About

Friday, March 06, 2015

Aktiviti Hujung Minggu

Salam Jumaat semua...
Sebelum menyibukkan diri, kite usaha karang cite nih. Sejak-sejak projek dah setat ni, asek meeting jek. Pening mak hencek! Minit kena amik, kena buat le pastu kan, akaun pon kena hapdet...deyy sempot. Kadang kite pon dah konpius keja sebenau kite, ate multitasking sangatttt...haishhhh. Takyah le mikior hal kije dah, ye dak hihi. Motip kite letak gamba kite tu adalah pasal dah lama tak nengok muka sendirik pakai tudung kaler ijau. Macam alien jek rasa hihi...ohh tapi ni bukan gambau arini yek. Jumpa orang tudung ijau, jangan panggil lak kang, orang lain tu. Ni ari teman tudung kuning ekekekeke...motippp??


Taon ni anak saya Alya nak amik UPSR, pes taim kot anak nak amik peksa. Abang Hadif tak amik, so takde le feel tu. Maka tetiap wiken wajib le kitaorang kluar beriadah. Kasik sehat sikit tubuh badan, kalau tak lemau jek kann. Kire benefit gak ler kat mama dia yang dah nak masuk era 40an nih hihi. Dah ari-ari biase bizi kan, sekolah pon dari pagi sampai petang. Keluar umah gelap-gelap subuh, balik pon gelap dah nak maghrib. Aktiviti balik kampung pon dah dikurangkan pasal tiap sabtu Alya ada kelas tambahan. Akan balik kalau ada cuti panjang macam raya cina tu ari. Balik dedua kampung tido satu malam deduanya. Adil dan saksama :P


Dulu ber'enam sekarang ber'tujuh hihi...kaki kenit tu saje jek interprem. Bukan reti jalan lagi. Mama ler tolak stroller dia. Kekadang sampai lena dia dalam tu, ye le dapat angin pagi kann...syokkk jek. 


Lokasi riadah tak menentu, kalau dah lambat mangkit Tasik Cempaka jek. Rajin sikit pi Taman Botani, situ best! Orang pon tak ramai. Boleh tengok ikan sekali. 


Tapi stended le lepas tu misti bebudak ni mintak blanje bekpes. Lahaiii macam ni, mama  tak ilang le lemak kann ekekeke. Alah kite pon bukan beria nau exercise....gitu-gitu jek. Kalau boleh nak berterusan gini, terapi gak buat Hadif. Cuti sekolah tu ari rehat lama sangat, setat sekolah cikgu komplen dah tak fokus, asek berangan. Ok itu aje lahhh korang cite nye. Happy wiken semuaaaa....kita punya wish list nak panjat bukit Broga...insyaallah! Jom!

Nah kite belanja video Abang Hadif buat senaman, dia nak mensado kan diri hihi...dah besau benau anak bujang kite :)

4 comments:

  1. wah..tak aci, Mama dah nak 40-an tu tapi dengan anak-anak nampak cam adik-beradik.kena bersenam selalu ni, tolak stroller supaya awet muda macam akak.tapi stroller saya kosong jelah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..macam-macam la awak ni sal
      jgn terpedaya dengan gambau..hakikatnya sama jek cam makcik-makcik 40 an
      :)

      Delete
  2. bes dpt jalan gini kak mimi.. samalah dengan anak mayang yg sulung tu... tahun ni amik upsr... sibuk memanjang dia ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..
      akk ni ari-ari duk bebel, nengokkan dia blajau
      dia rilekk jek..hai laaa anakk

      Delete