About

Tuesday, October 30, 2012

We Feel Good

Sambung sikit la cite gaye aji.

Semalam tu saya update OnTheGo, sebab tu malas nak taip bebanyak hihi. Kali ni turn balik Segamat, siap turn jugak. Disiplin le kunun. Oleh kerana tuan besau dan anak-anak besau keja manyandau je, keje packing memacking jadik selow melow le. Standard la mama korang buat keje ala siput sedut hihi. Zup zas kul 9 lebih baru jalan. Elok-elok antara PD ngan Podeh tetibe batu terobang plak kono ceromin keto. 
Sampai ke senin pecahnye cenggitu je, elok kan coraknye :P
Adoiyai..topok dahi seben den. Kuek plak bunyi eyh, ingat taya melotop. Malang tak berbau kan. Perjalanan kena le diteruskan. Plan nak tukar petang tu tapi takde plak yang memenuhi piwaian. Paham-paham je la kedai kampung kan. Sudahnya senin balik Bangi baru tukau. 

On the way tu memacam plak adik ipar pesan suh beli. Padahal malam tu die dah sms bagitau die dah beli bahan-bahan tuk masak. Maka apakah bahan yang dibelinye itu? Hai la adikkk, sabar je la hihi. 
Kekanak riang bermain sementara masterchep memasak di dapo :P
Taon ni sorang pon adik beradik tak buat korban makanya suasana raye tidak semeriah taon sudah. Pasal kalau buat korban orang gamai datang, semelih lembu sebelah umah je. Taon ni asben je pi masjid tolong-tolong. Jadinya kami-kami di ghumah kojo golek-golek tengok tb, makan dan tido sampai lemau. Adik ipar siap pi jenjalan BatuPahat lagi sebab dah terlalu bosan. Saya? Malas tentunye, baik tido ekekeke. Dasar kuat tido! 
Ini anak buah saya paling kecik, Dalili yang dah dimekapkan oleh kak alya
Haruslah kena singgah Alorgajah, kalau tak, tahan le papa dengan tantrum Hadif. Dia ngan atok mat memang sangat rapat. Dan paling tak best saya food poisoning! Sangat rugi balik umah mak tak dapat menikmati masakan mak dengan lahapnye ekekeke.

Itu saje cerite pendek saya, mahu tidor kejap, tetibe rasa mual, loya nak muntah. Bye!
Motor bertuah saya, dijaga elok oleh atok mat, kejap dah setaon!

4 comments:

  1. Centado3:59 PM

    mual, loya, nak muntah?
    tahniah!
    hihi....

    ReplyDelete
  2. Tahniah mende plak ni cik
    Ishh ish ish
    Bukan tu lah!

    ReplyDelete
  3. Cermin keta bru kena batu.....alahai!

    ReplyDelete
  4. Tu la pasal
    Sadis sungguh
    Pulak tu x amek insuran windscreen
    Hebatttkan! hihihi

    ReplyDelete