About

Saturday, October 24, 2015

Akhirnya Berjaya Jugakk

Salam...
Pa habaq semua mua mua?? Berdengung-dengung cam lam gua kikiki. Huh kali ni yang terpaling lama tak hapdet. Dari bulan pose, dah raya, raya aji pon dah, ari melesia pon (ehemmm), ni dah masuk awal muharam..perghh...lama nauuuu.

Serius cakap memang hakak bizi gile babas la ni. Serba serbi tak dan. Macam-macam hal dah jadik dan pastinya takkan mampu nak terobek. Takpe ler, just go with the flow jek..cite takat termampu. Nak tinggalkan belog ni adalah tidak mungkin sama sekali. Punya lama dah bertapak, sayang nau nk tutup. Walaupun sendu dan berhapdet pon kann...

Nak start cemana ek? Hadoii blur la pulak. Hakak blanje lagi la gambau satu ek. Tu ari time raya tak sempat...ni versi gedik-gedik 


Dah besau sume anak saya kan. Syaqir yang paling kecik tu pon dah setaon nam bulan, jalan dah laju, dah setat cakap sesikit. Alya pon dah setel peksa UPSR ngan UPSRA. Exam akhir taon tinggal aisyah je tak setel lagi. Dengan coti jerebu lagi, haii tak tau ler cemana result dia kang. Coti duk umah keje makan, tido, main jekk....grrr...kaler ijau mak kau ni haa

Terasa cepat tul masa berlalu. Mama dia masih ngan keja ekonten nye tu lah. Tak tukau-tukau lagi. Makin tua makin keja tak fokus rasanya. La ni dah sebulan duk attend fisio terapi. Dah masuk era 40an kata. Memacam penyakit jengah. Selsema batuk dah macam permanent. Terapi tu pasal detect kena Carpal Tunnel Syndrome. Haaa kemain nak nyebutnya. Padia la tuuu...Bace le korang kat link tu untuk lebih detail. Tu pon antara sebab ngape blog tak berusik. Tangan kanan ni haa cepat rasa kebas, saraf dipergelangan tangan macam kena block, so darah tak mengalir, kata doktor lerr. Baru-baru kena dulu, nak menulis pon payah. Sekarang ni kena pakai wrist bracing, dah rupa robot rasa haha. Alhamdulillah dah semakin kurang dah. Puncanya saya sendiri pon tak pasti, penggunaan tangan berlebihan la tu kot, posture tangan sesama menaip pon antaranya. Ntah ler..tak kaji lak saya nape..ujian Allah, Redho :)

Apa lagi nak cite..tu je kot. Nanti la caik-caik masa hapdet. Till then, babai :)

2 comments:

  1. Centado9:13 AM

    terbaek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. keapakahhh keterbaekkan ituuu
      boboiboy kuasa tujuhhhhh hahahaha

      Delete