About

Thursday, February 12, 2015

Malam 25 Disember

Wah seremmmm nih. Macam cite antu plak. Takde langsung! Hihi..
Banyak btol dah cite-cite back log. Sabau ek..pasni kite release satu-satu. Ecewahh...hadap le korang nanti. Jangan jemu tau. Mood tengah dok ada nih, kasik karang. Bizi nau sekarang, nak jengah blog pon tak dan tsk tsk..ok meh sambung cite kikiki

25hb Disember tu sebenarnya adalah ari kelahiran mak saya. Mak saya pulak awal-awal dah inpom, suh saya balik, tolong masak, nak hantar makanan kat surau taman. Maklum le sejak pandai masak nasik arab nih, banyak lak permintaan. Maka kita lebarkan la sayap ekekeke...bajet pandai sangat! Padahal pakai pes ajek :P

Gambau nasik tak sempat lak nak snap, kelam kabut sikit time tu. Boleh plak tengah-tengah masak letrik padam. Fuhh..gelabah mak hencik tau. Mana taknye nasik tengah duk didih dalam rice cooker, Satu keja nak angkat tengek ateh dapo. Tapi mujur umah mak saya tu je black out nye, ada fius terbakau. Cecepat pi tumpang umah mak ngah saya, kat sebelah umah jek hihi. Kalau tak ntah apa jadik nasik kita dah le nak jamu orang. Bukan sikit, buat lapan kelo...nebes kite!

Alhamdulillah..dapat gak kite jamu jemaah surau aritu. Lepas settle-settle antau makanan, tros pi beli kek. Ye le nak nyanyi-nyanyi kat umah plak le kann.

Ni insiden lilin dah di nyalakan tapi tak sempat snap gambau, dah ada tukang tiup hahaha...sebab tu le gelak sakan memasing.


Percubaan kali kedua, pon dah stand by tu nak tiup..aduhaii kanak-kanak kann hihihi


Eh abih cenggini jek ekekeke...dah takde idea. K baii..wat lek wat pisss ^_^v

2 comments:

  1. a picture speaks a thousand words..

    suker tgk gambar2 tu, sangat happyyy semuanya..alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah
      takde yang lebih membahagiakan selain daripada bersama keluarga kann

      Delete