About

Wednesday, September 07, 2011

Lice treatment

Salam~
Entri dah ketinggalan ketapi nih. Maunya tak dah dekat sebulan baru nak hapdet kan. Memang gajin sangat. Bukan apa blan-bulan pose tu ari memang tak sempat, madang sibok. Energy level asek la paras bahaya haha.
Masalah kutu kepala alya ngan aisyah ni bukan ler baru, lama dah. Alya tu sejak umo 6 taon lagi tu. Peghh lama siottt..kejap ilang kejap ada. Yang ilang tu pon tak ilang sepenuhnya. Telo melekat-lekat kat kepala. Adoiyai punyalah payah nak ilangkan. naik give up mama ko nih. Tah cemana dalam bulan lepas gak la terbaca kat wall fesbuk Dr Hamid Arshad pasal salon kutu nih. Anak dia penerajunya, 1st in Malaysia katanya. Saya pon apa lagi cargas je la buat temu janji. Dan hari yang dah dijanjikan tu kami gi la ke Bangsar nun. Jauh tu, tapi demi kutu kami redah jugak. Sesat-sesat jugak la mujur papa dierang mood under control kalo tak mau patah balik gamaknya. Haha..
Sampai-sampai je tros la wat rawatan tu. Paling banyak alya la...goli geloman mama ko menengoknye..abes sume anak-anak ngan telo-telo kutu tu clear. Mengagumkan!! Tapi 2 jam ko lamanya. Sampai naik lenguh kepala dak 2 orang tu. Mujur sesambil tu dierang melayan CD, tak de le sangap sangat. Mama yang nunggu ni yang sangap sebenonya :p
Setel sume, cek-cek memang clear. Dah tu siap ada protection cream nak elakkan kena lagi. Alhamdulillah...tenang sket ati mama ko ni nak.
Walaupun agak pricey sket tapi saya tak berkira sangat asalkan masalah ni selesai. Pastu saya pon suggest la kat parent lain yang ada masalah yang sama tapi bermacam alasan la..jauh la tak leh ke derang datang kat taska dan macam-macam la lagi..bak kate orang tua dulu kalo nak tu seribu daya kann kalo x ndak tu macam-macam alasan. Yang penting masalah saya selesai. Dan setelah dekat sebulan lepas treatment my kid still protected lagi. Alhamdulillah...
Sesape minat leh usha-usha link nih, Lice ninja..watchaaaa :D

Dua doktor yang amat peramah dan penyabar..tqvm

No comments:

Post a Comment