About

Wednesday, July 09, 2014

Ada Mata, Ada Muka

Salam, dah lama tak cite pasal apiya kann. Sejak ada baby, hilang cite dia padahal kat umah apiya masih an apple of everyone eyes. Ngan mama pon dia masih rapat macam dulu, tido pon sekali lagi. Dia memang sayang sangat adik dia, keja cium je adik dia tu, lemas nengok. Kang kalau ditego majuk, adik pon redho jek :)


Dia paling pantang bila orang lain pegang adik dia, cepat-cepat suh kita amik balik. Haishh takot nau orang amik adik dia. Bukan kata orang, kakak-kakak nak cium atau memain ngan syaqir pon dia tak bagi..macam adik dia sorang kann haha. Kesukaan dia lah kalau cakap dengan istilah-istilah yang orang tak paham, bila mama dah selalu dengar dan perati apa yang dia selalu sebut baru la boleh catch up. Asal syaqir nangih je dia selalu panggil saya, mama cepat, syaqir ada mata. Saya pon pelik gak memula, apa yang ada mata tu. Beberapa kali baru la tahu maknanya adik dia tu dah bangun dari tido. Agaknya pada dia adik selalu sangat tido, pejam mata bila bukak je ada mata le jadiknya. Sekarang kan adik dah pandai senyum dan gelak-gelak bila diagah, ini pulak ada muka kata piya. Tak tahu le cemana leh wujud perkataan ada muka tu. Suke-suke dia aje. Mujur le mama dah paham. Nah...mama belanja satu gambar adik apiya yang ada mata dan ada muka ^_^"

4 comments:

  1. comey sgt piya!! ada mata..haha..

    ReplyDelete
  2. Comey dua dua. Geram tgk si adik tu gelak. Kecik kecik dah jadi rockers ke dik. Rambut pacak gitu.

    ReplyDelete
  3. kakak n adik sama comel..

    ReplyDelete
  4. bagus apiya sayang adik yeeee...very protective kat adik die heheeheeh...

    tingat lieya mase kecik2 mcm ni laaaa...pastu asek jadi bahan jek org usik 'amik adik yek"...penatlaa daku menangis hahaahahaha

    ReplyDelete