About

Thursday, July 03, 2014

Outing Day

‎Salam, selamat berpuasa semua!
Alhamdulillah dalam 4 ari pose ni, cuaca tak la panas sangat kan. Allah permudahkan...syukur. Moga seterusnya la gini. Puasa kali ni memang agak huru hara sikit la saya. Ye lah biase takde anak kecik, mana nak layan baby mana nak masak untuk berbuka lagi kan. Mujur la anak dara dah boleh harap, takat masak nasik, goreng sayo simple-simple dah pas dah. Main dish kalau sempat saya masak tapi dalam 4 ari pose ni memang tak sempat laa. Mujur le ada incik suami membantu, kalau tak...saya nyanyi le..patah sayap ku patah, tak mampu terbang lagi...wahh gitew ekekeke. Pengaruh drama!

Sebelum puase tu ari, kitaorang klua jalan. Maklum le, sejak pantang sampai la abih pantang kite memang tak kluar-klua umah, paling jauh pon balik kampung kejap dulu tu. Tu pon naik keta turun keta masuk umah. Kulit pon dah terasa cerah ekekeke. Itu yang sesaje bawak Syaqir klua jalan-jalan sabtu lepas, biar nampak sikit Syaqir dengan dunia luar, selain dari umah dan nurseri dia :)

Macam muka terkejut je dak syaqir 

Lagipun dah lama budak-budak ni tak klua sama mama dia kan. Selama ni klua ngan papa jek, bile mama ikut eksaited terlebih mereka. Syaqir pon memberi kerjasama, tak nangih. Nanti bole le mama bawak soping lagi ek hihi. Sempat le belanja derang keni rogers merangkap celebrate besday abang hadif. Besday dia 23hb Jun, ari sekolah. Malamnye pon tak klua, ada baby tak leh dah klua malam-malam. Banyak nau pantang larang mama dia ek...

Ahli rombongan kepenatan hihi

16 comments:

  1. hihi....ni mama yang excited nak keluar jalan2 ke baby yang nak kuar jalan2 ni..
    mesti masing2 seronok jalan2 kuar ngan baby baru kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...memang mama yg lebih pon
      itu la happy jek derang, berebut nak tolak stroller adik :)

      Delete
  2. anak sy pon dulu mak x bg keluar malam.banyak pantang.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...kadang2 ada baik nye jugak, mereka kan lebih tahu

      Delete
  3. seronoknya keluar satu family macam ni... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tetiap minggu kitaorg outing cume sejak ada baby ni jarang...

      Delete
  4. wahh..makan keni rogers.. *terliur* ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mujur tak letak gamba ayam golek tu..lagi meleco nanti :P

      Delete
  5. Yelah eiza..akk pun suka ikut pantang larang bila ada baby. Alhamdhulillah mereka tak meragam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la kak, pesan mak saya la tu..

      Delete
  6. sonok outign ramai2 camni ...tapi bile ade baby kecik agak terhad sikit kan.... lieya pun kalo ade anak kecik adoiii liat betul nak outing kat mall2 ni...renyah plak nak kendong anak kecik..... tapi kalo tak outingkan sian kat abang2 n kakak2 yg lain bosan dok umah heeheheh..takpe laa demi anak2 kan....mereka hepi, kite pun hepi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak klua siyan kat abang kakak, alhamdulillah baby ok jek
      cume kita la rase renyah sikit nak sesiap brg keperluan baby sblm klua tu
      dah lama tinggalkan lgpon :)

      Delete
  7. Centado10:43 AM

    waaa
    newcomers pun beli baju raya

    ReplyDelete
  8. Rombongan anak beranak pi shoping ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak soping pon lagi taim ni cik ana, jalan2 cuci mata aje

      Delete