About

Thursday, December 04, 2014

Selamaku Bernafas

Salam semua...
Ni nama dia pengaruh drama siri. Sampaikan tajuk lagu pon nak tiru. Lama-lama tengok Syafiq Kyle tu rase ensem lak dia ehhh kikikiki. Best la jugak cite tu walau tak follow sangat. 

Minggu ni kita demam berjemaah ngan Syaqir. Kalau dah dua-dua tumbang sapa jaga sapa nih? Saya yang kena dulu, pakej selsema batok. Balik kampung wiken tu ari kena ujan, tu yang melarat ke demam. Senin tu pegi gak keja pasal nak setelkan gaji staff, selasa ada kursus GST, baru berkesempatan nak pi pon. Tu pon tak abih sampai tengah ari jek, taska cal bagitahu syaqir demam, asyik menangih je. Langsung tak fokus dah mama berkursus. Setel je sesi tengah ari tu, terus cabut. Bawak dia klinik, Syaqir ada lak ruam yang agak terok kat leher, tu ari pharmacist kata enzima. Doktor lak kata virus infection bukan enzima sebab dia kena setempat jek. Apa-apa je la asal kan bagi ubat kasik elok. Kesian dia duk menggaru, tak selesa. Malam-malam lagi la tak lena tido, tido sejam bangun, sejam bangun aduhaiii. Arini nampak ok dah demamnya, mama pon bole la pegi keja walau masih sengal-sengal kepala tak cukup tido, selsema batuk pon masih berbaki. Kita kalau sakit boleh gak gagah lagi buat tu ini...kalau budak kecik lahaii..nangis merengek je kann, Syafakallah anakku...

6 comments:

  1. Kesiannya. .Semoga syaqir dan mama syaqir cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  2. Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  3. baby ni lagi hencem dr pelakon tu..muga dua2 cpt sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..saje mengade nama nye kann
      alhamdulillah ok dh syaqir..mama dia je masih ting tong

      Delete
  4. kak mimi .... tembamnye shakir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah memang...makan berselera manjang :)

      Delete