About

Tuesday, September 02, 2014

Plan Bertukar

Salam, kisah sabtu baru ni. Mulanya plan nak pi kenduri aqiqah cucu Dato' (my boss). Majlis start kul 3, tapi kitaorang klua lewat sikit dalam 3 lebih kot. Dah janji nak pi sekali ngan budak-budak opis. Nor saing dari Bangi, ecah pi dulu pasal dia pon ade kenduri kawen kat area umah Dato' tu. Dah jalan tu, elok sampai jek Bandar Tasik Selatan, tengok tu dia jemmm. Redah jugak la..makan sejam gak nak tibe ke flyover Pandan Indah. Asben ai dah give up dah, tak tahu jem-nye sampai mana abih. Sudahnye sampai ampang patah balik. Nak teruskan perjalanan memang tak arhh. Bukan dekat lagi, jauh! Umah datuk nun kat Batu Caves sana. Pukul brapa lak nak sampai. Suh nor pegi je, dia pon tak mau. Cuaca la nampak cam nak ujan. Malam kang ada majlis kat taman perumahan plak. Haii takde rezeki le nak makan kambing golek hihi.


Alang-alang dah lalu mines tu, bebudak ni ajak le singgah. Dah lapau perot memasing. Tadi tak lunch pon kat umah sebab dah heavy breakfast. Pastu konon nak simpan perot nak makan kkambing golek hihi. Situ pon gamai manusia. Hari-hari coti memang tak penah kosongnye Mines ni. Sedangkan ari biasa pon gamai ini kan lagi coti kann. Lepak le sini kejap, sementara papa amik peluang caik gadget dia. Alya pon sempat gak pau monopod ngan papa dia. Cume tak dan nak test lagi hihi. Ok laaa...arini rasa cam senin plak kan. Dah coti 3 ari keja pon ala-ala sipot :)

Selfie wajib kalau datang sini :P

9 comments:

  1. kalau sabtu memang jem memanjang kat MRR2..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pon kann
      tp kali ni melampau sangat

      Delete
  2. betul tu...kalo weekend mane2 pun jem..rase mcm malas nak kuar dok umah ajek kan...tapi tu lee jemputan bos rase tak sedap plak tak penuhi...lagi2 kambing golek...tapi tu laa nampaknye takde jeki jugak nak ke sana.....takpe2 bos paham tu heheheheh

    kemain bergroupfie....ramai2 takleh ckp berselfie kan haahahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. grupfie ek..ye la kann tak terfikir pulak hihi

      Delete
  3. comei sangat mak budak dukung budak..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak tu yg mencomelkan mak budak :P

      Delete
  4. Anonymous11:57 PM

    There is certainly a great deal to learn about this
    issue. I love all the points you made.

    my blog post - Dragons World Hack

    ReplyDelete
  5. Rumah dato tu kat mana. Entah entah dekat ngan rumah kite kot. Eii x sanggup la nak pi the mines tu. Jem bangat. Serik dah pi situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat kg batu muda cik ana, katanye mmmg betul2 berdepan ngan batu caves tu
      mines wiken mmg pack

      Delete