About

Sunday, April 22, 2012

Master cheip in the making


Salam....Wahhh...kedengarannya amatlah menarikkan. Hahaha...

Kejadian bersejarah itu adalah berpunca dari ratosan perlian dari inciksuami yang sangat lah berkeinginan melihat skill terendam mama piya nih. Sejak kawen rasanya tak penah kot saya buat keja-keja halus macam nih. Secara jujurnya memang saya tak suke. Ke sebab mak saya memang tak penah dedahkan saya ngan aktiviti baking membaking nih. Kalau masak-masak biasa tu kira boleh diusahakan lah jugak tapi bab-bab buat kuih ka kek ka memang hancusss berderai hihihi.

Oleh sebab telinga dah bernanah, ..OK lah mama buat. Kakak esok kita buat kek tau. Nak kek apa? Wah! kemain happy lagi anak dara tu. Buat cupcake eyh ma. Tapi mama, resepi dia tak de..cane nak buat. Alah, senang je kang mama carik. Konon nak carik malam sabtu tu tapi lepas tengok #cikfahrinahmad# kat tb3 tros cam ngantok. (Ahahaha nak jugak sebot FA-pdhal takde motif). Maka pepagi ahad tu le baru terhegeh-hegeh cari resepi. Dapat satu yang paling simple kat blog Potretkasih. Ok setel!

Lepas makan tengahari tu, dengan nada perlian lagiii inciksuami tanya lagi: Perot dah kenyang mana desert tak siap lagi nih! Wah..berasap lagi telinga... Kakak, aisyah jom kita buat kek. Amik apron awak, basuh tangan dan ikat rambot. Ecewahh terasa macam ketua cheip mama korang nih puiii. Bersungguh le anak dara dua orang tu...papa derang pon sebok aje dari awal jadik pemerhati bebas. Asik le ngomel jadi ke jadi ke. Ishhh penat tau dengar. Tapi paling best alya back-up, tak jadi pon tak pe la pa, ni kan baru 1st time buat nanti buat lagi kan mama. Yezaaa...sangat bagos tau alya! Memang most of the time, my girl will always on my side!! Kui kui..

Dan setelah bermandian tepong maka hasilnya alhamdulillah amatlah memuaskan hati. Puas je not excellent tau hihihi. Dan ada le comot-comot sikit. Rasa apa? Rasa kek laa kann. Papa jadik speechless. Haaa tengok ingat i tak reti ke. Malas ajee tau #tddmka# (baca: tangan di dada mata ke atas). Saya buat frosting sikit je sebab ia manis sangat dan kami sekeluarga memang alergik manis. Untuk derang belajar deco-deco saje. Memang comot sangat la..tak tergamak nak tunjuk. Saya simpan sendiri je ahahahaha. Kendian tu derang siap bagi kengkawan derang lagi tau..punya la haibat konon. Maka jadilah "Hari ini dalam sejarah"

 MySpace



Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

  1. bestnya sesekali dapat buat kek camni..rasa x penting..yg penting kerjasama tu..^_^

    ReplyDelete
  2. kann iizza..
    yang penting anak-anak happy :)

    ReplyDelete