About

Thursday, June 26, 2014

Perkakasan

Salam, dah tiga hari mula bekerja tapi masih duk termangu-mangu. Momentum keje tak dapat lagi. Kejanya nampak banyak tapi tak gheti nak start mana dulu. Sume usik tak kena. Pelan pelan la ek, baru cuti dua bulan kot lama lagi ntah cane le ek huhu. Masuk-masuk jek keja dah dapat kejutan. Pa dia?? Taraaa...


Dapat PC baghu uollss..tanjat boboi hik hik. Plastik pon tak bukak lagi . Window 8 tauu..ish ish very the up to date tapi terkial-kial..asal tahu mana nak caik fail, word, excel udah le. Lenlain tu blaja nanti-nanti. PC lama tu memang dah hazab pon, lembab cam kura-kura. Mujur le tuan dia ni pengguna yang penyabau kann kikiki


Nijam pepagi memacam nak disediakan sebelum gerak pi keja. Fuh...huru hara. Segabut ek meja tu, gumah pon sama. Kemas umah pon ala-ala kadar jek. Barang-barang yang nak dihangkut adalah henbag mama, botol air, beg nurseri syaqir, briefcase merah mama tu dah pat taon ditinggalkan, ni dah kena kembali ke era mengusung beg tu. Projek tenusu ekekeke. Coleman box pon ada...pe hal plak..dah gaya nak pi mancing. Hanya ibu-ibu yang ada baby je paham. Ini la isiknya...


Ni pon baru tukau, sebelum ni bawak cool bag biase jek tapi tak tahan‎ kesejukkannya sampai petang, dedulu piya antau umah babysitter, ada fridge. Syaqir lak duk nurseri itu yang ber'coleman' bagai. Kang panas-panas tercemar susu dia. Ok ini aje cite di petang ari khamis nih..wassalam :)

18 comments:

  1. amboi banyaknya beg..meriah hidup jadi ibu ni ye...bilalah ada can nak merasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah satu hari nanti...sabar :)

      Delete
  2. Waduh waduh. Cool box bagai. Mmg la x tau nak start keje yg mana dulu kan. Dah lama cuti. X pe. Take ur time. Lama lam nanti ok lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. keja kalau lama ditinggalkan gitu le jadiknya kan cik ana
      dh gaya nk pi mancing ekk kikiki...

      Delete
  3. laki i pun baru beli lappy baru, windows 8 jugak..memang terkial-kial hehe
    seronok tgk gajet2 projek tenusu tu, semoga dipermudahkan setiap hari..amiin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...cepat betul teknologi canggih2 nih, kite dh le pandai yg basic2 jekk
      insyaallah...perjalanan bf baru bermula..paling risau bulan puasa nant..moga dipermudahkan kann aminn

      Delete
  4. Bw :)
    Salam singgah dari irra
    http://www.irrayyan.com

    ReplyDelete
  5. mesti rasa bert kan nak tinggal anak 2 bulan ni.. cr kekuatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya laa..dah 2 bulan berkepit ngan baby..sayu jek tinggalkan dia 1st day tu huhu

      Delete
  6. selamat bertugas dan selamat menyambut ramadhan al mubarak.

    ReplyDelete
  7. selamat berkelah di tempat keje..mcm zaman kita dulu breastfeed si amirul dan ammar..org kata nak pegi berkelah..beg byk!! haha..

    selamat berpuasa awak!
    nanti bagi alamat umah kat email kita..shilasams@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkelah ekkk hahaha kan sama la kite

      dah email :)

      Delete
  8. selamat kembali bekerja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzaaa...mata duk ngantok2 aje

      Delete
  9. Centado12:32 PM

    hebat computer baru..
    hadiah staf cemerlang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. cemerlang la sangat
      mmg dh patot ganti le cik..selama sy gune sy ok jek
      bile sy cuti dia a.k.a bos guna baru tahu hazab tak hazab kann hihi

      Delete