About

Wednesday, August 20, 2014

AidilFitri 2014 | 1 syawal

Salam..masih mood raya lagi tak korang?? Dah nak ujung-ujung raya dah pon. Orang lain sume dah hapdet cite rayakan, saya ni baru hegeh-hegeh. Dalam 2 minggu ni kesihatan tak stabil la, demam on off. Maklum la dah semakin berusia, antibodi kurang dah sob sob sob.

Tahun ni turn raya kampong saya dulu, AlorGajah Melaka. Balik kampong ari sabtu walaupun dah setat cuti jemahat. Nurseri syaqir yang cuti awal, itu yang mama terbabit cuti awal. Gamba pre-raya tak de pasal tak balik tolong masak-masak umah atok macam yang sudah-sudah. Masak umah mak aje, itu pon takat rendang daging jek. Lomang beli ngan kawan sekolah lama, sempat menjejak kasih dua tiga ari sebelum raya. Petang hari raya tu baru la masak-masak, pasal malamnya jemput close-close family datang. Ala-ala open house la. Sempena raya dan anniversary mak abah dan saya jugak. Kebetulan macam cantek jek angka anniversary tu. Mak ngan abah 28hb Julai ke 41 tahun, saya lak 29 julai ke 14 tahun. Kena pulak tahun ni 2014. Sume main-main ngan angka 14 kann. Jom layan sikit gamba raya yang ada. Jumpa lagi..

Syaqir tunjuk baju raya dia 
Kami, dah bertujuh
Haji Mohamad & Co
Cap ibuu dan anak..ehh abg hadif tertinggal
Hadek beradekkk

8 comments:

  1. Centado2:43 PM

    wahhhh
    meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. raya kata..kena la meriah meriah :)

      Delete
  2. CANTIK LE TEMA BIRU PINK NI KAK MIMI.. MAYANG TAHUN NI BIRU GAK ... BIRU GELAP..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje jek mayang..musim kaler blocking

      Delete
  3. cantiklah tema pink n biru..nmpk meriah, ceria..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler untuk raya kena la ceria2 sikit kan kak :)

      Delete
  4. wahhh...dia update dah cite baru!!

    kita suke la ngan baju raya awak tu...pink biru nampak sweet jer..
    syaqir pon comei ngan poket kaler pink..geram!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang update ek..tak sihat dan bizi la awakk

      suke ek, kite lagi la suke hihi
      idea poket tu mama yg bagi kat nenek nak matching kan ngan kitaorg tp papa ngan abg hadif tak mauu hahaha

      Delete