About

Thursday, March 05, 2015

Afiya 5th Birthday

Salam...tora datang lagi hihihi...
Nampaknya janji nak update tak dapat ditunaikan. Betul, saya dah karang tapi tak sempat touch up dan buh gambaq lagi. Jadik pekasam ler semua cerita tu nanti kikiki. Takpe, kita simpan dulu yang lain-lain tu, up kan entri nih dulu laa...


Besday afiya yang kelima tahun pada 18hb Febuari yang lalu. Kali ni buat dabel celebration. Best kan? Suke sangat dia. Last year langsung tak celebrate. Siang nya buat kat skolah, malam kat umah plak. Saya pulak boleh tak terfikir yang kawan-kawan dia cuti awal. Kan esoknya tu raya cina, sekolah pon dah coti kan. So tak semua la kawan-kawan dapat join. Goodies bag saya buat gak lebih, suh ticer simpankan untuk kawan-kawan dia yang lain. Goodies bag tu mama DIY jekk...jimat blanje hihi.


Kat sekolah saya tempah  (buat sendiri belom konpiden bagi orang makan huhu) kek frozen..lahaiii musim kan. Kat kedai kek tu pon semua tempah frozen. Sampaikan editable image tu pon out of stock. Memula nak pilih yang ada Anna Elsa, redho je la apa yang ada kann. Afiya pon ok jekk, asal frozen :)


Kat umah takde la tempah kek besau dah, amik cup cakes je nam bijik. Takde tema-tema tapi mama print jek gambau kartun my little pony tenggek kan kat kek. Belasah jek, bukan kreatip nau ekekeke. Pony tu pon antara feberet terkini gak tu, dia suke character Twilight Sparkle. Nampak tak mama buatkan prop photobooth tu ... ...tu saje wat geli-geli jek. Semua deco kat umah hasil usaha sama mama ngan kakak-kakak dia. Sempat gak le wat seprais, suh papa bawak dia klua sementara kitaorng beroperasi. 


Happy birthday Afiya!!! Semoga sentiasa dalam rahmat Allah dan berjaya dunia akhirat. Sayang dia! (anak bongsu pompuan kite) kikiki

Tuhanku kamu tolonglah hantarkan kepadanya
Malaikat untuk jaganya bilaku tiada
Tunaikan semua permintaannya kerna
Aku cintanya sungguh-sungguh

4 comments:

  1. epi besday kak afiya.. semoga menjadi anak yg solehah yer sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu acik mayang
      taon depan kita nak tempah kek kat acik mayang lak yek..insyaallah :)

      Delete
  2. hepi birthday kak Afiya..moga makin cantik macam Puteri Elsa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kakak sal
      mmg berangan nk jd queen elsa dai tu hihi

      Delete