About

Wednesday, November 26, 2014

Apa Cita Apa Cita

Salam
Apa cita, apa cita? Mai nak cita...hihi
Musim ujan nijam kan...sejokkk. Cuti sekolah pon dah setat dah nih, maka kebizian la sikit mama mithali nih (uwekk). Dah tiga hari masuk opis lambat. nak tinggalkan anak-anak kat umah bukan leh tinggal gitu je kan..memacam pesanan penaja huh. Mujur bos takde minggu ni, boleh le sesantai sikit haha. Wiken lepas ada sesapa pi MAHA ka? Memang menarik sana tapi kali ni saya tak gi pon, keja lorr. Tapi cik asbem pegi bawak anak-anak besau. Si kenit sado ni mama hangkut pi opis. Tengok la apa keja dia buat hihi...

Mencarik harta karun hihi
Balik keja sempat le memenuhkan IOI City Mall kat Putrajaya. Baru bukak kate...saje je jengah-jengah. Memang padat le ngan manusia-manusia. Seluas-luas dan sebanyak-banyak parking lot pon penohhh...gile la semua orang nih.  Ecehhh macam le kite yang pi ni tak gile kan..dua kali lima aje kih kih. Dah sebegitu gamai, kejap je la kat sana tu. Luas nau tempat nya, kami sempat ronda setingkat dan sebahagian je. Tunggu le nanti-nanti dah reda sikit pi lagi sekali. Ice skating hall pon tak pi. 

Hadif tu letih nau, konsert baru start dia dah zzzzzzz

Esoknya, iaitu hari Ahad, ada graduation and consert day tadika Afiya. Afiya belum officially graduate, 4 taon baru kann. So dia involve dalam persembahan konsert je le. Pagi dah kena anta dia ke  Auditorium kat parcel E KPM putrajaya. Ada reaseal dulu sebelum start konsertnya petang tu. Mama antara caya ngan tidak je dak afiya nak perform nih. Dia kan pemalu terlampau kat skolah...

Costume nya...ala-ala tarian red indian

Sekali tengok....Wah!!! Excellent....sungguh tak menyangka! Terharu mama dia. Kembang kempih idung nengok afiya. Siap hapal sume step..memang impress la mama papa. Mama siap lambai-lambai lagi lepas dia perform. Video dia kakak ada rakam tapi panjang sangat, pastu ada blur sikit. Tak leh nak duk rapat ngan stage, zoom pakai kamera henpon je. Kurang la kualitinya. Gamba pon sama, banyak yang shaking-shaking kakak dia snap. Tunggu la nanti ticer share kat FB wall Tadika ABC. 

Tu diaaa..kemain rancak....

Mama pon sempat le kena paksa amik gambau kat karpet pink...kelako! Sebenarnya ticer dah inform tema aritu adalah 60an, 70an atau 80an. Tak kuase le mama nak bertema bagai...belasah jek! Konon nak buat ala-ala fesyen vintage tapi ntah apa le jadiknya. Tak menang maknanya tak meletoppsss la kann...fesyen opsss ekekekeke

Nak tiru sharip dol konon ahahahaha

Tapi event ni lama sangat, Syaqir sampai dan tido bangun dua kali tak abih-abih. Student gamai nau sebab Tadika ni dah ada 3 branch. Patot ticer kena pecah dua. So tahu-tahu je la, datang ngan family kan..dah tak duduk diam anak-anak lain walaupun auditorium tu selesa. Perot pon dah lapa, mahunya tak dari kul 2.30 sampai enam lebih baru habis. Patu nak balik tu hujan lebat pulak. Bersesak pulak kat luar auditorium tu. 

Tak grad pon dapat hadiah..

Apa pon salute la kat ticer-ticer semua yang berjaya membimbing anak-anak nih. Peringkat perbelajaran yang paling mencabar sebab nak kena bermain dengan emosi anak-anak kann. Kita kat umah pon tak tahan kadang. So, Afiya next year still kat sini lagi, malas mama nak tukar-tukar. Dia pon dah start suke ngan ticer ngan kawan-kawan kat sini. Bimbang kalau tukar, amik masa lama lagi dia nak adapt ngan environment baru. 

4 comments:

  1. comeiinyer syakir dok bawah meja ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Port feberet, kat umah pon gini

      Delete
  2. Comel kakak! Mesti mama senyum sampai telinga bila anak dok perform. Kak mimi..nanti check setting mobile untuk blog ni ye..tak mobile friendly lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang..kembang2 idung sampai hihi
      Tak mesra ek sal...nt la akk cuba tuka yek..

      Delete