa inggeris saya betolkan semalam. Tengkiu for your concern CikAsben! Ingat die tak penah kesah pasal blog saya hihihi.

6 comments:

  1. time kerja memang tak rasa mengantuk.. tapi time cuti ni memang layanlah tidur.... tapi si kecik tak bagi mama dia tidur... huhu

    ReplyDelete
  2. Centado2:28 PM

    dalam perspektif grammar - memanglah One Fine Day saja betol

    tapi, dalam perspektif seni dan sastera - One Find Day boleh jadi betul juga

    tapi jangan percaya sakap saya, takut takut saya ini menipu
    hihi

    ReplyDelete
  3. @zie
    betol tu
    besenye kita tunggu sikecik tido
    tapi taim tu kite plak x ngantok
    kann
    hihi

    ReplyDelete
  4. @centado
    yg ini sy tau cik x tipu sy
    tp biarlah betol dr sudut grammar
    psl selalunya org tgk grammar dulu sblm seni
    :)

    ReplyDelete
  5. Centado8:45 AM

    tapi x yah la percaya
    sebab sy tipu saja
    sy kan suka menipu
    :)

    ReplyDelete
  6. takpe
    saya tetap percaya
    walau tipu sekali pon
    hihihi

    ReplyDelete