About

Monday, March 09, 2015

Cuti Sekolah | Muzium Kapal Selam

Salam senin semua..mai mai baca cite nih. Dah berbulan cek simpan hihi.

Aktiviti cuti sekolah yang lepas bersama anak-anak. Lepas celebrate besday nenek, saya tanya kat anak-anak buah saya yang empat orang tu "esok sapa nak ikut maklong jalan??" "Nakkkkkkkk" jawap mereka serentak..hamboih hihihi...So bagitau derang sok pagi-pagi siap nanti maklong amik kat umah. Memula ingat derang tido umah nenek, emmm tidak rupanya. Tapi tak pe pon bukan jauh nau, kat Batu Berendam jek.

Tup tup....esoknya, hujan lebat dari pagi. So? Acane nih??? Acane nih?? Kesian nye anak-anak semua, dah janji kann. Watsap derang suh tunggu ujan teduh atau reda sikit. Tunggu punya tunggu sampai lepas jemahat baru reda. Dah nyaris nak kenselll plan. Tapi janji punya pasal, pegi gak la. Cuma tak dapat le pegi tempat-tempat yang dah saya atur. So mariiii laaa...kemana? hihi


Alahaiii...tempat biase-biase jek. Asalnya pagi tu nak masuk Animal World Safari A Famosa Resort tapi dah lewat tukau plan, masuk A Famosa Cowboy Town je la. Tu memang malam kan. Lepas amik bebudak tu kat umah mereka, singgah jap habiskan masa kat Klebang. Nak masuk Cowboy Town tu lambat lagi kul nam petang. Cuaca pon sejok takkan nak minum Kokonat shake lak...nak caik kuih "Keria" yang femes tu, tak tahu kat mana kikiki...so kite jenjalan je la kat Muzium Kapal Selam.


Masuk sini kena bayau brape inggit ntah lupa dah hihi...tak mahal le tapi, dalam RM3 kot..heee~
Dalam tu sempit kemahen...hempet-hempet! Tak de pon amik gambau, dah susau nau, sebelah dukung Syaqir, sebelah lagi tangan jenjet kasut, shoe-off dalam tu..cett. Sapa nak overnite dalam tu pon boleh, bayau gak la, brapa? Tak tau gakkk ekekeke. Tapi agak-agak ada ke yang nak tido ek...macam seremmmm jek hihi. Kejap je pon jalan dalam tu, jalan sehala, no turning back. Nengok-nengok ala kadar jek. Ada cabin untuk tido, ada ala-ala bilik mesyuarat dan tempat radar-radar tu laa. 


Next..pi duk tepi pantai la pulak, amik angin laut...anak buah saya dak Farish boleh dia pegi terjun lam laut...terjerit Alya hahahaha...hadoiii pantang jumpe air. Sini dah le banyak obor-obor kang kena sengat baru tahu. Ehh ye ke sengat..apa ekk??? Lantokkk ekekeke. Kat tepi-tepi tu ade gerai makan konsep makan dalam bas tapi semua perut full lagi maka jimat le poket maklong kikiki. Tengok bas-bas tu cam rindu lak nak naik bas "Tai Lye" bas yang selalu saya naik dari Kelemak ke Melaka. Ohh ada bustel gak tau!! Bas + hotel. Bas-bas lama diubah suai jadik hotel, macam tak mahal gak la. Tapi mahap kite tak amik gambau huhu...situ dekat ngat ngan jalan raya, jadiknya saya macam terpanik tetibe nak kontrol anak yang gamaiii nau. Tu yg keja perati derang jek. Korang gugel yekk..agak osem gak idea camgitu.



Ok dah kembong telan angin, jom nuju Cowboy Town plak. Happy sungguh anak-anak semua. Nanti kita sambung later hokayyyy...jangan marah haaa..kita mau prepare material untuk meeting...

2 comments:

  1. BES KAK DAPAT JENJALAN NGAN ANAK2 KANNN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali mayang...lama nau coti, memerap je kt umah, siyan pulak kann

      Delete